News

Afscheid CEO Leo van den Ende

Na meer dan 25 jaar neemt per 1 april CEO, collega en medeoprichter Leo van den Ende afscheid van Sigmax. Hij draagt zijn rol over aan Wouter Klunder, hiervoor Managing Director bij Sigmax Law Enfrocement.

Leo: “In de afgelopen 25 jaar heb ik met veel plezier samengewerkt met bijzondere, slimme, toegewijde en mooie mensen, die we steevast Sigmax’ers noemden. En iedereen die deel uitmaakt(e) van dat team, weet wat voor een geweldig mooi bedrijf het is.

Na meer dan 33 jaar non-stop ondernemen (want vóór Sigmax was er Balance&Result), begon het idee van een korte break mij steeds meer aan te spreken. Even de tijd nemen om stil te staan bij wat er de afgelopen jaren allemaal is gebeurd. Even niet 24/7 ‘aan’ staan, waarbij mijn gedachten onwillekeurig uitgingen naar het oplossen van operationele uitdagingen, het voorbereiden van besprekingen of het wikken en wegen over strategische keuzes.

Ik ben trots en blij dat Wouter Klunder, inmiddels meer dan 4 jaar Managing Director van Sigmax Law Enforcement, enthousiast heeft aangegeven de leiding van Sigmax op zich te willen nemen. In de afgelopen jaren hebben we intensief samengewerkt en heb ik Wouter leren kennen als een krachtige, betrouwbare leider met strategisch inzicht en de vaardigheden om verschillen te overbruggen en mensen te motiveren voor het neerzetten van prachtige resultaten.

Graag wil ik iedereen bedanken die de afgelopen jaren heeft meegebouwd aan onze droom. Dat zijn in eerste instantie alle medewerkers, de huidige én ook de oud-Sigmax’ers die hun bijdrage hebben geleverd aan wat er nu staat. Daarnaast de vele klanten en partners waarmee we door de jaren heen een hechte relatie hebben opgebouwd.

Afscheid_Leo_vd_Ende_Sigmax

Wouter Klunder (links) en Leo van den Ende (rechts)

Dank ook aan het team van Quadrum (Arjan, Ingeborg, Jorick en Rob) dat met een geweldige dosis kennis en energie samenwerkt met Sigmax aan de groeiversnelling en het vormen van een technologieconsortium. Met het managementteam van Sigmax hebben we de laatste jaren een waardevolle ontwikkeling doorgemaakt. Niet eerder werkte ik in een team waarin het onderlinge vertrouwen en respect zo sterk was. Wouter, René, Manuel, Rogier (M), Jolanda, Ilona en Rogier (B): jullie zijn een topteam! En zonder jou, Evelien, was ik half zo efficiënt geweest, niet zo goed voorbereid en sommige dingen compleet vergeten. Ik wil ook graag Walter, medeoprichter van Sigmax, bedanken voor de eerste 20 jaar van onze samenwerking: met jou erbij was het leuker! Ondernemer zijn en bouwen aan je droom vraagt ook veel van je privéleven. Dat hebben Viola (mijn vrouw) en Noa, Luke en Twan wel gemerkt. Bedankt voor jullie geduld en ik kijk uit naar de komende jaren waarin we meer tijd met elkaar hebben.

Van 1 april tot 1 september ben ik offline. Tijd om te reflecteren op de afgelopen jaren, op mezelf en de toekomst. Tijd voor mijn gezin, familie, vrienden en tijd om te reizen. Vanaf 1 september ben ik terug. Samen met Quadrum ga ik dan vorm geven aan een prachtig technologieconsortium waar Sigmax onderdeel van uitmaakt.

Met groot vertrouwen in de mensen en toekomst van Sigmax neem ik afscheid van een fantastisch bedrijf. Ik zal jullie ontwikkeling met grote interesse volgen.”

Leo van den Ende