MicrosoftIgnite
News

Microsoft Ignite 2018: simplificatie en integratie

Collega’s van ICT bezochten vorige week Microsoft Ignite in Orlando. Dit is hoe de aankondigingen tijdens het grootste event van de leverancier voor IT-professionals en developers Microsofts portfolio verrijken.

Microsoft gaat steeds meer focussen op het samenvoegen van diensten en het aanbieden van een beleving in plaats van een product. De samenvoeging van afzonderlijke beheerderportals in verzamelde dashboards is hierin een belangrijke stap. Eveneens wordt steeds meer gestuurd richting Microsoft 365; Microsofts visie op het samenbrengen van Office 365, Windows 10 en Enterprise Mobility + Security. Voorbeeld hierin: Windows Defender Advanced Threat Protection (ATP) integreert nu volledig met Cloud App Security, wat een aparte gateway overbodig maakt. Devices worden hiermee eenvoudiger beveiligd omdat Defender standaard in Windows 10 is geactiveerd.

Beeld vanuit Azure

Daarnaast breidt Microsoft functionaliteiten uit op het Microsoft Azure platform. Waar voorheen voor remote desktop nog een on-premises Citrix of RDS-omgeving benodigd was, krijgen we begin volgend jaar de Windows Virtual Desktop. Dit is dus Desktop-as-a-Service (DaaS) vanuit Azure. De klant krijgt zonder extra RDS-licenties toegang tot het aantal benodigde VM’s die DaaS serveren. Deze zullen automatisch op- en afschalen. De bedienende infrastructuur benodigd voor deze DaaS-oplossing, zoals de webserver, SQL-server maar ook patchmanagement, worden door Microsoft zelf beheerd.

Een andere belangrijke aankondiging was de verdere uitbreiding van Azure Active Directory. Deze krijgt vele betere integratie met producten zoals Identity Protection. Functionaliteit voor conditional access (voorwaardelijke toegang) wordt sterk uitgebreid. Met conditional access kunnen we binnenkort álle apps beveiligen en controleren binnen Office 365, niet alleen de SAML-gebaseerde apps.

Zichtbaar meer security

Security is al jaren belangrijk, maar er wordt nu merkbaar grootschalig in geïnvesteerd. Het al langer bekende Azure Information Protection wordt nu samengevoegd met Windows- en Office Information Protection en gedoopt tot ‘Microsoft Information Protection’. Verder krijgt Microsoft Information Protection native ondersteuning voor MacOS en mobiele devices. Dat betekent dat we binnenkort dus ook op de Mac en mobiel gaan labelen en we straks geen client meer nodig hebben!

Sigmax ONE Secure creëert een veilige bedrijfsomgeving voor een vast bedrag per maand.Wij stellen de oplossing flexibel samen op basis van hoogwaardige technologie, waaronder innovaties van Microsoft. U beveiligt uw gegevens op meerdere locaties maximaal, zonder daarbij de gebruikservaring te schaden. De complexiteit van een modern security-raamwerk wordt voor u met ONE Secure tot een minimum gereduceerd; Sigmax specialisten nemen u het securitybeheer uit handen zodat u kunt doen waar u goed in bent.

Als laatste opvallende nieuwtje: Microsoft richt steeds meer pijlen op device management. Zo krijgt Microsoft AutoPilot verschillende updates, waardoor het zeer eenvoudig wordt devices vooraf geconfigureerd aan te leveren bij de eindgebruiker. Ook Microsoft Intune krijgt nieuwe functionaliteiten zoals volledige integratie met Android Enterprise en Managed Google Play, zodat Play Store apps vanuit de Intune portal geconfigureerd kunnen worden.

Sigmax praktijkcases

Crematoria Twente

Dagelijks vinden in de verschillende vestigingen van Crematoria Twente tientallen plechtigheden plaats. Daarmee is het de grootste crematorium-organisatie van Nederland. Met de groei van het bedrijf en de toename in snelheid van technische ontwikkelingen, nam evenredig de ICT-behoefte toe. Om de ambities van Crematoria Twente te ondersteunen, werd overgestapt op Sigmax ONE Cloud en ONE Communications.

Lees deze caseCheck alle cases

OPRA Turbines

Op het High Tech Systems Park in Hengelo (Ov) huist OPRA Turbines, een innovatieve fabrikant met een zeer internationaal profiel. Wij spraken met General Manager/Operations Frank Sanders over de overstap op Sigmax ONE Cloud en ONE Network.

Lees deze caseCheck alle cases

Prescan

Sinds 2015 verzorgt Sigmax bij Prescan de werkplek oplossing ONE Workspace, aangevuld met telefonie via ONE Communications. Wij spraken ICT Manager Edwin Kortleve op de locatie in Baarn over het partnership.

Lees deze caseCheck alle cases
Sigmax empowers professionals samen met