ONE Workspace
Blog

Laat informatie voortaan naar jou toe komen

Waarom zou je zelf naar info en gegevens speuren als je deze ook kunt presenteren in een handig overzicht? Dit is mogelijk nu de moderne werkplek is gearriveerd.

Arjan Vijn

op 01 feb 2019

De statische, digitale werkplek is aan vervanging toe. Effectief omgaan met online documenten en een mix tussen lokale applicaties en apps + diensten in de cloud werkt beter met een werkplek die van grond af aan is gebouwd vanuit een nieuw idee. Zakelijke apps en diensten beperken zich immers niet meer tot alleen Windows. Een werkplek hoort compatibel te zijn met alle typen software: Windows, Mac, Linux, SaaS, web en mobile. En in alle platformen dezelfde gebruikservaring te bieden. Dat zo’n omgeving mogelijk is, prettig werkt en bovendien goed beveiligd kan worden, werd vorige week woensdag tijdens de Inspiratiesessie ‘Workspace 365’ gedemonstreerd.

In één beeld wat jij nodig hebt

Een radicaal verschil met vroeger is hoe deze nieuwe werkomgeving omgaat met informatie. Waar je eerder zelf een browser of verkenner opende om informatie op te halen, kun je met onze nieuwe werkplek, de Sigmax ONE Workspace, direct relevante content naar jouw eigen omgeving toe pushen. Denk hierbij aan recent bewerkte documenten, Postvak IN van je mailbox of relevante analytics. Zo blijf je eenvoudig op de hoogte van wat er voor jou speelt, zonder dat je zelf vragende acties hoeft te ondernemen.

ONE Workspace voorkomt hiermee onnodig multitasken. Zoals onderzoek van de Stanford Universiteit in 2009 al opmerkte, zijn we daar sowieso niet bijzonder goed in. “[…]in situaties waar meerdere bronnen van informatie vanuit de externe wereld of het eigen geheugen naar voren komen, zijn we niet in staat om te filteren wat relevant is voor het huidige doel”, stelt een onderzoeker.

Filtering van ruis en afleiding

Door informatie gegroepeerd in één scherm weer te geven en hierin een mix te bieden tussen wat medewerkers en leidinggevenden belangrijk vinden om gepresenteerd te krijgen, wordt de focus vergroot op wat werkelijk telt. Met ONE Workspace bieden we een op uiteenlopende werkrollen afgestemde werkplek, volledig tegemoet komend aan de eisen van organisaties op gebied van beveiliging, functionaliteit en huisstijl.

Zoals we vorige week merkten onder deelnemers aan de Inspiratiesessie, zijn wijzelf niet de enigen die enthousiast op dit concept reageren. ONE Workspace betekent een andere manier van werken, wat vele kansen met zich meebrengt, maar wat niet voor iedereen direct even vanzelfsprekend is. Daarbij komt het concept pas volledig tot zijn recht als niet alleen jijzelf maar ook je naaste collega’s en mensen van buiten je organisatie de online werkomgeving omarmen. In een gezamenlijke adoptie zijn verschillende wegen te bewandelen. Interesse in meer informatie? Graag vertellen we je meer.

[contact-form-7 404 "Not Found"]

Arjan Vijn

Arjan Vijn is Technisch Consultant bij Sigmax ICT Specialisten en expert in Sigmax ONE Workspace.

Meer blogs van Arjan

Sigmax expertises

Sigmax helpt professionals een stuk efficiënter en prettiger te werken.  We verzorgen de volledige ICT infrastructuur keten voor bedrijven. En ontwikkelen innovatieve software: op handhelds, smartphones en tablets. Bekijk hier onze expertisegebieden.

Bekijk al onze oplossingen

Wat is uw doel?

Ontdek waarmee wij uw organisatie kunnen helpen. Of bekijk hier wat wij voor onze klanten realiseerden.

Waarmee kunnen wij u helpen?

Wat we voor klanten realiseerden
Sigmax empowers professionals samen met