Amsterdam header handhaving
News

CityControl tilt mobiele handhaving in Amsterdam naar hoog niveau

Door gebruik te gaan maken van CityControl, is de gemeente Amsterdam onlangs overgestapt op een uniform systeem voor verschillende stadsdelen. Op meerdere fronten betaalt die keuze zich uit.

Sigmax levert de gemeente Amsterdam robuuste mobiele hard- en software en een passend backoffice systeem. CityControl betekent een breed scala aan nieuwe functionaliteit en daardoor een efficiëntieslag in het werk van handhavers op straat en medewerkers in het backoffice. Met het uitrusten van ongeveer 450 handhavers, kent CityControl in de Gemeente Amsterdam een nieuwe klant van formaat.

Vereenvoudiging voor de BOA en aanvullende mogelijkheden

De overstap van meerdere systemen die de verschillende stadsdelen gebruikten, naar het centraal systeem van CityControl voor de gehele stad, bezorgt Amsterdam meerdere voordelen. Naast dat een deel van de handhavers dankzij de transitie is gaan werken via een digitaal proces, kunnen ze met de software van Sigmax hun verbrede palet aan werkzaamheden eenvoudiger uitvoeren. Via de smartphone staan zij in verbinding met verschillende (externe) databanken en de centrale administratie.

Daarnaast verbaliseren handhavers met een infraroodscanner nummerplaten en kunnen zij op de smartphone melding maken. Gemelde feiten kunnen op locatie worden voorzien van een foto en verrijkt met gegevens uit gekoppelde bronnen, wat voorziet in snellere en completere registraties. Ook is één van de belangrijkste wensen van de handhavers zelf ingewilligd, namelijk snel buitenlandse identiteitsbewijzen op echtheid controleren.

Informatiegestuurd handhaven (IGH) wordt realiteit

De uitgebreide rapportagemogelijkheden van CityControl zorgen ervoor dat Amsterdam in real-time overzichten produceert en uitgebreide analyses kan doen. Dit leidt tot een effectievere inzet van handhavers en stelt de gemeente in staat om op basis van actuele en betrouwbare informatie beter geïnformeerde beslissingen te nemen. Dit leidt tot een verbeterde leefbaarheid van de stad. Het systeem is toekomstvast doordat het uitgebreid kan worden naar een grotere groep handhavers. Ook is het flexibel in te richten met aanvullende modules. Zo kan CityControl stapsgewijs worden ingezet voor meerdere handhaafdisciplines.

Sigmax praktijkcases

Gemeente Amsterdam

“Voorheen waren boa’s en backoffice medewerkers uren bezig om na een dienst bonnetjes in te voeren. Nu we gegevens in real-time direct op locatie opslaan, levert dat iedereen aanzienlijke tijdswinst op. Het laat zien dat Sigmax gewoon een heel goed doordacht product biedt.”

Woordvoerder Gemeente Amsterdam

Lees deze caseCheck alle cases