TeamsproblemenHeader
Blog

5 problemen die Teams snel voor u oplost

Een duik in het veelzijdige platform waarop je in twee richtingen met elkaar communiceert en slimmer samenwerkt.

Sigmax Cloud Team

op 07 sep 2018

Het intranet zoals we dat in de jaren 90 en 00 hebben leren kennen verdwijnt. In toenemende mate gebruiken organisaties platformen als Teams. Hierop is het niet langer éénrichtingsverkeer, maar mensen werken mensen daadwerkelijk goed samen en vindt krachtige interne communicatie plaats.

Microsoft introduceerde Teams in 2017. Al snel begon de innovatieve cloudsoftware aan een gestage opmars in adoptie. Dat is te verklaren doordat professionals doorkregen dat Teams zaken als chat, planning, coördinatie en bestandsdeling eenvoudiger aanbiedt en functionaliteit van software als Skype, Yammer en Slack deels of inmiddels zelfs volledig kan overnemen – zie bijvoorbeeld deze blog over waarom Teams in de ogen van Microsoft de opvolger van Skype for Business is.

Toch is Teams nog niet bij iedereen bekend. Ook zien wij dat Teams, op plekken waar het wel zijn intrede heeft gedaan, suboptimaal wordt ingezet. Hieronder leest u vijf voorbeelden van soms jarenlange frustraties die Teams snel en efficiënt voor u op kan lossen.

De stroom e-mail verkleinen

Niemand vindt het prettig om tijdens het werk gestoord te worden door e-mails die voor u (op dat moment) niet relevant zijn. Door de jaren heen zijn e-mailclients als Outlook weliswaar verbeterd met functionaliteit als threats (groepering), anti-spam en regels die je in kunt stellen om mailberichten direct op relevantie en prioriteit te filteren. Maar perfectie is niet bereikt.

Met Teams kunt u per afdeling of projectgroep interactief communiceren op korte en langere manieren en op elk moment aanhaken in een discussie. U kunt meerdere personen van een groep via chat aanspreken of een post delen, maar ook een-op-een gesprekken via meerdere kanalen aangaan, eventueel met audio en video. Net als in de betere e-mailclients zijn posts snel doorzoekbaar, offline beschikbaar en kunt u bijlagen versturen. Ook is gasttoegang mogelijk voor mensen buiten uw organisatie.

E-mail zal vanwege zijn ingeburgerde en formele karakter nooit helemaal verdwijnen. Maar het aantal e-mails binnen uw organisatie drastisch verkleinen en daardoor minder vaak worden afgeleid en verzanden in een berg digitale troep; dat is zeer zeker een haalbare kaart.

MSTeams_Vergaderen

Productiever vergaderen

Nu Microsoft de functionaliteit van Skype for Business volledig in Teams heeft geïntegreerd, kunt u gebruikmaken van dezelfde kracht. Dat betekent bijvoorbeeld dat u met een groep kunt (video)bellen, externen uitnodigen via e-mail, applicaties delen, presentaties kunt laten zien, orde kunt brengen door het geluid van (meerdere) deelnemers te dempen en offline deelnemers kunt laten participeren door via telefonie in te laten bellen.

Bots uw taken efficiënter laten uitvoeren

Een zeer innovatieve feature is de mogelijkheid om Bots in te zetten. Bots zijn toevoegingen voor Teams gebruikmakend van Kunstmatige Intelligentie (KI/AI) die voor u taken kunnen uitvoeren. U stuurt ze aan met tekstuele commando’s.

Een voorbeeld: door de bot Flow te installeren en toe te passen op bijvoorbeeld het proces van het goedkeuren van juridische documenten, post u niet langer handmatig documenten  ter review. Als u voor het commando ‘flow 1’ instelt dat het nieuwste document in de queue door uw team gereviewt moet worden, typt eenvoudig het commando ‘run flow 1’ om direct een voorgeconfigureerde post te plaatsen die uw teamleden aan deze taak herinnert. Bots worden ook gebruikt om bijvoorbeeld snel hotels en vluchten te boeken, relevante afbeeldingen te zoeken of een website samen te vatten.

Met Connectoren relevante content introduceren

Met Connectoren zet u voor uw team relevante content en meldingen direct in uw kanaal. Iedere gebruiker kan zijn team verbinden met handige diensten als Trello, Github, Sharepoint, Twitter, Yammer en PowerBI. Binnen onze eigen Teams gebruiken we bijvoorbeeld de Bing News connector. Nieuwsberichten die voor de groep relevant zijn, tonen Connectoren direct in de gespreksweergave. Ook als we bijvoorbeeld genoemd worden op Twitter, zijn we de eersten die dit weten dankzij de Twitter integratie. Connectors maken dat je niet langer naar de diensten en applicaties van derden hoeft te navigeren. Binnen Teams zelf heb je interactie met informatie van buiten de omgeving.

Veilig en compliant werken

Minder sexy maar van niet te onderschatten belang is dat u met Teams veiliger werkt. Teams voldoet aan hoogwaardige standaarden als ISO27001, SOC2, HIPAA en recente wetgeving vanuit de EU. Data wordt in ruste en onderweg versleuteld, wat betekent dat uw gegevens niet inzichtelijk zijn voor kwaadwillenden. Provisioning van Teams vindt automatisch binnen Office 365 plaats, terwijl u de altijd controle behoudt via de Beheerconsole.

Genoemde functies zijn slechts een greep uit het rijke aanbod aan functionaliteit van Teams. Wilt u meer weten over de werking van Teams of kunt u hulp gebruiken bij het instellen van een beschreven feature? Neem via onderstaand formulier contact op met ons cloudteam.

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Sigmax Cloud Team

Het Sigmax Cloud Team bestaat uit meerdere ICT Specialisten van Sigmax. Afwisselend bloggen Don Hellwich, Bob Raamsman, Erjen Rijnders en Stef Harmelink over technische onderwerpen die raken aan de actuele uitdagingen van onze klanten.

Meer blogs van Sigmax Cloud
Sigmax praktijkcases

Carglass

Vanuit 56 vestigingen en een mobiele service zorgen de 250 monteurs van Carglass dagelijks voor een vakkundige reparatie en vervanging van autoruiten. Om landelijk een snelle service aan klanten mogelijk te maken, digitaliseerde Carglass de serviceplanning en de werkbonnen met Connect.

Lees deze caseCheck alle cases

Gemeente Zaanstad

In Zaanstad kunnen bewoners en bedrijven sinds kort hun parkeerzaken vanuit huis regelen, online of telefonisch. Sigmax hielp de gemeente bij de overstap naar digitaal parkeren, en de handhaving daarop.

Lees deze caseCheck alle cases

Maas International

Om ervoor te zorgen dat klanten dagelijks van hun kopje koffie kunnen genieten, stuurt Maas International BV een 800-tal monteurs en operators op weg om automaten te onderhouden, bij te vullen en waar nodig te repareren. Connect ondersteunt de monteurs en planners optimaal bij deze taak.

Lees deze caseCheck alle cases

Saval

Voorheen planden de monteurs van brandbeveiligingsspecialist Saval zelf hun route en hielden met de hand inspectierapporten bij. Nu gaat alles digitaal met de softwareoplossingen van ORTEC & Sigmax Field Service Solutions.

Lees deze caseCheck alle cases