elektrische bussen sigmax software

Het Rotterdamse vervoersbedrijf RET introduceerde deze week 55 volledig elektrische bussen. Een grote sprong vooruit wat betreft elektrisch aangedreven busvervoer in de steden Rotterdam, Schiedam en Vlaardingen. Voor deze operatie naar een uitstootvrij openbaar vervoer, koos RET er ook voor om het betalingssysteem te vernieuwen. Daarbij is gekozen voor de software oplossing van Sigmax Public Transport.

Voor dit nieuwe betaalsysteem leverde Sigmax de tech-oplossing die het mogelijk maakt om naast de gebruikelijke OV-chipkaart, ook met een barcode in- en uit te checken. Naast deze toevoeging is er ook rekening gehouden met het OV betalen in de toekomst, bijvoorbeeld middels een bankpas. RET kiest hiermee voor een oplossing die voorbereid is op toekomstige ontwikkelingen wat betreft betaling.

Succesvolle testfase

Voorafgaand heeft er een testfase plaatsgevonden, zodat reacties van reizigers over zowel de bus als het betaalsysteem verzameld konden worden.  Na een geslaagde testperiode, volgde op 16 december 2019 de uitrol voor de gehele RET busvloot met onder andere de 55 zero emissie bussen. De komende jaren blijft Sigmax de vervoerder ondersteunen in haar doel: 100% zero emissie busvervoer in 2030.

Benieuwd naar de facts & figures over de elektrische bussen? Lees er meer over in het nieuwsbericht van RET:

Klik hier voor het nieuwsbericht