Maars Living Walls Sepp

Maars Living Walls

Wie op zoek is naar een wand voor een kantoor, winkel of ander zakelijke bestemming, komt al snel uit bij Maars Living Walls. Sigmax levert bij wereldwijde marktleider in flexibele wandoplossingen uit Harderwijk de complete IT-infrastructuur en voert supporttaken uit.

Sigmax maakt dat Maars Living Walls IT op een functionele manier kan benaderen

Met een nieuwe infrastructuur van Sigmax is Maars Living Walls klaar voor groei en kan de focus van de IT-afdeling verschuiven naar meer innovatieve vraagstukken. IT-manager Sepp Voois is bijzonder te spreken over de samenwerking tussen Sigmax en Maars.

“We kampten enkele jaren terug met een sterk verouderde IT-omgeving”, herinnert Voois zich over de periode waarop hij bij Maars binnenkwam. Zijn taak: het IT-landschap vernieuwen met een partner in plaats van een leverancier. “Ze moesten voor ons in staat zijn om een flink deel van de technische last over te nemen”, zegt hij. “Mijn rol verschuift immers van een technisch manager naar een business ontwikkelaar.”

Niet langer alles zelf hoeven doen

Volgens Voois maken nieuwe technologieën als cloud computing en virtualisatie de technische laag abstract. Het beheer hiervan, past volgens de IT-manager beter bij een specialist dan een MKB-bedrijf. “Hierdoor kan onze focus verschuiven naar innovatieve vraagstukken.” Zijn experts kunnen met nieuwe projecten aan de slag, gericht op de business, zegt Voois. “Onze core-business is immers wanden maken. En niet IT.”

Maars Living Walls

  • Verschillende activiteiten wereldwijd
  • 200 medewerkers
  • Sigmax als ICT partner
    sinds 2016

In de zoektocht moest de beoogde IT-partner een toekomstbestendige infrastructuur realiseren die een thuis biedt aan een grote hoeveelheid bedrijfsapplicaties. “We hebben verschillende partijen uitgenodigd voor oriënterende gesprekken”, zegt Voois. Na meerdere beraadslagingen tussen de IT-afdeling en directie, viel de keuze op Sigmax. “Hun heldere stappenplan liet zien hoe wij onze IT naar een hoger niveau konden tillen.”

Meedenken

Op meerdere vlakken viel het voorstel van Sigmax bij Maars in de smaak. “Vooral op gebied van back-up, remote desktop, productiviteitssoftware en interne vernieuwingen aan servers en bekabeling introduceerde Sigmax een aansprekend voorstel”, zegt Voois. “Wat ons aansprak was dat Sigmax heel erg meedenkend optrad. We kwamen al pratend op nieuwe ideeën. De IT-manager noemt het voorbeeld van netwerkinfrastructuur: “We dachten zelf aan een kostbare invulling van een bekende partij, maar daar heeft Sigmax een aantrekkelijker alternatief tegenover gezet met een leverancier met een veel betere prijs/kwaliteit verhouding. Ook hebben ze slim de capaciteit verhoogd door aan glasvezelkabels meerdere aansluitingen te maken.”

Support

Automatisering van taken als het inrichten van werkomgevingen en op- en afschalen van virtuele servers, heeft bij Maars tot aanmerkelijk minder support tickets geleid. Hoewel de wandenspecialist eerstelijns support zelf blijft doen, maakt het bedrijf naar tevredenheid gebruik van de Servicedesk van Sigmax.

In de aanpak van Sigmax merkt Voois op dat de factor mens zwaar telt. “Het menselijke gevoel bij het projectteam was heel goed”, zegt hij. “Het spreekt ons aan dat niet de techniek centraal staat, maar het vertrekpunt van de klant en de eindgebruiker.” Voois wijst op zaken als automatisering van inrichting van servers en verkorting van wachttijden bij gebruik van CAD-software die door goed uitvragen vanuit Sigmax gerealiseerd konden worden. Een prettig gevolg: veel minder tickets.

Partnership laat IT-afdeling Maars vernieuwend werken

Voois is blij met de gecreëerde situatie. “Ik kan mij nu in mijn rol als IT-manager bezighouden met de werkelijke behoeften van de business in plaats van brandjes blussen. Het partnership met Sigmax heeft die verschuiving plaats laten vinden.” Voortaan hoeven hij en zijn collega IT’ers niet meer zelf de techniek en de details in te duiken. “We blijven kritisch en vragen stellen, maar hebben nu een partner die ons serieus neemt en waarmee we samen kunnen sparren over een oplossing. Het is prettig om in dat proces soms positief verrast te worden.”

Sigmax expertises

Sigmax helpt professionals een stuk efficiënter en prettiger te werken.  We verzorgen de volledige ICT infrastructuur keten voor bedrijven. En ontwikkelen innovatieve software: op handhelds, smartphones en tablets. Bekijk hier onze expertisegebieden.

Bekijk al onze oplossingen

Wat is uw doel?

Ontdek waarmee wij uw organisatie kunnen helpen. Of bekijk hier wat wij voor onze klanten realiseerden.

Waarmee kunnen wij u helpen?

Wat we voor klanten realiseerden
Sigmax praktijkcases