Innovatie in wonen met het Internet of Things
News

Innovatie in wonen met het Internet of Things

Sigmax is 11 april in Houten aanwezig bij de LIVE kennisdag van CorporatieGids. Bezoek onze sessie waarin we spreken over waardecreatie met behulp van het Internet of Things. Sigmax is 11 april in Houten aanwezig bij de LIVE kennisdag van CorporatieGids. Bezoek onze sessie waarin we spreken over waardecreatie met behulp van het Internet of Things. Sigmax is 11 april in Houten aanwezig bij de LIVE kennisdag van CorporatieGids.

Alles te weten komen over IoT in servicescenario’s? Schrijf u vandaag nog in!

Het Internet of Things (IoT) is sterk in opkomst. Niet alleen mensen zijn vaker ‘connected’, maar ook steeds meer dingen verbinden met netwerken. Denk daarbij aan machines, auto’s, telefoons, thermostaten, treinen, roltrappen en allerlei installaties. In 2020 zullen liefst 29 miljard slimme apparaten en sensoren via internet data uitwisselen. Dit levert, naast betere producten en diensten,  ook compleet nieuwe businessmodellen op.

Direct op de hoogte van afwijkend grondwaterpeil

Sigmax houdt zich bezig met ontwikkeling van IoT-oplossingen voor klanten waarbij de ‘Things’ op een veilige en efficiënte manier worden verbonden met bedrijfssystemen. Gegevens van het IoT kunnen in meerdere scenario´s worden geanalyseerd en omgezet in bruikbare informatie of besluiten tot acties. Dit resulteert bijvoorbeeld in innovatieve producten als de Levellog van VRM. Dit is een nieuw met internet verbonden apparaat, dat gebruikers als woningcorporaties, gemeenten en waterschappen in staat stelt op een efficiënte en accurate manier grondwaterpeil te meten.

IoT-toepassingen en technologieën bieden ook enorme kansen voor klantgedreven service-organisaties als woningcorporaties. Met IoT is het mogelijk om op een ‘intelligente’ manier de omgeving waar te nemen en met andere apparaten te communiceren. Denk bijvoorbeeld aan het preventief onderhoud van apparatuur op het moment dat de omgevingstemperatuur daalt, of het toepassen van ‘condition-­based’ onderhoud waarbij onderhoud niet wordt toegepast op het moment dat een apparaat stuk gaat, maar wanneer de algehele performance van het apparaat daalt. De mogelijkheden zijn wat dat betreft eindeloos.

Blik op de mogelijkheden in wonen

Tijdens de kennissessie van Sigmax op de LIVE-dag van CorporatieGids (aanvang 13.15u), nemen we u mee in reeds gerealiseerde oplossingen voor onder andere gemeentes en VolkerRail en gaan we in op de mogelijkheden voor woningcorporaties.

Sigmax praktijkcases

VRM

De LevelLog is een innovatief product dat het monitoren van grondwaterstanden met het Internet of Things koppelt. Baanbrekende technologie van Sigmax ondersteunt de vernieuwende visie van de Apeldoornse leverancier VRM op grondwaterniveaumetingen.

Lees deze caseCheck alle cases

Woningcorporatie De Alliantie

De Alliantie heeft ‘hart voor wonen’  en besloot om de field service voor reparatie en inspectie van bijna 60.000 woningen te automatiseren. ORTEC en Sigmax Field Service Solutions hielpen de woningcorporatie hierbij.

Lees deze caseCheck alle cases