Meer grip op gepland onderhoud, een hoger serviceniveau en een betere informatievoorziening richting medewerkers; belangrijke doelen van de afdeling Technical Support van Q-Park waarvoor zij zochten naar een software oplossing die hen daarbij kon helpen. Teamleader Servicedesk & Technical Support Paul Boekelman vertelt waarom de keuze viel op Connect van Sigmax Field Service Solutions. 

Tot op heden bestond de informatievoorziening voor Q-Park medewerkers uit een planning vanuit TOPdesk. Medewerkers van de technische dienst moesten hiervoor gebruikmaken van een laptop voor het aanvullen van wederzijdse informatie. Hierdoor waren ze altijd afhankelijk van een netwerkverbinding, wat geen garantie is in een ondergrondse parkeerlocatie. Om deze problemen te verhelpen ging voorganger van Paul Boekelman, Bas Koopman, op zoek naar een oplossing.

Meer grip op het storings- en onderhoudsproces.
De afdeling Technical Support van Q-Park is verantwoordelijk voor het 2e-lijns onderhoud en de ondersteuning van de lokale bezetting bij het 1e lijns onderhoud van alle 332 Q-Park locaties in Nederland. Het is belangrijk dat eventuele storingen snel worden verholpen om het comfort voor parkeerders optimaal te houden. “We zochten naar een field service oplossing die mogelijkheden biedt om meer grip te krijgen én te houden op het storings- en onderhoudsproces. Daarnaast was een koppeling met TOPdesk van belang en zochten we naar een echte partner die ons verder helpt met het digitaliseren van onze buitendienst. Zo kwamen we bij Sigmax terecht”, aldus Paul Boekelman, Teammanager Field Support.

De oplossing die Sigmax biedt, Connect software, bestaat uit een plansysteem, een KPI-dashboard en een flexibele mobiele applicatie. Dit is een configureerbare applicatie die is aangepast naar verschillende werkprocessen binnen Q-Park. De mobiele app van Connect is niet afhankelijk van een netwerkverbinding en hierdoor kunnen medewerkers te allen tijde gebruikmaken van de app. “Dat is natuurlijk essentieel om te kunnen werken binnen onze ondergrondse parkeerlocaties”, aldus Boekelman. De servicedesk van Q-Park is recent samengevoegd met de technische dienst. Hierdoor kan niet alleen de technische dienst werken met Connect, maar ook de servicedesk gaat de software inzetten voor planning en voorbereiding van de dagelijkste taken van de technische dienst. Door de inzet van Connect is er optimale samenwerking tussen deze afdelingen.

Complete data
Met Connect is Q-Park in staat om meer gegevens te verzamelen van alle parkeerlocaties. Dit is de eerste stap richting predictive maintenance, waardoor onderhoud in de toekomst nog beter te plannen en beheersen is. Op dit moment is Connect al in staat om Internet of Things (IoT) data te ontvangen, maar de focus ligt nu op het verbeteren van de First-Time-Fix, een efficiëntere planning en het beter inzichtelijk maken van de prestaties. Boekelman sluit niet uit dat IoT wel toegepast gaat worden in de toekomst: “Want voorkomen is beter dan genezen.”

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van Sigmax Field Service Solutions? Vul uw gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

    U ontvangt binnen enkele werkdagen een reactie van ons