Geas met FMS

Geas, Kemkens en Energiewacht Groep

Geas Energiewacht, Kemkens en Energiewacht Groep zetten de volgende stap in buitendienst-automatisering en het mobiele werken met Connect van Sigmax. Hiermee zijn de serviceorganisaties klaar om beter in te spelen op de veranderende klantbehoeften en de bijbehorende werkzaamheden van de monteurs.

1

Standaard monteursapp

9

Jaar klant

1000+

Monteurs

5

Essent servicepartners

Klaar voor een klantgedreven toekomst

De drie ICT verantwoordelijken van de serviceorganisaties, John Huitink (Geas), Jitse den Bieman (Kemkens) en Remco Visser (Energiewacht Groep), vertellen hoe zij de stap ‘vooruit’ maken en hoe zij zich samen met Sigmax voorbereiden op de toekomst.

“We opereren in een snel veranderende wereld”, zo vertelt Huitink. “Klanten eisen steeds meer op het gebied van service en verwachten 24/7 online informatievoorziening. De drie bedrijven opereren in een van oudsher traditioneel conservatieve markt. De laatste jaren zijn veranderende klanteisen een drijfveer voor innovatie. Daarom is de leverancier die erachter staat zo belangrijk. We kiezen hierbij voor een oplossing die meegroeit en waar men aan blijft ontwikkelen”, aldus Visser van Energiewacht Groep.

Hoe als bedrijf om te gaan met diversiteit in werkzaamheden?

Waar ‘vroeger’ het traditionele ketelonderhoud de boventoon voerde, is er tegenwoordig meer sprake van diversiteit in werkzaamheden. Denk hierbij aan het wisselen van ‘slimme meters’, onderhoud op technische installaties voor woningbouwcorporaties inclusief de juiste kwaliteitsrapportages en het uitvoeren van veiligheidskeuringen. De eisen vanuit de business op de service-afdeling van de genoemde bedrijven zijn hoog. Sigmax speelt een centrale rol in het implementeren van de oplossing.

“De mensen van Sigmax willen weten hoe onze organisaties werken en hebben ook door hun werkzaamheden voor andere partijen veel inzicht in de gevraagde werkwijze. De consultant van Sigmax komt binnen in de organisatie en probeert zich zo snel mogelijk de werkwijze en de cultuur van de organisatie eigen te maken. De implementatie is vanuit alle partijen opgepakt, met onze technische afdelingen en de consultants van Sigmax”, aldus Den Bieman. Huitink: “En vergeet de acceptatie door de monteur niet. Met hen overleggen we ook telkens, zij moeten akkoord zijn. Alles valt of staat met de acceptatie van de monteur.”

Standaard product dat aansluit bij bestaande bedrijfsprocessen

De snel veranderende wereld vraagt een hoge betrouwbaarheid van de oplossing. “Het gaat om het ondersteunen van het primaire proces met de mobiele oplossing. We kunnen het simpelweg niet veroorloven dat 250 monteurs stilstaan”, aldus Den Bieman. “De techniek moet uiteraard goed zijn”, stelt Visser van Energiewacht Groep. “De leverancier moet anticiperen op de verschillende ontwikkelingen. We waren op zoek naar een partnership én naar een flexibel systeem.” Uiteindelijk was Connect van Sigmax het pakket dat volledig naar wens geconfigureerd en ingericht kon worden, zonder specifiek maatwerk. Het sluit goed aan bij al bestaande bedrijfsprocessen: elk bedrijf heeft zijn eigen workflow en inrichting. Updaten en uitrollen van de software gebeurt bovendien veilig”, zo vertelt Den Bieman.

