avg28meiheader
Event

AVG duo-lezing: ‘Waar staan we nu na 1 jaar?’

Hengelosestraat 571, 7521 AG Enschede, Nederland
dinsdag 28 mei 2019

Sinds 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG of GDPR) van kracht. Deze nieuwe privacywetgeving zorgt voor flink wat beroering en onrust. Want wat moet je nu allemaal regelen en aanpassen in je bedrijf?

Veel organisaties treffen privacybeschermende maatregelen, maar zijn die voldoende?  Ook wij, Damsté advocaten-notarissen en Sigmax ICT Specialisten, zien dat de AVG nog veel vragen oproept en dat het nog niet zo eenvoudig is om een bedrijf of overheidsinstelling “AVG-proof” te krijgen. Om die reden organiseren Damsté advocaten-notarissen en Sigmax ICT Specialisten op 28 mei 2019 een duo-lezing.

Marian ter Riet (advocaat privacy recht bij Damsté advocaten-notarissen) en Jor Muller (Security Officer bij Sigmax ICT Specialisten) staan tijdens deze bijeenkomst uitgebreid stil bij de belangrijkste wijzigingen die de AVG met zich meebrengt. Hierbij gaat de aandacht naar zowel de juridische als de organisatorische en technische aanpassingen die van uw bedrijf worden verwacht. Ook kijken we terug op het afgelopen jaar: waar ging het in 2018 mis en wat kunt u doen om deze missers binnen uw bedrijf te voorkomen? Aan de hand van actuele casussen bespreken we hoe de AVG in de praktijk hoort te worden toegepast.

Programma:

14:00 – 14:15 Inloop met koffie en thee
14:15 – 15:00 Deel 1: “AVG: Wat moet je ermee?” uw verplichtingen & gevolgen
15:00 – 15:30 Pauze
15:30 – 16:15 Deel 2: “AVG: Wat kun je ermee?” uitdagingen & kansen in uitvoering
16:15 – 16:30 Vragen en uitloop
16:30 – 17:30 Borrel

 

Deze AVG duo-lezing kent een interactief karakter. Dit betekent dat we u als publiek uitnodigen ons van input te voorzien door mee te denken en met relevante voorbeelden te komen. Onze dag is geslaagd wanneer u naar huis gaat met praktische adviezen, bijvoorbeeld in de omgang met kwesties als Brexit, personeelsprivacy en bescherming van AVG-gevoelige data.

Ja, ik meld me graag aan

Sigmax empowers professionals samen met