WegnaarOffice365
Blog

De weg naar Office 365

Uit onderzoek is gebleken dat Office 365 leidt tot lagere bedrijfskosten en productiviteitsverbetering van medewerkers. Maar waarom willen we eigenlijk productiever werken? Met de komst van de cloud is werken dynamisch geworden, waarbij IT niet langer alleen een technologie is.

KristelPostel Kristel Postel

op 19 dec 2018

Waarom productiever werken?

In deze snelle wereld is de tijd gekomen voor een andere focus. Een focus waarbij het niet meer gaat om nog harder te werken en meer uren te maken, maar om de juiste impact. In dit digitale tijdperk draait het om de ontwikkeling van nieuwe ideeën, nieuwe producten en diensten die jou onderscheiden van de concurrentie. Daar past een andere benadering bij.

Een gemiddelde kenniswerker besteedt het merendeel van zijn werkbare tijd aan e-mail en documenten. Ook thuis en onderweg willen medewerkers toegang tot mail en documenten. Hierbij lopen zakelijk en privé steeds meer in elkaar over; zo weten collega’s elkaar ook op social media zoals Facebook en Instagram te vinden. Snelle communicatie wordt dus steeds belangrijker en moet vanaf elk device makkelijk en mogelijk zijn. Doordat we overal samenwerken en op universele manieren communiceren, delen we kennis niet alleen verbaal maar ook virtueel. Iedereen kan de juiste versies van documenten binnen handbereik hebben en verkrijgt vanaf elke plek toegang tot bedrijfsinformatie.

Wil je de productiviteit van je organisatie verbeteren, dan kun je vandaag de dag niet meer zonder moderne technologie

Office 365 is een hulpmiddel om productief te zijn waar je maar wilt. Met Office 365 kun je sneller, productiever en flexibeler werken. Organisaties zijn daardoor succesvoller en het werk is voor medewerkers leuker.

Office 365 strategie

De meeste bedrijven gebruiken al Office 365, maar benutten vaak slechts enkel mogelijkheden als Exchange Online en de Office suite. Hierdoor komt Office 365 niet geheel tot zijn recht binnen de organisatie. Daarnaast zoeken veel bedrijven naar nieuwe mogelijkheden op het gebied van samenwerken en productiever werken. Office 365 is een technologie die je organisatie een flinke efficiency-boost geeft.

Om meer te halen te halen uit Office 365 of weten wat Office 365 precies inhoudt moet je weten welke mogelijkheden Office 365 te bieden heeft, wat de voordelen zijn voor je organisatie en hoe de weg naar Office 365 eruitziet. Op deze manier weet je welke functionaliteiten je in je organisatie wilt implementeren.

Een juiste implementatie van Office 365 vereist de nodige kennis. Je bedrijfsstrategie moet vertaald worden naar de tools en je gebruikers moeten de andere, bijpassende manier van werken omarmen.

Adoptie Office 365

De basis voor een succesvolle implementatie van Office 365 ligt in het creëren van draagvlak bij de gebruikers. Niet de ICT zelf, maar de manier waarop professionals binnen de organisatie ermee werken moet het uitgangspunt zijn.

Betrek medewerkers bij het proces en gebruik enthousiaste medewerkers als ambassadeurs

Dit draagvlak is op een aantal manieren te creëren. Ten eerste wordt de uiteindelijke adoptie onder gebruikers verhoogd als deze worden meegenomen in het proces. Hoe richten we als bedrijf samen deze oplossing in? Daarnaast is het van belang dat gebruikers vooraf op de hoogte zijn van de nieuwe mogelijkheden en functionaliteiten. Hierdoor wordt uiteindelijk ook het meeste rendement uit de oplossing gehaald.

Productiviteit als rendement van Office 365

Kijkend naar de opbrengst van Office 365 rekenen organisaties vaak alleen in ICT kosten en besparingen. Andere voordelen wordt buiten beschouwing gelaten of slechts als bijkomend voordeel gezien. Ik ben ervan overtuigd dat productiviteit binnen de Office 365 strategie eruit springt. Uit onderzoek blijkt namelijk dat bij optimaal gebruik en een heldere Office 365 strategie, medewerkers tot 1 uur per dag productiever kunnen zijn.

Het gebruik, en daarmee het grootste rendement, blijft achter

In de praktijk zie ik dat veel organisaties Office 365 al gebruiken als cloud platform en een maandelijks abonnement betalen van een paar tientjes. Ik zie echter ook vaak dat nog niet eens 1/3 van de tools gebruikt worden, zonde!

Wat kan Office 365 voor jouw organisatie betekenen?

Uit praktijkervaring blijkt dat organisaties worstelen met de strategie en het beleid van Office 365 aan de voorkant. Regelmatig breng ik samen met een organisatie op basis van het organogram, huidige werkprocessen en communicatielijnen in kaart op welke manier Office 365 hierin een verbeterpotentieel zou kunnen betekenen. Tevens wordt hierbij duidelijk welke tools je op welke manier in kunt zetten wat het beste past bij de bedrijfsprocessen van je organisatie.

De uitkomst is een blauwdruk voor de inrichting van functionaliteiten en bepaling van kaders voor de benodigde roadmap.

Met welke workloads begin je en welke functies stel je nog even uit?

Vraag een gratis brainstorm sessie aan!

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]
KristelPostel

Kristel Postel

Kristel Postel is Business Developer bij Sigmax. Met een focus op Office 365 en Cisco-Meraki.

Meer blogs van Kristel
Sigmax praktijkcases

Carglass

Vanuit 56 vestigingen en een mobiele service zorgen de 250 monteurs van Carglass dagelijks voor een vakkundige reparatie en vervanging van autoruiten. Om landelijk een snelle service aan klanten mogelijk te maken, digitaliseerde Carglass de serviceplanning en de werkbonnen met Connect.

Lees deze caseCheck alle cases

Gemeente Zaanstad

In Zaanstad kunnen bewoners en bedrijven sinds kort hun parkeerzaken vanuit huis regelen, online of telefonisch. Sigmax hielp de gemeente bij de overstap naar digitaal parkeren, en de handhaving daarop.

Lees deze caseCheck alle cases

Maas International

Om ervoor te zorgen dat klanten dagelijks van hun kopje koffie kunnen genieten, stuurt Maas International BV een 800-tal monteurs en operators op weg om automaten te onderhouden, bij te vullen en waar nodig te repareren. Connect ondersteunt de monteurs en planners optimaal bij deze taak.

Lees deze caseCheck alle cases

Saval

Voorheen planden de monteurs van brandbeveiligingsspecialist Saval zelf hun route en hielden met de hand inspectierapporten bij. Nu gaat alles digitaal met de softwareoplossingen van ORTEC & Sigmax Field Service Solutions.

Lees deze caseCheck alle cases
Sigmax empowers professionals samen met