privacybeveiligingoffice365
Blog

Hoe is privacy en beveiliging geregeld in Office 365?

Tijdens de Inspiratiesessies over Office 365 bij Sigmax, krijg ik regelmatig vragen over de beveiliging en privacy van Microsoft Office 365. Dit zijn zeer begrijpelijke en zelfs noodzakelijke vragen, gericht op het in balans komen met privacy en beveiliging enerzijds en gebruiksgemak anderzijds.

KristelPostel Kristel Postel

op 06 dec 2017

6 vragen over privacy en security

Om een beeld te schetsen van de veiligheid en betrouwbaarheid van Office 365, beantwoord ik in dit artikel de 6 meest gestelde securityvragen tijdens onze Inspiratiesessies, op basis van de informatie die Microsoft hierover verstrekt

1.Wanneer ik mijn gegevens toevertrouw aan Office 365, wie is dan de eigenaar van mijn data?

Met Office 365 ben en blijf jij de eigenaar van je gegevens, waaronder je mailverkeer en documenten vallen. Jij bepaalt altijd wat er met jouw gegevens gebeurt. Zo kun je je desgewenst gegevens exporteren wanneer je besluit de service te verlaten.

2.Hoe gaat Microsoft om met toegang tot hun fysieke datacenters?

De toegang tot fysieke datacenters wordt beperkt tot geautoriseerd personeel. Microsoft heeft de toegang tot de datacenters met meerdere lagen fysieke beveiliging geïmplementeerd, zoals biometrische lezers, bewegingssensoren, 24 uur per dag beveiligde toegang, videocameratoezicht en beveiligingsalarmen.

3.Hoe gaat Microsoft om met mijn data?

Microsoft analyseert en gebruikt je gegevens slechts voor zover noodzakelijk voor de te verlenen diensten, dus voor doeleinden die nodig zijn voor het bieden van cloud-productiviteitsservices. Microsoft gebruikt de gegevens niet voor commerciële doeleinden.

Het aantal ontvangen verzoeken van autoriteiten vermeldt Microsoft regelmatig in transparantierapporten. Indien Microsoft door een overheid benaderd wordt voor toegang tot klantgegevens, zal Microsoft proberen deze te bewegen direct bij jou aan te vragen.

4.Op welke manier gaat Microsoft om met mijn gegevens wanneer ik mijn abonnement beëindig?

Zolang je abonnement duurt en tot 90 dagen erna, kun je op elk gewenst moment en om welke reden dan ook een kopie van je gegevens downloaden, zonder tussenkomst van Sigmax en/of Microsoft. Na 90 dagen vernietigt Microsoft al je gegevens. Indien je de service ooit verlaat, kan je je gegevens meenemen (zie vraag 1).

5.Waar worden mijn gegevens gehost?

Je gegevens worden door Microsoft gehost in jouw regio, in ons geval betreft dit West Europa.

6.Welke invloed heb ik zelf op privacy gegevens?

Je kunt functies, zoals profielfoto en agenda, die van invloed zijn op de privacy desgewenst in- of uitschakelen. Met privacybesturingselementen kun je zelf bepalen welke personen binnen je organisatie toegang hebben tot bepaalde gegevens.

Heb je nog verdere vragen die je graag beantwoord wilt hebben? Veel antwoorden vind je in het Office 365 Vertrouwenscentrum van Microsoft.

Dossier: Blogs Office 365 Meer Sigmax blogs

KristelPostel

Kristel Postel

Kristel Postel is Business Developer bij Sigmax. Met een focus op Office 365 en Cisco-Meraki.

Meer blogs van Kristel
Sigmax praktijkcases

Maars Living Walls

Wie op zoek is naar een wand voor een kantoor, winkel of ander zakelijke bestemming, komt al snel uit bij Maars Living Walls. Sigmax levert bij wereldwijde marktleider in flexibele wandoplossingen uit Harderwijk de complete IT-infrastructuur en voert supporttaken uit.

Lees deze caseCheck alle cases

Pure Energie

In Nederland schakelen steeds meer huishoudens over op écht groene stroom. Pure Energie, de energieleverancier die liefst vijf keer op rij is uitgeroepen tot groenste aanbieder van Nederland, groeit samen met ICT-partner Sigmax explosief.

Lees deze caseCheck alle cases

Timing Uitzendbureau

Beschikken over actuele, aan de vraag beantwoordende ICT zonder zelf eigenaar te zijn van infrastructuur? Het partnership met Sigmax stelt Timing in staat onderscheidend in de markt te opereren met krachtige technologie.

Lees deze caseCheck alle cases