Windows 7
News

Wat nu het einde van Windows 7 nadert?

De brede ondersteuning voor Windows 7 stopt begin 2020. Ook voor Windows 8.1 bestaan tweetal belangrijke deadlines. Dit is wat u als klant van Sigmax ICT Specialisten ervan moet weten.

Al enige tijd mogen ICT-leveranciers geen systemen leveren met Windows 7 erop. Dat is niet zonder reden, want de ondersteuning vanuit Microsoft en hardware leveranciers op het besturingssysteem is eindig. Op 14 januari 2020 stopt de uitgebreide support. Dit betekent dat de beveiligingsupdates voor computers met Windows 7 vanaf dit moment stoppen. Wij adviseren u om alvast over de mogelijkheden tot en na deze datum.

Verlenging oprekken is een kostbare aangelegenheid

Windows 7 wordt nog steeds door vele klanten gebruikt. Maar zodra de supporttermijn van een besturingssysteem verloopt, wordt het minder veilig om hierop uw software te gebruiken. Bugs worden niet langer opgelost en veiligheidslekken niet gedicht. Dit vergroot de kans op hacks, malware en virussen. Alleen op speciaal verzoek biedt Microsoft klanten die niet kunnen of willen overstappen de mogelijkheid om tegen flinke betaling de support met drie aanvullende jaren te verlengen.

Microsoft stimuleert gebruikers van Windows 7 over te stappen op Windows 10. Dit advies herinnert aan het einde van de ondersteuning van Windows XP. Destijds verkeerden vele organisaties in dezelfde positie, aangezien het besturingssysteem nog ongemeen populair was op de vervaldatum van 8 april 2014. Direct na het pensioen verdubbelde het aantal kwetsbaarheden, waardoor migraties in een stroomversnelling werden gebracht.

Windows 10 werd al in 2015 geïntroduceerd maar wordt nog volop vernieuwd. Twee keer per jaar ontvangt Windows 10 onderdelenupdates die minimaal 18 maanden ondersteund blijven.

Meerdere wegen om te bewandelen, afhankelijk van situatie en wensen

Sigmax raadt klanten met Windows 7 in beginsel twee opties aan, afhankelijk van bestaande hardware configuraties. Systemen jonger dan 3 jaar kunnen worden voorzien van nieuwe Windows 10 licenties. Hierbij hoeft géén hardware worden te vervangen, wat mogelijk kosten bespaart. Bij oudere systemen adviseren we een migratie naar nieuwe hardware, inclusief Windows 10. Dit om compatibiliteit met recente en populaire softwarepakketten te waarborgen. Mogelijk zijn voor bepaalde rollen ook configuraties met een ONE Workspace interessant, waarbij u vanuit de browser device-onafhankelijk werkt.

Ook het einde van de support voor Windows 8.1 komt in zicht. Op 9 januari liep de reguliere support af waardoor Microsoft niet langer functionaliteiten van het besturingssysteem updatet of toevoegt. Daarnaast zal ook de support met beveiligingsupdates stoppen. Dit gebeurt per 10 januari 2023.

Heeft u vragen over de gevolgen van het einde van Windows 7 of 8 voor uw organisatie? Of wilt u meer weten over de migratie naar Windows 10? Wij helpen u graag verder. Bel 053-4803100 of neem via onderstaand formulier contact op.

U ontvangt binnen enkele werkdagen een reactie van ons

Sigmax praktijkcases

Nationaal Muziekkwartier

Het Muziekkwartier is het bruisend cultureel hart van Enschede. Sigmax realiseerde voor vier verschillende partners binnen deze samenwerking een stevig ICT-fundament.

Lees deze caseCheck alle cases

OPRA Turbines

Op het High Tech Systems Park in Hengelo (Ov) huist OPRA Turbines, een innovatieve fabrikant met een zeer internationaal profiel. Wij spraken met General Manager/Operations Frank Sanders over de overstap op Sigmax ONE Cloud en ONE Network.

Lees deze caseCheck alle cases

Prescan

Sinds 2015 verzorgt Sigmax bij Prescan de werkplek oplossing ONE Workspace, aangevuld met telefonie via ONE Communications. Wij spraken ICT Manager Edwin Kortleve op de locatie in Baarn over het partnership.

Lees deze caseCheck alle cases
Sigmax empowers professionals samen met