 

De flexibiliteit van de oplossing komt tevens tot uiting bij het invoeren van een extra module bij Geas Energiewacht. Zij houden een uitgebreide logistieke voorraad bij. “Alleen bij Geas hebben we al 140 monteurs in dienst. Dat zijn ook 140 ‘rijdende magazijntjes’. Met Connect houden we de voorraad in de bus bij. Zo weten we zeker dat de monteurs met de juiste uitrusting bij de klus aankomen. Dit is een functionaliteit die we vanaf dag 1 live in productie nodig hadden”, aldus Huitink. Mooi hierbij is dat we zien dat de organisaties van elkaar leren en samen toewerken naar de toekomst. Collega Visser: “Bij Energiewacht Groep maken we sinds kort ook gebruik van deze logistiek module.”

Klant- en datagedreven werken

Iedereen is het erover eens dat de klanteisen toenemen. Vertrouwen van de klant in de leverancier en hun diensten speelt daarin een belangrijke rol. Geas wil zijn klanten goed informeren en een optimale dienstverlening leveren, ook om de continuïteit te waarborgen. Zo speelde voor Geas het factureren aan de deur voor particulieren een centrale rol. “De klant krijgt de werkzaamheden overzichtelijk op papier en kan aan de deur betalen. Het direct verrekenen van de kosten scheelt ons enorm veel tijd. Het zorgt tevens voor een hogere klanttevredenheid en meer vertrouwen in onze organisatie”, aldus Huitink. Monteurs en de servicedesk hebben beide inzicht in de servicegeschiedenis waardoor ze gemakkelijker problemen in de installatie kunnen opsporen. Denk hierbij aan de locatie van de cv-ketel die de monteurs inzien op hun device, eventueel vergezeld met foto’s van die locatie en de installatie. Den Bieman: “Onze helpdesk kan die informatie ook inzien waardoor monteurs, indien nodig, ter plekke ondersteuning krijgen. Ook dat levert weer tijdwinst op. Je ziet dat we steeds meer datagedreven gaan werken.”

Toekomst

Visser ziet machinecommunicatie en Internet of Things concepten steeds concreter worden: “Er zijn steeds nieuwere technieken en veiligheid en privacy is steeds belangrijker. Apparaten gaan in de toekomst meer data delen waardoor het voorspellen van storingen (predictive/preventive maintenance) en het uitlezen en beheer van toestellen op afstand mogelijk wordt. Als serviceorganisaties willen we mee met deze ontwikkelingen en gebruikmaken van de laatste technieken.” Den Bieman ziet dit niet alleen met apparaten gebeuren, maar ook met producten, platformen en portals. Met Sigmax kiezen de organisaties voor een partij die klanten meeneemt in de mogelijkheden van de toekomst.

Meer over Connect

Sigmax praktijkcases

Bendertechniek

Bendertechniek levert draai-, frees- en slijpmachines voor de verspanende metaal- en kunststofverwerkende industrie. De servicedienst bestaat uit 20 buitendienstmedewerkers die dagelijks in zowel Nederland als België machines plaatsen en onderhouden. Om de administratieve afhandeling van de servicewerkzaamheden verder te optimaliseren koos Bendertechniek voor de field service software van Sigmax.

Lees deze caseCheck alle cases

Onderhoud Enschede

Onderhoud Enschede BV verzorgt met 275 medewerkers in opdracht van de gemeente het onderhoud en de aanleg van openbare ruimtes in Enschede. De planning en uitvoering van de werkzaamheden werden eerst handmatig en middels papieren werkbonnen geregistreerd. Om dit proces efficiënter in te richten, koos Onderhoud Enschede voor het digitale planbord van Clixz en de buitendienst software van Sigmax

Lees deze caseCheck alle cases

Volta Limburg

Met ruim 60 servicemedewerkers zorgt energieleverancier Volta Limburg dagelijks voor het warmtecomfort van ruim 120.000 eindklanten. Om af te stappen van alle papieren formulieren zochten zij naar software die de stap naar volledige digitalisatie kon realiseren. De field service software van Sigmax bleek een perfecte match.

Lees deze caseCheck alle cases