OPRA header

OPRA Turbines

Op het High Tech Systems Park in Hengelo (Ov) huist OPRA Turbines, een innovatieve fabrikant met een zeer internationaal profiel. Wij spraken met General Manager/Operations Frank Sanders over de overstap op Sigmax ONE Cloud en ONE Network.

“Ik heb er altijd vertrouwen in dat er vanuit Sigmax een goed voorstel uit rolt.”

Net als vele andere ondernemers ziet Sanders in cloudtechnologie de oplossing voor uitdagingen die met bedrijfsgroei en veranderend zakendoen gepaard gaan. Sigmax hielp OPRA Turbines aan een private cloudoplossing via ONE Cloud, gericht op een organisatie in ontwikkeling met dubbele groeicijfers en een internationale, mobiel georiënteerde gebruikersgroep. Er zijn ook uitdagingen. Zo moet het bedrijf erop bedacht zijn dat er blokkades kunnen optreden in communicatie met het Chinese moederbedrijf Energas. Na contact over een back-up oplossing, raakte Sanders met Sigmax in contact over mogelijkheden van het opzetten van een nieuwe ICT-infrastructuur in de cloud.

“Nadat onze back-up van lokaal naar een private cloud verplaatste, leidde dat tot een kritische kijk op onze ICT-infrastructuur; gaan we straks nieuwe servers kopen of ook naar de cloud?”, vertelt Sanders. “We hebben met Sigmax gespard over de beste oplossing voor OPRA, waarna we ook in de markt offertetrajecten zijn gestart. We wilden immers wel kunnen beschikken over vergelijkingsmateriaal.”

Met een tevreden blik terugblikken op migratie

Sanders: “We hebben na uitvoerig beraad het besluit genomen om naar de cloud te gaan. In gesprekken met Sigmax en andere partijen werd ons duidelijk dat het immers niet rendabel was om zelf nieuwe servers te plaatsen.” Voorwaarde voor OPRA was wel dat opslag van gegevens op een veilige manier zou gebeuren. “Data over onze technologie is voor ons cruciaal. Als iets of iemand daar de hand op weet te leggen, dan zou dat heel schadelijk voor ons zijn.” Op de periode waarin gemigreerd werd, kijkt de General Manager/Operations met een positief gevoel terug. “Het was een vlot, goed verlopen traject. We waren in drie weken klaar, waarbij Sigmax hier vaak is geweest. De samenwerking verliep fijn: er onstonden issues maar deze werden goed opgelost. Specialisten van Sigmax zijn zeer klantgericht te werk gegaan.”

ONE Network: van vitaal belang voor optimaal functioneren

“Binnen onze organisatie werkt iedereen met computers en zijn R&D-processen voor ons van vitaal belang. Ook mobiel werken is voor ons steeds belangrijker.  Toen het vraagstuk zich aandiende of wijzelf in nieuwe infrastructuur zouden moeten investeren, hebben we na beraad een weloverwogen keuze gemaakt voor ONE Network. Sigmax straalt uit betrokken te zijn en bood een oplossing die echt bij ons past. Nu we het ICT-beheer en de infrastructuur volledig hebben uitbesteed door voor ONE Network te kiezen, zijn we zelf op IT-gebied compleet ontlast. Met regelmaat komt een specialist van Sigmax voor bespreking van de lopende zaken, gevolgd door uiteenlopende werkzaamheden. Zo hebben we onlangs WiFi-as-a-Service aan ONE Network toegevoegd. Specialisten van Sigmax hebben hier metingen uitgevoerd om de optimale dekkingsgraad te bepalen en vervolgens access points opgehangen. Het is veel slimmer is dit als dienst af te nemen dan om het zelf te kopen, installeren en onderhouden.”

SandersOPRATurbines

Tijd voor Big Data

Het partnership met Sigmax betekent voor OPRA dat beheer en onderhoud van de infrastructuur volledig is uitbesteed. Dit biedt Sanders en zijn mensen de kans om zich bezig te houden met nieuwe activiteiten, ook op gebied van ICT. “We zijn bezig met het ontwikkelen van remote monitoring, zodat we met machines in het veld kunnen meekijken. Zo leren we meer over prestaties in het veld en kunnen we betere support leveren. Sigmax denkt hierin mee, want naast dat dit om extra servercapaciteit vraagt, gaat hierdoor ook de hoeveelheid data die we verwerken fors toenemen.”

Sanders wordt gelukkig van het partnership met Sigmax. “Het is prettig om erin bevestigd te worden dat Sigmax begrijpt wat voor ons belangrijk is. Bijvoorbeeld dat de omgeving werkt, en dat het snel is. Ook stel ik op prijs dat ze zelf het initiatief nemen om op veranderende situaties in te spelen. Dat geldt voor de overgang naar een geïsoleerde private cloud, maar ook voor de WiFi en wellicht toekomstige trajecten. Ik heb er altijd vertrouwen in dat er vanuit Sigmax een goed voorstel uit rolt.”

Download de volledige case 

Meer over ONE Solutions & Services

Sigmax empowers professionals samen met