KNBsecurityservicesHeaderCase

KNB Security Services

Hedendaagse eisen aan beveiligingsbedrijven maken dat ze moeten kunnen vertrouwen op software die altijd en overal werkt. Een negatieve ervaring bewees voor KNB Security Services de waarde van het nakomen van beloften van een leverancier. Dankzij SequriX kan het bedrijf uit Oudenbosch eindelijk serieuze stappen zetten met nieuwe services.

‘Nu hebben we software die vandaag al doet wat morgen gevraagd wordt’

KNB Security Services uit het Brabantse Oudenbosch is een jong beveiligingsbedrijf dat op basis van veranderende behoeften van klanten het dienstportfolio soms kritisch onder de loep neemt en uitbreidt. Toen het bedrijf begin 2016 begon met het aanbieden van mobiele surveillance, was de logische keuze de hiervoor ondersteunende processen softwarematig in te richten. De SequriX applicatie leert het bedrijf nu dat de ene aanbieder van geschikte surveillancesoftware de ander niet is.

Sinds KNB Security Services in 2006 startte, is er veel veranderd in de beveiligingswereld. Denk hierbij aan de opkomst van CCTV-beveiliging maar vooral ook de digitalisering. Steeds meer beveiligingsbedrijven zijn de laatste jaren van papierwerk overgestapt naar werken met mobiele apparatuur, zowel op kantoor als in het veld. Software als SequriX biedt bedrijven hierin volledige controle over de operatie bij digitaal ondersteunde diensten.

“Wij kunnen nu op een transparantere manier onze werkzaamheden naar klanten communiceren.”

Kris Boender, algemeen directeur bij KNB Security Services

“Wij zijn begin 2016 gestart met mobiele surveillance”, vertelt Nadina Jahangier, Operationeel Manager bij KNB Security Services. “Omdat we begonnen met een groot klantenbestand met veel locaties waarop we direct meerdere wagens moesten laten rijden, zochten we toen al naar een digitale oplossing.” Werken met papieren mappen met klantinformatie is niet langer gewenst, zegt ze. “Daar wordt te veel of onduidelijk in geschreven, er gaat iets overheen of er raken dingen uit kwijt; dat is niet prettig. Ook kunnen tijdelijke wijzigingen in een bestand niet even snel worden gecommuniceerd.”

Een vertrouwensrelatie op basis van een week fundament

Aanvankelijk koos KNB voor een op het eerste oog aantrekkelijke leverancier. Hoewel deze bij oplevering niet leverde wat het beveiligingsbedrijf zich wenste, werden wel grootse beloften gedaan om functionaliteit als real-time tracking spoedig te realiseren. “Afspraken hierover werden echter vervolgens niet nagekomen”, zegt Jahangier hierover. “We hebben deze aanbieder de kans geboden fouten in de applicatie te herstellen en voorspiegelde functionaliteit alsnog op te leveren, maar dit gebeurde niet. Hun toezeggingen werden niet tijdig nagekomen.”

Opgericht:
2006

Medewerkers:
26
Diensten:
O.a. mobiele surveillance, objectbewaking, evenementbeveiliging en traffic support.

Jahangier staat het toppunt van falen nog helder voor de geest: “De telefonische ondersteuning van de aanbieder wist niet goed hoe het eigen systeem werkte. Als je dan voor een probleem belt, is een snelle oplossing opeens wel heel ver weg.”

Via een mailing werd KNB gewezen op de applicatie van SequriX. “Aangezien wat we hadden niet lekker werkte, hebben we het systeem van SequriX toen op proef genomen om te kijken of dit wel aansloot op onze behoeften”, zegt Jahangier. “Al na enkele dagen zagen we zoveel verbetering in processen en was het verschil in kwaliteit van de software zo duidelijk, dat we de overstap hebben gemaakt.”

Heldere besparing op loonkosten

“Voor ons is vooral prettig dat we dankzij SequriX op kantoor de locatie van surveillanten nu wel in real-time kunnen volgen en ze ook op basis van die informatie kunnen aansturen”, geeft Jahangier aan. “Een alarmmelding kan op die manier automatisch worden doorgestuurd naar de dichtstbijzijnde beveiliger. Het scheelt ons veel tijd met bellen en overleggen. Wat hiervoor eerder om de inzet van een medewerker vroeg, neemt de SequriX applicatie ons nu dit werk uit handen.”

“Het systeem is duidelijk, gebruiksvriendelijk en werkt met checks die maken dat je niets over het hoofd kunt zien. Hierdoor zijn onze rapportages nog vollediger geworden. Digitale opslag van gegevens neemt de noodzaak van administratieve handelingen met paperassen weg”, aldus de operationeel manager.

Verder groeien dankzij krachtige standaardfunctionaliteit

Algemeen directeur Kris Boender van KNB Security Services vult aan: “Niet alleen voor ons, maar ook voor onze klanten is dit een stap vooruit, want we kunnen nu nog transparanter naar hen zijn. Met de uitgebreide rapportages krijgen ze beter inzicht in onze werkzaamheden en door middel van het klantenportal kunnen ze gemakkelijk zien welke taken zijn uitgevoerd en nog gepland staan.”

Jahangier concludeert: “Het systeem biedt meer dan we op dit moment nodig hebben. Waar bij andere aanbieders functies nog ontbreken, heeft SequriX deze standaard geïntegreerd. En misschien het belangrijkste: alles werkt zoals het hoort, zodat wat we nu met mobiele surveillance aanbieden goed draait.”

Voordelen SequriX

  • Volledig inzicht en overzicht over beveiligingsactiviteiten
  • Niet meer werken met papieren alarmbonnen
  • Informatie daar waar die nodig is
  • Verkort uw aanrijtijden
Sigmax praktijkcases

Securion

Met een klantgerichte aanpak, gericht op werken met slimme technologie, maakt Securion het verschil in de beveiligingswereld. SequriX en Securion dagen elkaar continue uit om elkaars dienstverlening te verbeteren.

Lees deze caseCheck alle cases
Bekijk ook de volgende oplossingen