Efficiënt plannen van mens en materiaal

“De bezorger was te laat, ik heb de hele ochtend voor niets gewacht!” of “De monteur had verkeerde onderdelen bij zich en kon zijn werk wéér niet afronden”. Enkele voorbeelden van reviews die rondslingeren op het internet en waaruit telkens blijkt: efficiënt plannen van mensen én materiaal is essentieel voor klanttevredenheid.

Een holistische benadering van planning

Planningssoftware helpt u bij het initieel opstellen van uw planning. Door beschikbaarheid en benodigde vaardigheden te combineren, zorgt de software ervoor dat de juiste medewerker gepland wordt op het moment dat het u en uw klant uitkomt. Gedurende de dag kan de vooraf opgestelde planning echter wijzigen: een klus kan uitlopen en files kunnen roet in het eten gooien. Om flexibel te reageren op last-minute wijzigingen, is integratie met de field service software een vereiste.

Door te kiezen voor een field service oplossing met geïntegreerde planningstool of een oplossing die naadloos integreert met uw bestaande planpakket, blijft u controle houden over uw planning. Realtime terugkoppeling vanuit het veld geeft u continu inzicht in de locatie van

uw medewerkers en de status van de werkopdrachten. Hiermee kunt u gedurende de dag inspelen op omstandigheden en vergroot u de productiviteit van uw service medewerkers.

Naast het plannen van mens is het plannen van de juiste (hoeveelheden) materiaal cruciaal. Door uw field service oplossing te koppelen met de logistieke module van uw ERP systeem, kunnen benodigde materialen vooraf bij een werkopdracht ingepland worden.

Top features

Connect Planning

Interfaces met externe planpakketten

Materiaalregistratie en voorraadbeheer

Het complete Connect Field Service platform stelt u in staat om planning van (buitendienst)medewerkers en de benodigde materialen eenvoudig en efficiënt in te richten:

  • Connect Planning –  Het webbased Connect planboard biedt u een digitaal planbord, routeoptimalisatie en naadloze integratie met overige modules van het Connect Field Service platform.
  • Rijke interfaces met externe plan pakketten – Ongeacht welke planoplossing u momenteel gebruikt, met Connect ervaart u een naadloze aansluiting middels uitgebreide, gestandaardiseerde interfaces.
  • Materiaal en voorraadbeheer – De logistieke module van Connect bevat een breed scala aan functies die ondersteunt bij het plannen van zowel medewerkers als materiaal. Denk hierbij aan een koppeling om artikelen te plannen bij uw opdrachten en ondersteuning voor cycle counting om uw voorraden te beheersen.
Sigmax praktijkcases

Case

Carglass

Vanuit 56 vestigingen en een mobiele service zorgen de 350 monteurs van Carglass dagelijks voor een vakkundige reparatie en vervanging van autoruiten. Om landelijk een snelle service aan klanten mogelijk te maken, digitaliseerde Carglass de serviceplanning en de werkbonnen met Connect.

Lees deze caseCheck alle cases

Case

Veld Koeltechniek

Producent en leverancier van koel- en vriesoplossingen Veld Koeltechniek kiest voor een best-of-breed oplossing met Sigmax en ORTEC. “Met deze combinatie hebben we voor onze organisatie optimale ondersteuning gevonden voor onze werkprocessen. Deze technische vooruitgang zal ook zeker helpen tijdens de werving en selectie van nieuwe medewerkers”, aldus Kees Kuiperije.

Lees deze caseCheck alle cases

Case

Welzorg

De ruim 80 servicemonteurs van Welzorg repareren elke dag zorghulpmiddelen zoals rollators, scootmobielen en rolstoelen. “Connect maakt het mogelijk om onze klanten spoedig te helpen op een zo efficiënt mogelijke manier”, vertelt Sabine Doets, Manager ICT bij Welzorg.

Lees deze caseCheck alle cases

Case

Woningcorporatie De Alliantie

De Alliantie heeft ‘hart voor wonen’  en besloot om de field service voor reparatie en inspectie van bijna 60.000 woningen te automatiseren. ORTEC en Sigmax Field Service Solutions hielpen de woningcorporatie hierbij.

Lees deze caseCheck alle cases

Oplossing overzicht

Met Connect Field Service software, rijke interfaces en de kennis van onze consultants helpt Sigmax u bij de optimalisering van al uw planningsvraagstukken.

Connect software

Connect, dé basis voor succes in elke buitendienst.

Lees verder

Connect diensten

Met onze verschillende diensten denken we mee over uitdagingen en zorgen we voor een probleemloze implementatie.

Lees verder