News

Gemeente Geldrop-Mierlo start met camerahandhaving voor voetgangersgebied

Gemeente Geldrop-Mierlo is 1 november 2019 gestart met camerahandhaving op auto’s, brommers en scooters die het voetgangersgebied betreden.

De Korte Kerkstraat in Geldrop is een aantal jaren geleden in overleg met ondernemers en bewoners heringericht tot een voetgangerszone op basis van ‘shared space’: een voetgangersgebied waar fietsers zijn toegestaan en laden en lossen dagelijks van 09.00 tot 11.00 uur mogelijk is. Bij een shared space is er veel aandacht voor sfeer en beleving, zo is de straat ingericht met bankjes en veel groen. Ondanks deze maatregelen blijkt dat er, buiten de toegestane tijden, gemotoriseerd verkeer door de Korte Kerkstraat rijdt.

Slimmer handhaven met cameratoezicht

Voor de buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) is het niet mogelijk om continu in de Korte Kerkstraat te handhaven. Gemeente Geldrop Mierlo is daarom vanaf 1 november 2019 gestart met camerahandhaving. In samenwerking met cameraleverancier Connection Systems heeft Sigmax een functionele oplossing neergezet voor de gemeente. Auto’s, brommers en scooters die zonder ontheffing door de Korte Kerkstraat rijden worden eerst gefotografeerd. Daarna kunnen de handhavers op afstand, via CityAccess, de meegestuurde voertuiggegevens en foto’s van de voertuigen beoordelen en wanneer nodig is beboeten.

De gemeente heeft ervoor gekozen om de eerste drie maanden na de ingebruikname van de camera’s, waarschuwingen te geven aan overtreders. Vanaf 1 februari is overgegaan tot directe beboeting.

Meer informatie?

    Benieuwd wat Sigmax voor uw gemeente of organisatie kan betekenen? Onze adviseurs komen graag bij u langs voor een vrijblijvende demo. Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

    Brochure ontvangenVrijblijvend adviesgesprekOfferte aanvragen