header ICT MFA security
News

Met MFA bouwt u een krachtig ICT-schild

Gebruikersaccounts vormen binnen menig bedrijf de achilleshiel op gebied van security. Met multi-factor authenticatie vergroot u gebruiksgemak terwijl u tegelijkertijd criminelen een halt toeroept.

Hoeveel geld kost cybercrime uw bedrijf? Jaarlijks lijden Nederlandse bedrijven 10 miljard schade door digitale criminaliteit. Tijdens een recente bijeenkomst rond dit thema van Rabobank en Interpolis, werden bezoekers met hun neus op de feiten gedrukt: de schade aan het bedrijfsleven is nu even groot als het totale defensiebudget van de overheid. Security staat bij veel  mkb-bedrijven bovenaan de prioriteitenlijst, maar blijft desondanks vaak een ‘ver-van-mijn-bed-show’.

Op zich is het vreemd dat online niet de maatregelen worden getroffen die offline intussen standaard zijn. Relatief weinig inbrekers wagen zich nog aan de talloze camera-, pasjes- en sensorsystemen bij bedrijven. Maar heeft uw organisatie ook een hoogwaardig digitaal beveiligingssysteem? Meestal wordt er nog gezworen bij (onveilige) maatregelen die eerder afdoende waren. Denk aan het werken met verouderde wachtwoordsystemen. Immers, als het niet eerder is mis gegaan, ontbreekt de noodzaak tot verandering. Stilstaan betekent gevaar lopen.

Cybercriminelen speuren naar onoplettende gebruikers

Criminelen worden steeds slimmer in methoden om bedrijven binnen te dringen. De accounts van uw medewerkers zijn een geliefd doelwit. Eenmaal binnen in een bepaald domein of applicatie, is uw (klant)data binnen de kortste keren gekaapt of gegijzeld. Helaas is het bij ontdekking vaak al te laat.

Om juist kwetsbare accounts beter te beveiligen, is multi-factor authenticatie (MFA) een sterk aan te raden maatregel. Het idee is dat je hiermee de deuren (gebruikersaccounts) van het huis (uw bedrijf) extra beveiligt, bijvoorbeeld door via de smartphone een extra actie van een gebruiker te vragen als het reageren op een telefoontje. Deze extra verificatielaag helpt bij het bewaken van de toegang tot bedrijfsgegevens en -toepassingen. Met alleen een wachtwoord in bezit, belandt de hacker op een dood spoor.

Grip op uw veiligheid

Met Sigmax ONE Identity wordt het bestaande identiteitbeheer van een bedrijf veilig gekoppeld aan tal van zakelijke diensten, zowel on- als offline. Dankzij deze cloud-oplossing hoeven professionals slechts één keer in te loggen, om veilig toegang te verkrijgen tot al hun data en applicaties. Risico’s op fouten, misbruik en administratieve rompslomp worden hiermee verkleind.

Sterkere security onder de motorkap

Naast beveiliging kan MFA, gekoppeld aan de Sigmax ONE Identity (zie kader), het voordeel bieden van slechts één keer inloggen om toegang tot wel tientallen (web)applicaties te krijgen. En dat is zeer wenselijk, want het aantal applicaties dat organisaties gebruiken zit nog steeds in de lift. Middels single sign-on wordt een centraal wachtwoord van de gebruiker ‘onder water’ vertaald naar een sterk wachtwoord met veel verschillende karakters. Deze inloggegevens zorgen ervoor dat de medewerker gebruik kan maken van de verschillende applicaties. Wanneer een medewerker uit dienst gaat worden op centraal niveau zijn toegangsrechten ingetrokken, waardoor de toegang tot alle applicaties geblokkeerd is. Hiermee behoudt de organisatie controle en wordt voorkomen dat ex-medewerkers en onbevoegden toegang hebben tot applicaties en data.

Cybersecurity: van risico naar kans

15 juni organiseert Sigmax een evenement rond security waarin we dieper ingaan op de bewustwording van tegenwoordige risico’s en waarbij we, samen met experts, mogelijke maatregelen toelichten. Onder meer ransomware WannaCry en de General Data Protection Regulation (GDPR) komen hier aan de orde.

Wacht u thuis met het vervangen van de sloten tot na een inbraak? Zonder MFA vertrouwt u op utopisch gedrag van medewerkers die nooit sleutels vergeten en legt u uw lot in handen van de cybercrimineel. Ga werken met een slimme oplossing die zelf inconsistente toegangspatronen vaststelt en potentiële dreigingen al in een vroeg stadium constateert en afstopt. De specialisten van Sigmax helpen u graag met deze maatregelen voordat het te laat is.

Vraag nu een Sigmax Security Scan aan

Meer over Sigmax ONE Identity

Sigmax expertises

Sigmax helpt professionals een stuk efficiënter en prettiger te werken.  We verzorgen de volledige ICT infrastructuur keten voor bedrijven. En ontwikkelen innovatieve software: op handhelds, smartphones en tablets. Bekijk hier onze expertisegebieden.

Bekijk al onze oplossingen

Wat is uw doel?

Ontdek waarmee wij uw organisatie kunnen helpen. Of bekijk hier wat wij voor onze klanten realiseerden.

Waarmee kunnen wij u helpen?

Wat we voor klanten realiseerden
Sigmax praktijkcases