CiscoMeraki
Blog

Haal met Cisco Meraki alles uit uw netwerk

Met een netwerk zonder kostbare, logge hardware kunt u alle kanten op. Sigmax is dé Cisco partner in Oost-Nederland en helpt uw medewerkers met ONE Network optimaal te werken.

Nu we steeds meer op een digitale manier onze taken verrichten, groeit onze afhankelijkheid van een betrouwbaar en snel netwerk. Maar met de komst van steeds meer mobiele apparaten, draadloze netwerken en benodigde security-maatregelen om kwaadwillenden buiten de deur te houden is het beheer van zo’n omgeving geen eenvoudige klus. Netwerktechnologie van Cisco Meraki heeft vijf slimmigheden aan boord. Deze laten u en uw medewerkers optimaal werken.

Eenvoudig uitbreiden of juist kleiner maken

Wij vinden het belangrijk dat uw netwerk toekomstbestendig is. Als uw business groeit of juist krimpt, moet u snel kunnen op- of afschalen. Slimmigheid 1 is dat het Cisco Meraki cloudplatform eenvoudig laat anticiperen op een groeiende behoefte aan snel WiFi. Doordat er op uw locatie geen fysieke controllers nodig zijn, worden access points direct aan het netwerk toegevoegd en zijn ze binnen enkele minuten actief via het overkoepelende dashboard.

Over dit dashboard gesproken, bij een zakelijk netwerk zijn de meeste kosten traditioneel verbonden aan het beheer. Denk aan het toevoegen van apparatuur, het handhaven van veiligheidseisen en probleemoplossing. Cisco Meraki biedt als tweede slimmigheid centrale inzage in alle apparaten van het netwerk. Ook als deze op meerdere locaties van uw organisatie staan! In deze vanaf het web toegankelijke console is in één oogopslag van alles te zien. Bijvoorbeeld op welke versies apparaten draaien, de signaalsterkte van WiFi en relevante mededelingen over netwerkactiviteit. Deze snelle overview scheelt aanzienlijk in normaliter benodigde tijd voor beheer.

Ingebouwde wensenlijst

Een groot voordeel van het werken met Cisco Meraki is dat de oplossingen direct alle functionaliteit bieden. Slimmigheid 3: U lift mee op innovaties als volledig enterprise mobility management, uitgebreid te configureren gasttoegang, layer 7 applicatieinstellingen, zelfconfigurerende end-to-end VPN en gevanceerde analytics.  Een Cisco Meraki netwerk werkt softwaregebaseerd en gaat aan de slag met feedback. Op verzoek van gebruikers uit de hele wereld worden dan ook met regelmaat functies toegevoegd waarvan iedereen profiteert. Slimmigheid 4!

Met een Cisco Meraki netwerk kunnen zelfs de meest veeleisende professionals veilig en snel werken. Doordat het netwerk een brede, holistische blik op de gehele stack (switching, firewall en wireless) biedt, kan Sigmax de gebruikservaring ook op afstand monitoren en optimaliseren. Dit nieuwe type performancemanagement, een vijfde slimmigheid, verschilt radicaal van de meer reactieve manier van beheren, dat een constant beroep doet op de tijd van uw eigen IT- en netwerkspecialisten.

Sigmax ONE Network biedt u een veilig en snel zakelijk netwerk voor een vast bedrag per maand. ONE Network wordt flexibel samengesteld op basis van hoogwaardige onderdelen, waaronder Cisco Meraki. De complexiteit van een modern netwerk wordt voor u tot een minimum gereduceerd; Sigmax specialisten nemen u het netwerkbeheer uit handen zodat u kunt doen waar u goed in bent.

Doordat we als dé partner in Oost Nederland intensief met Cisco samenwerken, beschikken we over de expertise om uw wensen te vertalen naar een passende oplossing. We zijn dan ook trots om op 4 oktober deel te nemen aan de Cisco Partner Awards 2018 in Amerongen.

Sigmax expertises

Sigmax helpt professionals een stuk efficiënter en prettiger te werken.  We verzorgen de volledige ICT infrastructuur keten voor bedrijven. En ontwikkelen innovatieve software: op handhelds, smartphones en tablets. Bekijk hier onze expertisegebieden.

Bekijk al onze oplossingen

Wat is uw doel?

Ontdek waarmee wij uw organisatie kunnen helpen. Of bekijk hier wat wij voor onze klanten realiseerden.

Waarmee kunnen wij u helpen?

Wat we voor klanten realiseerden
Sigmax praktijkcases

Carglass

Vanuit 56 vestigingen en een mobiele service zorgen de 250 monteurs van Carglass dagelijks voor een vakkundige reparatie en vervanging van autoruiten. Om landelijk een snelle service aan klanten mogelijk te maken, digitaliseerde Carglass de serviceplanning en de werkbonnen met Connect.

Lees deze caseCheck alle cases

Gemeente Zaanstad

In Zaanstad kunnen bewoners en bedrijven sinds kort hun parkeerzaken vanuit huis regelen, online of telefonisch. Sigmax hielp de gemeente bij de overstap naar digitaal parkeren, en de handhaving daarop.

Lees deze caseCheck alle cases

Maas International

Om ervoor te zorgen dat klanten dagelijks van hun kopje koffie kunnen genieten, stuurt Maas International BV een 800-tal monteurs en operators op weg om automaten te onderhouden, bij te vullen en waar nodig te repareren. Connect ondersteunt de monteurs en planners optimaal bij deze taak.

Lees deze caseCheck alle cases

Saval

Voorheen planden de monteurs van brandbeveiligingsspecialist Saval zelf hun route en hielden met de hand inspectierapporten bij. Nu gaat alles digitaal met de softwareoplossingen van ORTEC & Sigmax Field Service Solutions.

Lees deze caseCheck alle cases
Sigmax empowers professionals samen met