YammerHeader
Blog

Minder mailen? Dat doe je met Yammer!

Professionals mailen nog steeds ongelooflijk veel. We verwerken maar liefst 124 zakelijke mailtjes per dag, een aantal dat jaarlijks met zo’n drie procent toeneemt.

KristelPostel Kristel Postel

op 09 nov 2017

Deze stroom aan informatie stopt niet vanzelf. Met Microsofts Yammer maak je niet alleen een einde aan de berg interne mails, maar je werkt er bovendien slimmer mee samen!

Yammer is een sociale intranetpagina binnen Office 365 waarmee medewerkers op meerdere manieren content binnen de organisatie kunnen delen. Ideeën, discussies en peilingen worden op een manier gepresenteerd die sterk aan LinkedIn en Facebook doet denken. Met Yammer haal je de kracht van social media binnen de bedrijfsmuren. Via korte berichten houden mensen elkaar op de hoogte en wisselen zij kennis en meningen uit om elkaar te versterken. Yammer is effectiever dan e-mail, mede omdat reacties overzichtelijk en altijd voor iedereen zicht- en vindbaar blijven.

Weten wat er speelt, zonder afleiding

Mijn eigen ervaring met Yammer is dat het simpel en laagdrempelig werkt. Ik stel sneller een vraag of deel informatie dan ik met e-mail zou doen. Daarnaast blijf ik op beter op de hoogte van werkzaamheden van collega’s. Ik krijg meer mee over de projecten waarmee ze bezig zijn en klantbezoeken. Hierdoor kan ik beter zien welke kennis collega’s hebben onderwerpen. Het helpt mij in het benaderen van hen voor mijn eigen projecten.

In gesprekken met klanten en collega’s komt vaak snel de vrees naar voren dat er met Yammer nóg een plek met berichten ontstaat om bij te houden. Maar het fijne is dat je bij Yammer zelf kunt bepalen welke onderwerpen en personen je volgt. Waar e-mail gevraagd en ongevraagd informatie naar je slingert, beperkt Yammer zich tot één plek waarin je zelf bepaalt wat je wilt volgen.

De organisatiethermometer

Een gave functie van Yammer is de mogelijkheid om zelf een poll op te zetten. Bepaal je vraag en daarbij de meerkeuze antwoorden om te weten wie aanwezig is bij je productupdate of hoe je collega’s over een plan denken.

Door gebruik te maken van de poll functie binnen Yammer in plaats van het versturen van een mail, scheelt je dit van elke collega een reply-mail. Je kunt je voorstellen hoeveel tijd je hiermee bespaart wanneer je meer dan 100 collega’s hebt. Over productiviteit gesproken…

Natuurlijk zijn er ook nog vele andere mogelijkheden hoe je Yammer kunt inzetten. Denk aan het delen van successen, het volgen van externe groepen bij een klant of leverancier en het gebruik van hashtags rond onderwerpen. Gebruikt jouw organisatie Yammer? Ik ben benieuwd naar je gouden tip!

Dossier: Blogs Office 365 Meer Sigmax blogs

KristelPostel

Kristel Postel

Kristel Postel is Business Developer bij Sigmax. Met een focus op Office 365 en Cisco-Meraki.

Meer blogs van Kristel
Sigmax praktijkcases

Carglass

Vanuit 56 vestigingen en een mobiele service zorgen de 250 monteurs van Carglass dagelijks voor een vakkundige reparatie en vervanging van autoruiten. Om landelijk een snelle service aan klanten mogelijk te maken, digitaliseerde Carglass de serviceplanning en de werkbonnen met Connect.

Lees deze caseCheck alle cases

Gemeente Zaanstad

In Zaanstad kunnen bewoners en bedrijven sinds kort hun parkeerzaken vanuit huis regelen, online of telefonisch. Sigmax hielp de gemeente bij de overstap naar digitaal parkeren, en de handhaving daarop.

Lees deze caseCheck alle cases

Maas International

Om ervoor te zorgen dat klanten dagelijks van hun kopje koffie kunnen genieten, stuurt Maas International BV een 800-tal monteurs en operators op weg om automaten te onderhouden, bij te vullen en waar nodig te repareren. Connect ondersteunt de monteurs en planners optimaal bij deze taak.

Lees deze caseCheck alle cases

Saval

Voorheen planden de monteurs van brandbeveiligingsspecialist Saval zelf hun route en hielden met de hand inspectierapporten bij. Nu gaat alles digitaal met de softwareoplossingen van ORTEC & Sigmax Field Service Solutions.

Lees deze caseCheck alle cases