PCVGroup

PCV Group

Dankzij de inzet van Sigmax ONE Cloud en ONE Workspace is high-tech ontwerper PCV Group in staat ambitieuze bedrijfsdoelstellingen te verwezenlijken.

Vanuit het hoofdkantoor in Enschede vertaalt PCV Group (People Creating Value) complex technische vraagstukken naar slimme producten voor massaproductie. Modules voor koffiemachines, triggersprays en witgoed zijn voorbeelden van actuele PCV-projecten. “Kortgezegd verzorgen wij hier integrale productontwikkeling voor een zeer diverse groep internationale klanten”, zegt Roel Wellink, Lead Engineer en tegelijkertijd ICT-verantwoordelijke bij PCV. “Wij maken hier hoogwaardige onderdelen die voor een lage prijs grootschalig te produceren zijn.”

ICT zelf doen of uitbesteden?

Enkele jaren terug, zocht PCV naar een partner om de eigen ICT te professionaliseren. Wellink vertelt: “We wilden niet langer een bedrijf zijn waar ICT ernaast gedaan wordt. Sigmax heeft ons bij de hand genomen in de overgang van de end-of-life situatie van de oude server naar een hagelnieuwe ONE Cloud omgeving.”

Met de ONE Cloud beschikt PCV over een wereldwijd toegankelijke omgeving, waarmee de organisatie eenvoudig en veilig samenwerkt met klanten en partners. “Hiermee bieden we de standaarden die onze klanten verwachten. Daar konden we met onze eerdere on-premises omgeving onmogelijk aan voldoen”, zegt Wellink. “We wisselen continu grote bestanden uit tussen onze kantoren, onder meer ontwerpen maar ook steeds meer videocontent. Laatstgenoemde is ontzettend belangrijk in de analyse van betrouwbaarheid van componenten. Nu we alles digitaal doen, groeit onze cloud met ons mee.”

Processen verlopen sneller en veiliger

Net als ONE Cloud past ook ONE Workspace bij de veranderende manier van werken die Wellink ervaart. Met de online omgeving voor de 70 gebruikers bij PCV, geeft het bedrijf aan zijn bestanden labels en tags mee, zodat ze snel en eenvoudig zijn terug te vinden. Vanuit de online werkplek hebben medewerkers toegang tot hun favoriete applicaties, waar zij door single sign-on direct bij kunnen. Ook beheer van gebruikers en wachtwoorden is eenvoudiger. “Ook doordat ONE Workspace het mogelijk maakt voor zowel interne als externe gebruikers tegelijkertijd aan documenten te werken, bemerken we productiviteitwinst.”

Wellink en PCV stellen de ontzorging door Sigmax op prijs: “Dankzij het partnership hoeven we zelf niet na te denken over het vervangen van harde schijven of uitzoekwerk te doen bij updates aan de infrastructuur. Sigmax zoekt voor ons naar een snelle oplossing. We houden regelmatig contact en bij een vraag wordt het probleem snel opgelost. Je merkt in alles de passie voor ICT. Ik hoef er zelf steeds minder tijd aan te besteden en dat ervaar ik als zeer prettig.”

 

Meer weten? Lees de case

* Bij het downloaden van de case geeft u Sigmax toestemming om eventueel contact met u op te nemen
Sigmax praktijkcases

Crematoria Twente

Dagelijks vinden in de verschillende vestigingen van Crematoria Twente tientallen plechtigheden plaats. Daarmee is het de grootste crematorium-organisatie van Nederland. Met de groei van het bedrijf en de toename in snelheid van technische ontwikkelingen, nam evenredig de ICT-behoefte toe. Om de ambities van Crematoria Twente te ondersteunen, werd overgestapt op Sigmax ONE Cloud en ONE Communications.

Lees deze caseCheck alle cases

OPRA Turbines

Op het High Tech Systems Park in Hengelo (Ov) huist OPRA Turbines, een innovatieve fabrikant met een zeer internationaal profiel. Wij spraken met General Manager/Operations Frank Sanders over de overstap op Sigmax ONE Cloud en ONE Network.

Lees deze caseCheck alle cases

Prescan

Sinds 2015 verzorgt Sigmax bij Prescan de werkplek oplossing ONE Workspace, aangevuld met telefonie via ONE Communications. Wij spraken ICT Manager Edwin Kortleve op de locatie in Baarn over het partnership.

Lees deze caseCheck alle cases
Sigmax empowers professionals samen met