Crematoria Twente

Crematoria Twente

Dagelijks vinden in de verschillende vestigingen van Crematoria Twente tientallen plechtigheden plaats. Daarmee is het de grootste crematorium-organisatie van Nederland. Met de groei van het bedrijf en de toename in snelheid van technische ontwikkelingen, nam evenredig de ICT-behoefte toe. Om de ambities van Crematoria Twente te ondersteunen, werd overgestapt op Sigmax ONE Cloud en ONE Communications.

‘Sigmax weet wat voor klant wij zijn en begrijpt in welke branche wij opereren’

Aan de vooravond van de uitbreiding met twee nieuwe vestigingen in de regio, blikt Marcel Nijhof terug op de overstap naar Sigmax en het partnership dat daarmee ontstond. “De relatie met de eerdere aanbieder vertoonde scheurtjes”,  zegt de facilitair manager over de eerdere situatie in 2014. “Wat zij als vernieuwing zagen, paste niet langer bij onze organisatie.” In de zoektocht naar een partij die ICT flexibeler en met een hogere beschikbaarheid kon leveren, leerde Nijhof via-via Sigmax kennen en er ontstond snel een klik. “Sigmax straalde betrouwbaarheid uit en vroeg zaken goed uit. Gesprekken gingen niet zozeer over prijs. Eerder over relatiemanagement en gastvrijheid. In plaats van commercieel éénrichtingsverkeer vanuit de leverancier – wat ik vaker meemaak – leerden we van elkaar.”

Een noodzakelijke wendbaarheid in service, voor klant en medewerker

De missie van Crematoria Twente is maximale gastvrije beleving bieden aan nabestaanden. In de praktijk betekent dit dat het crematorium tegemoet moet komen aan uiteenlopende wensen. “Onze partners, of het nu gaat om ICT of catering, moeten daarin meekunnen”, zegt Nijhof.

Flinke uitbreidingen op de horizon

Een belangrijke eis van Nijhof vormde het overal kunnen werken voor de circa 52 medewerkers van Crematoria Twente. Naast inloggen op de bestaande locaties Enschede en Almelo is er oog voor Borne en Oldenzaal, de locaties die in 2018 zullen openen. Op deze locaties en in thuissituaties moeten professionals snel en prettig aan de slag kunnen met bedrijfsapplicaties. Ook een hoge mate van betrouwbaarheid, beschikbaarheid en een kwalitatief partnership prijkten hoog op de eisenlijst voor een leverancier. “Vervolgens kwam Sigmax als enige met een helder verhaal om met een private cloud te gaan werken”, weet hij nog. “We zagen het immers zelf niet zitten om, zoals anderen voorstelden, opnieuw een on-site omgeving in te richten die snel outdated zou raken. Met het oog op de locatie-uitbreidingen, zouden de thin clients waarvan we gebruikmaken dan op meerdere plekken offline gaan bij een storing. Dat is veel te kritisch.”

Specialistische kennis leidt tot proactief advies

Momenteel maakt Crematoria tot tevredenheid gebruik van een IaaS-omgeving, bedacht en verzorgd door Sigmax. “Ik verwacht van een ICT-partner dat zij aangeven wat met technologie mogelijk is. Sigmax weet wat voor klant wij zijn en begrijpt in welke branche wij opereren”, geeft Nijhof aan. Ook met het oog op toekomstige ontwikkelingen benadrukt hij het belang van wederzijds begrip. “Bijvoorbeeld de processen van audio/video en ICT raken steeds meer met elkaar verweven.” De audiovisuele specialist van Crematoria komt daardoor niet alleen met Nijhof, maar ook met Sigmax aan tafel. “De kennis van deze partij over netwerken stopt waar die van de specialisten van Sigmax begint. Op die manier wordt de rol van ICT groter en adviseert Sigmax ook op aanvullende gebieden.”

Na de implementatie van ONE Cloud, volgde later een uitrol van ONE Communications. De eerdere omgeving was verouderd en voldeed niet aan moderne eisen als een gegarandeerde hoge beschikbaarheid, geavanceerde routeringsmogelijkheden en ondersteuning voor smartphones. Het partnership dat de basis vormt voor de keuze voor nieuwe oplossingen, blijft ook in de toekomst voor Nijhof voorop staan: “Sigmax moet mij proactief kunnen adviseren. Binnen een partnership houd je elkaar scherp. Dat gebeurt goed in de relatie met Sigmax en dat kom ik echt niet overal tegen.”

Download de volledige case 

Meer over ONE Solutions & Services

Sigmax praktijkcases

Intersnack

Een leverancier moet de wensen van een klant niet alleen begrijpen, maar ook kunnen doorgronden. Alleen zo bouw je een partnerschap op dat rust op wederzijds vertrouwen. Voor foodfabrikant Intersnack vormt de betrouwbare ICT-infrastructuur van Sigmax de hoeksteen van duurzaam zakelijk succes.

Lees deze caseCheck alle cases

Maars Living Walls

Wie op zoek is naar een wand voor een kantoor, winkel of ander zakelijke bestemming, komt al snel uit bij Maars Living Walls. Sigmax levert bij wereldwijde marktleider in flexibele wandoplossingen uit Harderwijk de complete IT-infrastructuur en voert supporttaken uit.

Lees deze caseCheck alle cases

Pure Energie

In Nederland schakelen steeds meer huishoudens over op écht groene stroom. Pure Energie, de energieleverancier die liefst vijf keer op rij is uitgeroepen tot groenste aanbieder van Nederland, groeit samen met ICT-partner Sigmax explosief.

Lees deze caseCheck alle cases