News

Gemeente Heemskerk zet met CityControl de volgende stap in digitale handhaving

De gemeente Heemskerk streeft naar een veilige woon- en verblijfsplaats voor haar burgers en bezoekers. Om dit te waarborgen zet de gemeente een volgende stap in digitale handhaving waarbij de buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA’s) vanaf juli gebruikmaken van het Sigmax CityControl platform.  

CityControl biedt ondersteuning aan BOA’s door onder andere het opvragen van persoons- en voertuiggegevens volledig te digitaliseren. Gegevens zijn hierdoor automatisch geverifieerd, waardoor het proces minder foutgevoelig wordt. 

Optimale inzet handhavingscapaciteit 

Gemeente Heemskerk heeft daarnaast gekozen voor de extra CityControl modules Informatie Gestuurd Handhaven (IGH)’ en ‘Drank- en Horecawet (DHW)’. Hierbij ligt de focus op de handhaving van de Drank en Horecawet en Algemene Plaatselijke Verordering (APV). De DHW-module helpt handhaving bij het digitaal vastleggen van drank en horeca-inspecties en zorgt voor een volledig ingevulde juridische onderbouwing.  

Door middel van informatie gestuurd handhaven wordt informatie eenvoudig vastgelegd. Tevens kan de gemeente Heemskerk gericht probleemgebieden monitoren. Zo kunnen BOA’s, dankzij sturing op data, worden ingezet op plekken waar dat het hardst nodig is en wordt de capaciteit van het handhavingsteam optimaal benut. 

Meer informatie?

  Benieuwd wat Sigmax voor uw gemeente of organisatie kan betekenen? Onze adviseurs komen graag bij u langs voor een vrijblijvende demo. Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

  Brochure ontvangenVrijblijvend adviesgesprek

  Sigmax praktijkcases

  Gemeente Amsterdam – fietshandhaving

  Jaarlijks zorgen duizenden weesfietsen, hinderlijke gestalde (brom)fietsen en fietswrakken voor overlast in de hoofdstad. Om de stad veilig en leefbaar te houden, heeft de gemeente Amsterdam het fietshandhaving proces, van handhaving op straat tot afhandeling in het fietsendepot, geautomatiseerd.

  Lees deze caseCheck alle cases

  Gemeente Utrecht

  Utrecht is de eerste gemeente die een volledig digitaal handhavingssysteem voor de fiets in gebruik heeft genomen: BikeControl. In het hele traject stond lean denken en met een duidelijke visie toewerken naar een integrale, aaneengesloten keten centraal.

  Lees deze caseCheck alle cases

  Stad Leuven

  “We weten nu precies: die specifieke fiets staat daar. Zouden we dit systeem niet hebben, dan zouden we in het depot fietsen met de hand nog steeds zelf moeten opzoeken. Het was een huzarenwerk om binnen een jungle van tweewielers een bepaalde fiets ertussenuit te halen.”

  Koen Wouters, hoofdcommissaris Leuven

  Lees deze caseCheck alle cases
  Sigmax empowers professionals samen met