Microsoft Ignite 2017
Blog

Kent u deze veelbelovende Microsoft innovaties?

Wie werkelijk wil innoveren, ontkomt niet aan technologie vanuit de cloud. Tijdens het onlangs gehouden Ignite congres in Orlando (VS), liet Microsoft zien hoe de producten en diensten van de leverancier tegemoet komen aan de hoge eisen van uiteenlopende gebruikers. Dit zijn vier verbeteringen waarvan Sigmax klanten van profiteren.

Sigmax Cloud Team

op 17 okt 2017

Jaarlijks organiseert Microsoft in Orlando het congres Ignite. Intussen heeft het bedrijf de reputatie opgebouwd om tijdens dit imposante evenement een week lang te knallen met bekendmakingen. Namens Sigmax ICT Specialisten was ik samen met Hans Ruiterkamp (Technisch Manager) aanwezig om inspiratie op te doen door het bezoeken van sessies en het spreken van vakgenoten. Uit tientallen nieuwtjes heb ik een top 4 samengesteld van technologische noviteiten waarmee organisaties en professionals meer bereiken.

1. Reik tot grotere hoogten met Azure

Het applicatie- en ontwikkelplatform Azure breidt uit. Microsoft introduceert veel aanvullende keuzemogelijkheden voor organisaties. Eén daarvan is Azure Stack, een geïntegreerde appliance die klanten via een leverancier in het eigen datacenter installeren. Met deze aanvulling voor het datacenter krijgen ze on-premises de beschikking over alle functionaliteit van het cloudplatform. Dit maakt dat firma’s die eerder vanwege regulering data en applicaties niet extern konden hosten, nu volledig gebruik kunnen maken van de kracht van de cloud.

2. Een verlaagde drempel voor Single Sign-On (SSO)

Hoe meer wachtwoorden uw professionals moeten onthouden, hoe groter de kans op een probleem voor uw organisatie als inloggegevens in verkeerde handen vallen. Met Single Sign-On (SSO) kunnen uw gebruikers met één identiteit bij alle applicaties en diensten inloggen. Het helpt organisaties eindgebruikers productiever te maken, beheerders te ontlasten en compliance te bereiken, terwijl de securitygraad wordt verhoogd.

Azure Active Directory (AD) stelt organisaties in staat voor cloudapplicaties met SSO te werken. Op Ignite kondigde Microsoft aan hier ook ‘Pass-Through Authentication’ aan toe te voegen. Deze innovatie maakt dat gebruikers altijd hetzelfde wachtwoord gebruiken. Dat geldt dan zowel voor lokale als cloud applicaties. Bovendien kunnen professionals zelf hun wachtwoord beheren via een portal.

Uiteindelijk streeft Microsoft ernaar om wachtwoorden compleet ‘uit te bannen’ door gebruik te maken van biometrische data of pincode via Windows Hello for Business.

Microsoft passwords

3. Microsoft vindt ‘desktopomgeving op afstand’ opnieuw uit

Met Remote Desktop Services (RDS) laat Microsoft professionals en beheerders sinds jaar en dag op afstand met computers en virtuele machines verbinden. Ook in Azure zat deze functionaliteit verwerkt. Met RemoteApp konden organisaties bureaubladen vanuit de cloud naar computers brengen, maar die optie is sinds augustus dit jaar verdwenen.

Met het geheel vernieuwde Remote Desktop Modern Infrastructure (RDMi) kunnen bedrijven meer bereiken dan met RemoteApp. Gebruikmakend van alle voordelen van de eerder genoemde Azure Active Directory, loggen professionals veilig in op een virtuele desktop. Dat kan via een nieuwe Windows app of met een browser. Hierbinnen verloopt authenticatie via dezelfde (eerder genoemde) Azure AD en wordt dus gebruik gemaakt van welkome functionaliteit als single sign-on, multifactor authenticatie en conditionele toegang. De beeldkwaliteit neemt aanzienlijk toe en in vergelijking met de eerdere software, voelt de virtuele desktop stabieler aan.

4. Microsoft Teams als de ultieme tool om samen te werken

Naast de notitietool OneNote, de communicatie-alleskunner Skype en zakelijk sociaal netwerk Yammer introduceerde Microsoft eind maart dit jaar een nieuw lid van de ‘samenwerkingsfamilie’: Teams. Waar Teams zich eerst vooral richtte op projectmanagement, kruipt de tooling richting communicatietaken. Een belangrijke aankondiging van Ignite is dat Microsoft aan Teams spraak- en videocommunicatie toevoegt, waardoor collega’s nog beter kunnen samenwerken. Van een meeting kunnen de opname en een uitwerking op schrift via de cloud worden geraadpleegd en doorzocht door teamleden. Naar verwachting zal het uitdijende Microsoft Teams op den duur Skype voor Bedrijven vervangen.

Microsoft maakt de cloud opnieuw een stuk tastbaarder voor bedrijven, door opties te verruimen en een volwassener functionaliteit. Ook betekenen de aankondigingen tijdens Ignite een flinke boost voor de productiviteit van de eindgebruiker. Nog sterker dan voorheen staan vrijheid en gemak hierbij centraal. Bent u benieuwd of uw vraagstuk zich leent voor cloud of wat Microsoft-oplossingen kunnen betekenen voor uw professionals? Wij helpen u graag verder.

Sigmax Cloud Team

Het Sigmax Cloud Team bestaat uit meerdere ICT Specialisten van Sigmax. Afwisselend bloggen Don Hellwich, Bob Raamsman, Erjen Rijnders en Stef Harmelink over technische onderwerpen die raken aan de actuele uitdagingen van onze klanten.

Meer blogs van Sigmax Cloud
Sigmax praktijkcases

LabMicTa & LabPON

Eind 2013 verhuisden LabMicTA en LabPON naar een nieuw kantoorpand. De organisatie greep deze gelegenheid aan om de bestaande, verouderde ICT-infrastructuur te vervangen door een moderne en toekomstgerichte omgeving. Sigmax realiseerde ‘life-critical’ infrastructuur voor beide laboratoria.

Lees deze caseCheck alle cases

Maars Living Walls

Wie op zoek is naar een wand voor een kantoor, winkel of ander zakelijke bestemming, komt al snel uit bij Maars Living Walls. Sigmax levert bij wereldwijde marktleider in flexibele wandoplossingen uit Harderwijk de complete IT-infrastructuur en voert supporttaken uit.

Lees deze caseCheck alle cases

Timing Uitzendbureau

Beschikken over actuele, aan de vraag beantwoordende ICT zonder zelf eigenaar te zijn van infrastructuur? Het partnership met Sigmax stelt Timing in staat onderscheidend in de markt te opereren met krachtige technologie.

Lees deze caseCheck alle cases