News

Digitale transformatie

Onlangs belichtte Microsoft tijdens het Wordwide Partner Conference, toekomstig en direct bruikbare digitale toepassingen. Wat betekent dit voor uw organisatie?

Als partner van Microsoft was Sigmax aanwezig tijdens de conference. We zetten een aantal ontwikkelingen op een rij.

De 4e industriële revolutie: digitale transformatie

Met de komst van robotisering en digitalisering spreken we van de 4e industriële revolutie. Alles communiceert met alles, en vooral digitaal. Grenzen tussen het fysieke en het digitale vervagen. Zo biedt de hololens – een bril waarbij een hologram geprojecteerd wordt in de echte wereld – ongekende mogelijkheden die je blik letterlijk op oneindig zetten. En daarmee legio nieuwe business opportunities creëren. Zo hebben we mogelijk geen beeldschermen en kabels meer nodig. Science fiction of nabije toekomst? De tijd zal het uitwijzen.

Elk bedrijf een digitaal bedrijf

We worden ons er steeds meer bewust van dat alles met elkaar communiceert. Technologie ervaren we als ‘gewoon’. De impact van digitalisering binnen bedrijven is enorm. Op termijn zal elk bedrijf een digitaal bedrijf zijn. De wijze waarop mensen samenwerken verandert en ICT wordt meer en meer in elkaar gevlochten. We zien dit nu al bij Office 365, waarbij verschillende functionaliteiten (mail, contacten, agenda, bestanden) altijd en overal beschikbaar zijn. Steeds vaker worden systemen zoals CRM en ERP systemen geïntegreerd met productivity tools zoals Yammer en Office365, met als doel om nog productiever te kunnen zijn en meer te kunnen bereiken.

Hiermee gepaard gaat het pay-per-use en de directe beschikbaarheid van deze cloud solutions. We kennen al dat online werkplekken tegen een vast bedrag per maand afgenomen worden. Deze ontwikkeling zal verder gaan, waardoor je straks helemaal geen eenmalige investeringen meer hoeft te doen, en naast een online werkplek ook devices, bijvoorbeeld Surface as a Service – de tablet van Microsoft, – kunt afnemen tegen een maandelijkse vergoeding. Hierdoor creëer je heel eenvoudig een compleet werkplekconcept.

Digitale transformatie: bedrijfsprocessen verbeteren en productiviteit verhogen

Digitale transformatie betekent het verbeteren van bedrijfsprocessen. Volgens recent onderzoek* denkt 93% van bedrijven in de Benelux dat digitale transformatie een belangrijke sleutelrol zal gaan spelen binnen zijn markt. Vaak missen bedrijven kansen op een veel beter bedrijfsresultaat door verouderde systemen. Of ontbreekt het aan een heldere strategie om productiviteit en bedrijfsprocessen te herorganiseren.

 

 

“Volgens onderzoek van IFS heeft 40% van de bedrijven nog geen strategie klaar liggen om de transformatie daadwerkelijk uit te voeren”

Bent u klaar voor de digitale transformatie?

Sigmax brengt professionals verder. Al ruim 17 jaar geven we met onze ICT oplossingen invulling aan de ICT-omgeving van organisaties. Met slimme ICT creëren we meerwaarde voor alle lagen en processen in een organisatie. Weten hoe wij kunnen helpen om de digitale transformatie in gang te zetten? Ontdek het in een vrijblijvend gesprek.

Neem contact met ons op

*Bron: www.channelweb.nl
Sigmax praktijkcases

LabMicTa & LabPON

Eind 2013 verhuisden LabMicTA en LabPON naar een nieuw kantoorpand. De organisatie greep deze gelegenheid aan om de bestaande, verouderde ICT-infrastructuur te vervangen door een moderne en toekomstgerichte omgeving. Sigmax realiseerde ‘life-critical’ infrastructuur voor beide laboratoria.

Lees deze caseCheck alle cases
Sigmax empowers professionals samen met