Bravo Beveiliging

“Als je ergens naartoe wil groeien, dan moet je het goed aanpakken: vanaf het begin kiezen voor de juiste software.”

Het groeiende Bravo Beveiliging kiest voor de schaalbare oplossing van SequriX

Bij het oprichten van een beveiligingsbedrijf moet er aan veel zaken gedacht worden: het aanvragen van een vergunning, werven van geschikt personeel, juiste verzekeringen afsluiten maar ook de juiste software is belangrijk. Bij de oprichting van Bravo Beveiliging was de keuze voor software voor het uitvoeren van operaties al snel gemaakt: SequriX had hun voorkeur.

Na jarenlange ervaring in de beveiligingsbranche begon René Bouman in 2018 met zijn eigen beveiligingsbedrijf Bravo Beveiliging. Bij de andere bedrijven waar hij werkzaam was werkte hij ook al met SequriX, dus voor hem was het de standaard als het gaat om managementsoftware voor particuliere beveiligingsorganisaties.

Kosten vs. opbrengsten               

“We hebben bij de oprichting direct met SequriX gebeld en een kostenberekening gemaakt: wat kost de software ons en wat levert het op”, zegt René Bouman, Algemeen Directeur. “Intern bespaart het ons veel geld: geen formulieren met doordrukbonnetjes, geen mappen met papieren en codes en ook de aanrijtijd ging omlaag met 2 à 3 minuten. Daarnaast verwachten klanten dit ook van ons, zij willen al die bonnetjes niet meer en veelal wordt een digitale oplossing in aanbestedingen zelfs vereist”.

“Als je ergens naartoe wil groeien, dan moet je het meteen goed aanpakken: vanaf het begin kiezen voor de juiste software. Voor een beveiligingsbedrijf misschien een grote investering, maar transformatie in de toekomst zou ook weer kosten met zich meebrengen. De schaalbare oplossing van SequriX past daarom perfect bij onze groeiambities”, vertelt Bouman.

Unieke rol          

De manier waarop Bravo Beveiliging werkt kan beschreven worden als uniek. Niet alleen diensten leveren, maar altijd klaarstaan als partner voor hun klanten. “De eerste vraag die wij stellen: Waarom wil deze klant beveiliging?”, vertelt Bert-Jan Nusmeier, Operationeel Directeur.

“Vervolgens adviseren wij de klant graag over een mogelijke oplossing, waarbij wij niet standaard een beveiliger aanbevelen maar ook andere manieren van beveiligingen benoemen. Deze diensten leveren wij niet altijd zelf, maar uiteindelijk moet het type beveiliging passend zijn.” Een unique selling point van Bravo, want wat blijkt: een gat in de markt als het gaat om beveiliging.

Van map naar smartphone         

Het werken met SequriX was voor een enkele beveiliger een hele omslag. En nu? “Zelfs deze beveiligers hoor je niet meer over de mappen, dat is verleden tijd. Dat zegt veel over hoe goed de software is. Onze beveiligers hoeven niet bang te zijn voor storingen of het feit dat zij hun werk niet meer kunnen uitvoeren. Ze kunnen in SequriX altijd offline verder met hun taken, wat zorgt voor een stukje rust bij onze beveiligers.”

Bravo in de zorg

“Een groot deel van onze beveiligers werkt in de zorg. Zij hebben uiteenlopende taken en zijn dus niet ‘alleen’ beveiliger”, vertelt Bouman. “Hoe moet je mensen benaderen en hoe zal de persoon reageren? Belangrijke vragen waar onze beveiligers rekening mee moeten houden. Wij kloppen bij pedagogen aan en vragen om hulp, zodat onze beveiligers hun soft skills kunnen verbeteren. Een mooi voorbeeld van partnership. Een beveiliger kan opgeroepen worden wanneer een client een psychose heeft. Zijn taak is niet om deze cliënt hardhandig aan te pakken, maar juist om het gesprek van de zorgverlener over te nemen. Onze beveiligers zijn in die situaties neutraal en goed in staat om agressie op te vangen.

“Natuurlijk is niet iedere beveiliger geschikt om dit werk uit te voeren. Wij kijken precies welke beveiliger past bij welk type werk. In SequriX kunnen wij plannen wie welke ronde wel of niet kan of mag overnemen.  Op deze manier zorgen wij er in de planning voor dat beveiliger A nooit de taken van beveiliger B kan overnemen, omdat deze persoon bijvoorbeeld aangeeft zich hier niet prettig bij te voelen. Dan is het mooi dat dit geen problemen oplevert aan de software kant.”

Sigmax praktijkcases

Alert Group

Groeien én het verschil blijven maken, dat vroeg om een volgende stap in de digitalisatieslag van beveiligingsbedrijf Alert Group. Samen met SequriX heeft Alert Group gekeken hoe zij hun bedrijfsvoering zo optimaal mogelijk kon digitaliseren. Daarbij is onder andere gekozen voor een koppeling tussen het SequriX platform en het ERP systeem van AFAS.

Lees deze caseCheck alle cases

Securion

Met een klantgerichte aanpak, gericht op werken met slimme technologie, maakt Securion het verschil in de beveiligingswereld. SequriX en Securion dagen elkaar continue uit om elkaars dienstverlening te verbeteren.

Lees deze caseCheck alle cases

Vigilat Beveiliging

Beveiligingsbedrijven ontdekken het belang van digitalisering van hun processen. Efficiëntere administratie, optimale aansturing van de surveillance en veel meer inzicht in alle processen. Voor zowel de klant als de beveiliger. SequriX maakt beveiliging zichtbaar. “Onze klanten hebben direct inzichtelijk wat er is gebeurd.”

Lees deze caseCheck alle cases