boost365header
Blog

3 tips: haal meer uit Office 365!

Eén van de grootste gevaren voor de continuïteit van een bedrijf is een gebrek aan productiviteit. Technologische verbeteringen maken medewerkers niet per definitie productiever. Sterker nog, bepaalde hindernissen voortkomend uit complexe ICT, kunnen productiviteit zelfs schaden.

Sigmax Cloud Team

op 12 apr 2019

Niemand wil complexe ICT. Office 365 maakt het eenvoudiger om profijt te hebben van technologische vernieuwingen als cloud, mobility en unified communications. Tijdens onze Inspiratiesessie van 2 april bespraken we met deelnemers verschillende manieren om met Office 365 alle dagen productiever te werken. Naar aanleiding van deze sessie volgen hierbij nog 3 tips:

1. Sla altijd op naar de cloud

Wanneer je van plan bent met anderen samen aan een document te werken of deze door te sturen ter review, staat deze veiliger opgeslagen in de cloud. Stel je Word, Excel en PowerPoint zo in dat wanneer je iets opslaat, dat standaard in OneDrive of SharePoint Online gebeurt door via ‘Bestand’ naar de ‘Opties’ te gaan (klik voor screenshot) en daar onder ‘Opslaan’ het vinkje bij ‘Standaard opslaan op de computer’ uit te vinken. Vervolgens blader je hier via de verkenner naar je OneDrive of SharePoint.

Bonustip: zet in je Office 365-programma’s de functie ‘Automatisch opslaan’ aan. Op deze manier wordt elke actie direct in de cloud vastgelegd. Dit werkt zekerder met bestanden dan de standaard herhaling van 10 minuten.

2. Wijs specifieke taken toe aan collega’s

Dat je met Office 365 samen aan documenten kunt werken is misschien al langer bekend, maar wist je dat je collega’s of externen ook kunt oproepen vanuit een in de cloud opgeslagen bestand? Zodra een bestand in Teams, OneDrive of SharePoint staat opgeslagen, kun je één van de deelnemers aanroepen met door simpelweg ‘@’ te typen, gevolgd door zijn/haar naam. Hij of zij zal vervolgens een bericht ontvangen met jouw opmerking, wat het handig maakt om bijvoorbeeld op die manier een document te reviewen, zonder dat beide personen op hetzelfde moment ingelogd moeten zijn.

Deze opmerkingen worden opgemaakt als conversatie. Op deze manier kun je over specifieke delen van een document in Word, Excel of PowerPoint een discussie houden.

3. Zien wat je collega’s hebben aangepast

Als je samen aan Office 365 documenten werkt, kun je het overzicht verliezen over wie wat heeft aangepast en of er überhaupt iets is veranderd. Gelukkig biedt Office 365 mogelijkheden voor versiebeheer. Door naar in een Document naar ‘Bestand’ te gaan en te kiezen voor ‘Versiegeschiedenis’ onder het menu-item ‘Info’, kun je zien wie wanneer aanpassingen heeft gedaan. Door op het linkje naast de tijdsindicatie te klikken, open je het document in de staat van dat specifieke moment.

Office 365 zal in een nieuw te verschijnen menubalk vragen of je het bestand wilt herstellen naar deze versie of dat je wijzigingen wilt vergelijken. Kies je voor laatstgenoemde optie, dan zie je precies wanneer welke aanpassingen zijn gemaakt om tot de nieuwe versie te komen.

Draait je organisatie nog op een oudere versie van Office? Neem vrijblijvend via onderstaand formulier contact op om meer informatie te ontvangen over Office 365


  Hier vind je een actueel overzicht van komende Inspiratiesessies en kun je jezelf direct inschrijven. Eind mei gaan we aan de slag met SharePoint & Teams, waarna we in juni je alles vertellen over onze ONE Workspace. Aanmelden is kosteloos.

  Sigmax Cloud Team

  Het Sigmax Cloud Team bestaat uit meerdere ICT Specialisten van Sigmax. Afwisselend bloggen Don Hellwich, Bob Raamsman, Erjen Rijnders en Stef Harmelink over technische onderwerpen die raken aan de actuele uitdagingen van onze klanten.

  Meer blogs van Sigmax Cloud
  Sigmax praktijkcases

  Carglass

  Vanuit 56 vestigingen en een mobiele service zorgen de 250 monteurs van Carglass dagelijks voor een vakkundige reparatie en vervanging van autoruiten. Om landelijk een snelle service aan klanten mogelijk te maken, digitaliseerde Carglass de serviceplanning en de werkbonnen met Connect.

  Lees deze caseCheck alle cases

  Gemeente Zaanstad

  In Zaanstad kunnen bewoners en bedrijven sinds kort hun parkeerzaken vanuit huis regelen, online of telefonisch. Sigmax hielp de gemeente bij de overstap naar digitaal parkeren, en de handhaving daarop.

  Lees deze caseCheck alle cases

  Maas International

  Om ervoor te zorgen dat klanten dagelijks van hun kopje koffie kunnen genieten, stuurt Maas International BV een 800-tal monteurs en operators op weg om automaten te onderhouden, bij te vullen en waar nodig te repareren. Connect ondersteunt de monteurs en planners optimaal bij deze taak.

  Lees deze caseCheck alle cases

  Saval

  Voorheen planden de monteurs van brandbeveiligingsspecialist Saval zelf hun route en hielden met de hand inspectierapporten bij. Nu gaat alles digitaal met de softwareoplossingen van ORTEC & Sigmax Field Service Solutions.

  Lees deze caseCheck alle cases
  Sigmax empowers professionals samen met