talent
News

Behoud van talent voorwaarde voor duurzaam succes

Samen met collega-bedrijven in Twente ontwikkelt Sigmax plannen om talent van ICT-opleidingen te behouden voor de regio. Woensdag schrijven zowel regionale als landelijke media over de ambities van het consortium waarvan Sigmax mede-initiatiefnemer is.

Voor jongeren die ICT-opleidingen studeren, lijken de kansen vooral in de Randstad en in het buitenland te liggen. Althans, dat is het beeld dat wordt gevoed door grote bedrijven buiten Twente. Met hoge salarissen en aantrekkelijke aanbiedingen bewegen zij talent naar oorden verderop te verhuizen. Samen met de bedrijven TRIMM, Odin Groep en BetterBe en de onderwijsinstellingen Universiteit Twente en Saxion Hogescholen heeft Sigmax het initiatief genomen om werken in de regio naast én na de opleiding interessanter te maken.

Interview met CityControl-developer

Dat het gras bij de buren niet per se groener hoeft te zijn, vertelt Hilde Hamer van Sigmax aan dagblad Tubantia. Zij werd dinsdag geïnterviewd  over haar ervaringen als studente en startende ICT’er in Twente. “Maandelijks word ik meerdere malen via LinkedIn door ICT-bedrijven benaderd”, zegt ze. Toch geeft ze aan het liefst in Overijssel te blijven. Ook komt ze te spreken over haar uitdagende werk, dat bijvoorbeeld bestaat uit het verder verbeteren van de app CityControl.

Voor het consortium is het zaak dat talenten als Hilde al tijdens hun studie dergelijke boeiende werkzaamheden kunnen uitvoeren en zodoende in contact komen met hetgeen werkgevers bijvoorbeeld op het Kennispark te bieden hebben. “We kunnen niet wachten tot jongeren klaar zijn met hun studie”, zegt CEO Leo van den Ende van Sigmax. “Daarom is het belangrijk dat we als bedrijven in Twente hierin samen optrekken.” Het consortium wil daarom graag uitbreiden met aanvullende partners.

Financiële vergoeding

Onderdeel van de strategie van de samenwerking is vergoeding van (een deel van) het collegegeld, schrijft ook het Algemeen Dagblad. Deze maatregel is geboren uit noodzaak, aangezien zo’n 85 procent van informaticastudenten van de UT na de studie de regio verlaat.

Benieuwd wat wij zoal bieden? Kijk voor actuele vacatures en carrièrekansen op www.werkenbijsigmax.nl

Meer weten van het consortium of kennismaken als (toekomstig) partner? Neem contact met ons op!

Sigmax empowers professionals samen met