Sigmax ICT productiviteit
News

Productiever werken

We lijken drukker dan ooit tevoren. Maar resulteert een volle agenda ook in hoge productiviteit? Dat verband is meestal niet zo duidelijk. Wat helpt de druk van de ketel te halen en meer te gaan doen in minder tijd?

Van ambitie naar strategie voor productiviteitverbetering

Het gevoel van heel veel te doen hebben maar achteraf gezien weinig hebben klaargespeeld, zal vele professionals bekend in de oren klinken. Velen kampen met een waslijst aan items op de to-do lijst en vergaderen zich een slag in de rondte, maar iets af krijgen is een ander verhaal. Of dit direct verband houdt met de afvlakkende wereldwijde productiviteitscijfers, zoals de OESO ze rapporteert, is lastig aan te tonen. Het werpt wel de vraag op: wat kunnen we hieraan doen? Hoe til je in tijden waarin informatie domineert de productiviteit van een organisatie naar een hoger niveau?

Cloud vereenvoudigt werken met pc’s

Een logische stap naar aanvullende winst in productiviteit is een overstap naar het werken in de cloud. Een uitgebreide studie van Capgemini en MIT Sloan Management Review liet in 2013 al zien dat bedrijven die kiezen voor technologie die ze in staat stelt volledig digitaal en zonder obstructies te opereren, meer omzet en winst boeken dan concurrenten die dat niet doen. Voordelen van de cloud als toegenomen mobiliteit, flexibiliteit en security en in staat zijn om processen te stroomlijnen om daarmee de klantervaring te verbeteren, leiden ertoe dat het niet langer de vraag is óf organisaties voor de cloud kiezen maar wanneer ze dit doen.

Uit ervaring weet Sigmax dat het succes van technologie afhangt van de strategische inzet ervan. Het zwaartepunt moet liggen bij het gebruik van technologie door professionals, niet bij de IT zelf. Bij een cloudpakket als Microsoft Office 365 merken we dat technologie in staat is te inspireren en nieuwe manieren van werken mogelijk maakt. Zulke digitale vernieuwingen leiden tot aantoonbare productiviteitwinst, zo is terug te lezen in een op het mkb gericht onderzoek van Forrester Consulting. Waarom dat zo is? Microsofts Office 365 maakt dat organisaties altijd met dezelfde versie van kantoorsoftware werken en er constant  nieuwe mogelijkheden aan de aangeboden diensten worden toegevoegd. Dankzij features als Skype for Business, OneDrive en SharePoint is communiceren, het delen van bestanden en het werken met projecten eenvoudiger dan ooit tevoren.

Veranderingen die aanzienlijke tijdwinst opleveren

Zo kan het gebeuren dat dankzij Office 365 er niet langer alleen wordt getelefoneerd en gemaild, maar dat medewerkers elkaar met korte chatberichtjes informeren en zo de dag niet langer bestaat uit voornamelijk werken vanuit de inbox. Ook zijn bestanden beschikbaar die gericht zijn op specifieke werkzaamheden van mensen en kunnen ze door meerdere deelnemers (zowel binnen- als buiten de eigen organisatie) tegelijkertijd worden bewerkt. Handige digitale assistenten zorgen op basis van digitaal gedrag voor het overzicht over bestanden en werkzaamheden beter wordt, zoeken sneller gaat en medewerkers waar nodig in hun taken geassisteerd worden.

Onderzoek van Forrester Consulting laat zien dat organisaties met Office 365 ‘drastische’ productiviteitverbetering boeken, bijvoorbeeld omdat medewerkers altijd en overal kunnen doorwerken

Geniet u al de voordelen van de volgende generatie platforms?

Genoemde functionaliteiten vormen slechts het topje van de ijsberg. Meer weten over het verbeteren van productiviteit met moderne cloudsoftware als Office 365? Lees dan het rapport “The Total Economic Impact of Microsoft Office 365 for Small and Midsized Businesses” van Forrester Consulting.

Vraag het gratis rapport aan

Sigmax expertises

Sigmax helpt professionals een stuk efficiënter en prettiger te werken.  We verzorgen de volledige ICT infrastructuur keten voor bedrijven. En ontwikkelen innovatieve software: op handhelds, smartphones en tablets. Bekijk hier onze expertisegebieden.

Bekijk al onze oplossingen

Wat is uw doel?

Ontdek waarmee wij uw organisatie kunnen helpen. Of bekijk hier wat wij voor onze klanten realiseerden.

Waarmee kunnen wij u helpen?

Wat we voor klanten realiseerden