Leergeld
News

Sigmax helpt Stichting Leergeld op weg met twee nieuwe kinderfietsen

Zoals iedereen weet is bewegen belangrijk. Daarom steunt Sigmax al jaren sportieve activiteiten als de Enschede Marathon en FBK Games. Maar we denken ook aan de jongsten, buiten wedstrijdverband. Bijvoorbeeld kinderen die met een fiets naar school horen te gaan. Dankzij een schenking van Sigmax kan Stichting Leergeld Enschede twee nieuwe kinderfietsen aanschaffen.

De activiteiten van Stichting Leergeld voorkomen dat kinderen in een armoedesituatie in een sociaal isolement terechtkomen.  Leergeld draagt bij door het betalen van contributies voor sport, muzieklessen of bijvoorbeeld zwemles. Maar ze ondersteunen kinderen ook door het verstrekken van laptops, mobiele telefoons of kinderfietsen. Met concreet praktische hulp kan ieder kind gewoon meedoen.

Veilig naar de cloud

Onlangs startte Sigmax een ICT-optimalisatietraject bij Stichting Leergeld Enschede. Hierbij worden data en infrastructuur naar de cloud verplaatst, is thuiswerken voortaan mogelijk en worden gebruikersaccounts met Office 365 slim aan elkaar en aan SharePoint gekoppeld. Dit alles om het omgaan met digitale middelen voor vrijwilligers van de stichting makkelijker, werkbaarder en veiliger te maken. Bijvoorbeeld ook met oog op de aankomende AVG/GDPR-wetgeving.

Om de activiteiten van de Stichting te ondersteunen, past Sigmax een eenmalige projectkorting toe. Met dit bedrag kan de van giften afhankelijke Enschedese vrijwilligersorganisatie twee nieuwe kinderfietsen kopen. In een reactie laat bestuurslid Wilma Meere van Stichting Leergeld Enschede weten: “Wij zijn hier ontzettend blij mee. De twee fietsen die we namens jullie extra mogen verstrekken, zullen op een goede bestemming komen. Daar gaan onze vrijwilligers voor zorgen!”

Sigmax empowers professionals samen met