Network Connected Digital
Blog

Bouw de moderne werkplek niet op drijfzand!

Steeds meer organisaties omarmen een moderne werkplek. Als we samenwerken en in teamverband taken verrichten, zijn we productiever dan dat we zijn als we op de oude manier blijven werken. Met een moderne werkplek doen we meer in minder tijd, zijn minder fysieke vergaderingen nodig en doen we nieuwe inzichten op uit documenten, intranet en data. Hier speelt ook het netwerk een sleutelrol in.

KristelPostel Kristel Postel

op 15 mei 2019

Met flexplekken, extern werken en afspraken buiten de deur is het niet vanzelfsprekend dat de collega die je nodig hebt om samen te werken altijd naast je zit. Goede samenwerking is essentieel om als organisatie effectief te blijven als de manier waarop werk plaatsvindt onder invloed van economische, maatschappelijke en culturele ontwikkelingen verandert. De moderne werkplek is in die zin een logische evolutie binnen en buiten kantoor: digitaal alle tools voorhanden hebben om zowel individueel als in teamverband productiever te kunnen zijn.

Visie op toekomstig werken

Vanuit mijn rol voor Sigmax ICT Specialisten ben ik afgelopen jaren betrokken geweest in initiatieven die organisaties helpen de digitale/moderne werkplek te omarmen. Met presentaties op maat, interactieve workshops en onze succesvolle Inspiratiesessies bij Sigmax op kantoor, heb ik van dichtbij de impact van veranderende werkwijzen gezien. Want een digitale werkplek vraagt echt op een andere manier naar werk te kijken! Maar wie echt de vruchten wil plukken van op nieuwe manieren (samen)werken, moet zorgen dat je begint bij een kloppend fundament. Niet alleen de hard- en software van medewerkers moet zich lenen om bijvoorbeeld tegelijkertijd in bestanden te werken en online vergaderen, ook het netwerk speelt daarin een essentiële rol waarbij het veiligheidsaspect eveneens niet onderschat mag worden.

Een fundament bouw je niet op los zand. Om te voorkomen dat de moderne werkplek ten onder gaat aan de nieuwe applicaties en apparaten die erbij komen kijken, is het belangrijk dat het netwerk overeind blijft. Het netwerk staat immers aan de basis van de volledige waardeketen omtrent de digitale transformatie – van de strategie tot het ontwerp, tot de applicaties, de apparatuur, de details die je aanbrengt in de infrastructuur, de veiligheid en de analyse. Wil je als organisatie de gehele spreekwoordelijke taart kunnen eten, dan is daarvoor een modern, flexibel netwerk de voornaamste voorwaarde.

Functionaliteit buiten capaciteit en snelheid

Zo’n netwerk is niet per definitie groter of sneller. Het moet erop gebouwd zijn om mobiliteit te faciliteren, policies te handhaven die je als organisatie belangrijk vindt, dreigingen tijdig te detecteren en af te stoppen en het moet mee te schalen zijn met de groei van je organisatie, of dat nu is in een vermeerdering van het aantal werknemers of locaties. Een modern netwerk laat je daarnaast begrijpen hoe professionals interactie hebben met hun omgeving; intelligent netwerkontwerp brengt fysieke en digitale omgevingen dichter bij elkaar. De juiste technologie combineren in de denkwijze om met een volledige organisatie een moderne werkplek te gaan hanteren, bevordert creativiteit, samenwerkingen en innovatie.

Dit besef, dat er bij de moderne werkplek veel meer komt kijken dan alleen een online werkplek waarin Office 365 een belangrijke rol speelt, maakt dat ik mezelf heb verdiept in ons partnership met Cisco Meraki. Welke waarde heeft de moderne werkplek op een goed fundament binnen jullie organisatie? Neem contact met mij op om hier eens over van gedachten te wisselen.

KristelPostel

Kristel Postel

Kristel Postel is Business Developer bij Sigmax. Met een focus op Office 365 en Cisco-Meraki.

Meer blogs van Kristel

Sigmax expertises

Sigmax helpt professionals een stuk efficiënter en prettiger te werken.  We verzorgen de volledige ICT infrastructuur keten voor bedrijven. En ontwikkelen innovatieve software: op handhelds, smartphones en tablets. Bekijk hier onze expertisegebieden.

Bekijk al onze oplossingen

Wat is uw doel?

Ontdek waarmee wij uw organisatie kunnen helpen. Of bekijk hier wat wij voor onze klanten realiseerden.

Waarmee kunnen wij u helpen?

Wat we voor klanten realiseerden
Sigmax praktijkcases

Crematoria Twente

Dagelijks vinden in de verschillende vestigingen van Crematoria Twente tientallen plechtigheden plaats. Daarmee is het de grootste crematorium-organisatie van Nederland. Met de groei van het bedrijf en de toename in snelheid van technische ontwikkelingen, nam evenredig de ICT-behoefte toe. Om de ambities van Crematoria Twente te ondersteunen, werd overgestapt op Sigmax ONE Cloud en ONE Communications.

Lees deze caseCheck alle cases

Intersnack

Een leverancier moet de wensen van een klant niet alleen begrijpen, maar ook kunnen doorgronden. Alleen zo bouw je een partnerschap op dat rust op wederzijds vertrouwen. Voor foodfabrikant Intersnack vormt de betrouwbare ICT-infrastructuur van Sigmax de hoeksteen van duurzaam zakelijk succes.

Lees deze caseCheck alle cases

Maars Living Walls

Wie op zoek is naar een wand voor een kantoor, winkel of ander zakelijke bestemming, komt al snel uit bij Maars Living Walls. Sigmax levert bij wereldwijde marktleider in flexibele wandoplossingen uit Harderwijk de complete IT-infrastructuur en voert supporttaken uit.

Lees deze caseCheck alle cases
Sigmax empowers professionals samen met