Event

Exception Twente event @ Sigmax

Capitool 13, Enschede, Nederland
Woensdag 19 juni

Kom jij 19 juni borrelen en luisteren naar sprekers die je meenemen in de wereld van het ‘decentralized web’ en VR? Sigmax opent voor de aanstaande editie van Exception Twente haar deuren: een initiatief om software en IT professionals uit Twente en omstreken op informele wijze in contact met elkaar te brengen. Tijdens de bijeenkomsten worden ins en outs gedeeld over een breed scala aan trends, waarbij deze keer de perikelen rondom het decentrale web en Virtual Reality worden aangestipt.

Decentralized web

Problemen als beveiliging, censuur en data-ownership beheersen niet alleen het nieuws, maar ook het leven van menig (web) developer. Maar gelukkig is er hoop: een decentraal web. Auke van Slooten en Lizanne Overkamp vertellen over de verschillende protocollen, technieken en sociaal ethische overwegingen die gepaard gaan met dit nieuwe web en lichten hun backend-loze CMS SimplyEdit toe.

Web VR

Er is al enkele jaren een ‘buzz’ rondom Virtual Reality (VR) en Augmented Reality (AR). Het lijkt er echter op dat deze technologieën nu eindelijk definitief zullen doorbreken tot de mainstream. Van games en films tot professionele toepassingen: de komende jaren kun je niet meer om VR en AR heen. Full Stack en AR/VR Developer Ruben van der Leun deelt zijn ervaringen met Augmented Reality en geeft voorbeelden hoe en met welke tools virtual experiences worden ingezet. Zorg ervoor dat je mobiele telefoon is opgeladen en neem je Google Cardboard mee, want er worden live demo’s gegeven.

Aanmelden

Aanmelden is gratis en kan tot en met 18 juni. Vol = vol! Klik hieronder:

Meld je aan

Event info

Datum – Woensdag 19 juni
Tijd – 18:45 – 22:00
Locatie – Capitool 13, Enschede

Parkeerplaatsen beschikbaar naast het pand.

Sigmax empowers professionals samen met