Header SequriX kwaliteit beveiliging

Uw potentiële klant heeft tegenwoordig de keuze uit vele aanbieders van dezelfde diensten. Het kan een lastige keuze zijn die u wellicht in het verleden al eens heeft gemaakt. Hoe selecteerde u het bedrijf dat uw website moest ontwerpen? Een cruciale factor is vaak de kwaliteit van het product, maar dit geldt ongetwijfeld ook voor uw beveiligingsdiensten.

Bij het maken van de keuze uit diverse beveiligingsbedrijven zijn bijvoorbeeld certificeringen belangrijke criteria. Het bevestigt de professionaliteit van uw organisatie, wat zorgt voor vertrouwen bij de klant. Welke certificeringen zijn er en aan welke andere belangrijke zaken moet u denken voor uw professionaliseringsslag?

Waarborg kwaliteit middels certificeringen       

Vertrouwen winnen bij (potentiële) klanten is cruciaal. Een hulpmiddel hierbij is de ISO 27001-certificering, die ervoor zorgt dat u informatiebeveiligingsrisico’s kan beheersen. Deze certificering is niet branche-specifiek, maar geldt voor alle bedrijven die omgaan met bijvoorbeeld intellectuele eigendommen of persoonsgegevens. Tevens is er de ISO 9001: de internationale norm voor kwaliteitsmanagement- systemen. Hiermee laat u klanten zien dat uw processen voldoen aan de gestelde normen.

Specifiek voor manbewakingsbedrijven is er het Keurmerk Beveiliging. Dit keurmerk kijkt naar een aantal aspecten, waaronder de naleving van de WPBR en de CAO, maar ook de financiële soliditeit en het kwaliteitsbeleid. In dit laatste onderdeel wordt beschreven welk beleid het bedrijf voert om te zorgen voor continue verbetering van de kwaliteit van dienstverlening.

Sluit aan bij brancheorganisaties           

Een andere manier om professionaliteit te tonen, is door uw bedrijf aan te sluiten bij een branchevereniging. Lid worden van een brancheorganisatie kan niet zomaar, want er zijn een aantal voorwaarden waar uw beveiligingsbedrijf aan moet voldoen. Brancheverenigingen dienen daarnaast als vraagbaak en kunnen helpen bij diverse vraagstukken over bijvoorbeeld bedrijfsvoering of regelgeving. Eerder genoemd Keurmerk Beveiliging is in beheer van De Nederlandse Veiligheidsbranche, een organisatie die particuliere beveiligingsbedrijven vertegenwoordigt. Daarnaast zijn er ook de Vereniging Erkende Beveiligingsbedrijven (VEB) en de Vereniging Beveiligingsorganisaties Nederland (Vbe NL).

SequriX vindt het belangrijk om betrokken te zijn in de beveiligingsbranche. Om die reden zijn wij sinds 2015 officieel VEB partner.

Innoveren met de juiste tools

Als laatst kunnen beveiligingsbedrijven middels de juiste software grote kwaliteitswinst behalen, wat u ook weer kan helpen bij het behalen van certificeringen en keurmerken. Door de juiste tools te kiezen voor bijvoorbeeld rapportages en facturatie, kan er mogelijke frustratie weggenomen worden bij klanten. Grote vooruitgangen als professionele rapportages en het automatisch genereren van facturen, resulteren in een prettige samenwerking en een professioneel imago voor uw bedrijf.

Benieuwd hoe software uw processen professioneler laat verlopen, zodat u de kwaliteit van uw diensten voor klanten kunt verbeteren? Laat dan uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ontdek SequriX

    U ontvangt binnen enkele werkdagen een reactie van ons