Sigmax RET

RET

Verbetering van infrastructuur in Rotterdam door middel van nieuwe betaalmogelijkheden? Voor het Rotterdamse openbaar vervoer is dit gelukt dankzij een partnership tussen Conduent en Sigmax met het openbaarvervoersbedrijf RET.

RET, het openbaarvervoerbedrijf van de stadsregio Rotterdam, breidde het bestaande partnership met Sigmax uit door ingebruikname van 1700 nieuw te leveren chipkaartterminals. Deze van partner Conduent afkomstige ‘validators’, waarbij de reiziger via een scanner reisrecht verkrijgt, zijn voorzien van Sigmax OV-software.

Nextgen OV-betaalsysteem

Na plaatsing van deze nieuwe terminals kan RET meer betaalmethoden verwerken. Naast de bekende OV-chipkaart kunnen reizigers straks ook gebruikmaken van betaalpassen, barcodes of de smartphone (via NFC). “Deze nieuwe generatie betaaltechnologie betekent een verbetering van onze infrastructuur”, aldus Jolanda van Barneveld, manager OV-chipkaart bij de RET in een eerder verschenen persbericht. “Hierdoor kunnen we onze klanten over de hele stad Rotterdam een betere, naadloze ervaring aanbieden.”

Uniforme gebruikservaring

Een nieuw proces voor afhandeling maakt dat het specifieke betaalmiddel voor de validatie niet langer invloed heeft op de verwerking ervan. Dit resulteert in snellere afhandeling en een uniforme gebruikservaring. De terminal werkt onafhankelijk van andere systemen in een bus of tram en is ook functioneel bij uitval van het communicatienetwerk.

Via een Sigmax dashboard voor monitor en beheer is de actuele status van de 1700 terminals voor RET op afstand inzichtelijk. Ook kunnen beheerders met deze tool op afstand updates en andere configuratiewijzigingen aanbrengen.

Sigmax Public Transport

De softwareoplossing van Public Transport ondersteunt vanuit deze overtuiging het openbaar vervoer op het gebied van betaalmogelijkheden, vervoersbewijs controle en verbaliseren van gedrag. Door toegankelijke en flexibele software kunnen controleurs adequaat handelen binnen hun werkomgeving: het openbaar vervoer in Nederland.

Dit gebeurt met het product OVPocket, dat inzetbaar is voor verschillende thema’s: