Gemeente Amstelveen

Gemeente Amstelveen moderniseerde en digitaliseerde haar gehele parkeerbeleid door CityPermit in gebruik te nemen. Dit is het online parkeervergunningensysteem van Sigmax.

Ondek CityPermit

Een slimmer, moderner en efficiënter parkeerbeleid

Gemeente Amstelveen heeft zich tot doel gesteld om het parkeerbeleid – en de handhaving daarop – slimmer, moderner en efficiënter te laten verlopen.  Door gebruikers zelfstandig vanuit huis of bedrijf  vergunningen aan te laten vragen en te beheren, wil de gemeente haar dienstverlening richting burgers en bedrijven verbeteren. Reden voor de gemeente om te kiezen voor CityPermit.

“Met de ingebruikname van CityPermit hoef je nu niet meer naar het stadhuis te komen voor een vergunningaanvraag of verlenging.”, aldus Anne Kaiser, beleidsmedewerker bij Gemeente Amstelveen. “Bewoners kunnen via de BezoekersApp, bezoekers aan en afmelden op kenteken en direct saldo van parkeertijd bijboeken.” Dankzij een directe koppeling tussen de parkeerautomaten en CityPermit kunnen bezoekers ook op een parkeerautomaat aangemeld worden binnen het vergunningensysteem.

Digitale parkeerrechten

In gemeente Amstelveen liggen er geen papieren vergunningen achter de voorruit van de auto. Handhavers in Amstelveen controleren met behulp van CityControl, waarmee zij op een smartphone zien dat er voor de auto een vergunning is afgegeven. Dankzij de volledige integratie met CityPermit kan dat real-time, vrijwel op hetzelfde moment dat er een nieuwe vergunning is verleend. Dat geldt ook voor parkeerrechten die zijn betaald via SMS of belparkeren of via een parkeerautomaat.

Controleren zonder tussenkomst van derden

Op verzoek van Gemeente Amstelveen realiseerde Sigmax – in samenwerking met verschillende leveranciers van parkeerautomaten – een koppeling tussen de parkeerautomaten, CityPermit en de CityControl applicatie. Hierdoor kunnen handhavers kentekens bevragen zonder dat er eerst een extern systeem of parkeerrechtendatabase moet worden geraadpleegd. Dit levert de gemeente een enorme kostenbesparing op. Mike Schenk, Adviseur/Projectleider implementatie ‘modernisering parkeren’ gemeente Amstelveen licht toe: “Dankzij een directe registratie  van parkeerrechten in ons vergunningensysteem en een koppeling met de handhavingsapplicatie CityControl,  hoeven we niet meer voor iedere registratie en bevraging te betalen. De verwachting is dat dit de gemeente tussen de 80.000 en 100.000 euro per jaar bespaart.”

Klaar voor de komst van scanauto

In de nabije toekomst wil gemeente Amstelveen ook gaan handhaven met de scanauto waarbij een auto al rijdend de kentekens van geparkeerde auto’s scant. In gemeente Amstelveen ontvangen dan de handhavers vanuit de scanauto meldingen van de foutparkeerders via de smartphone. Mike Schenk: “De handhavingsoplossing van Sigmax is hier al op voorbereid. Dit in combinatie met de grote gebruiksvriendelijkheid, maakt dat we met de software van Sigmax, een gedegen oplossing in handen hebben waarmee het digitale tijdperk instappen.”

Waarom kiezen voor Sigmax

23

Jaar ervaring

4

Business units

4

Landen actief

360+

Klanten

4

Offices

91

Software Developers

160+

Sigmax Professionals

100%

Empowering Professionals Everywhere

Ontdek Sigmax
Sigmax praktijkcases

Gemeente Utrecht

Utrecht is de eerste gemeente die een volledig digitaal handhavingssysteem voor de fiets in gebruik heeft genomen: BikeControl. In het hele traject stond lean denken en met een duidelijke visie toewerken naar een integrale, aaneengesloten keten centraal.

Lees deze caseCheck alle cases

Gemeente Venlo

Gemeente Venlo past voor de eerste keer een nieuwe methodiek toe bij een aanbestedingstraject binnen de IT en parkeerdienstverlening. Middels the Best Value Procurement methodiek (BVP) koos gemeente Venlo Sigmax als partner.

Lees deze caseCheck alle cases
Sigmax empowers professionals samen met