YammerHeader
Blog

Minder mailen? Dat doe je met Yammer!

Professionals mailen nog steeds ongelooflijk veel. We verwerken maar liefst 124 zakelijke mailtjes per dag, een aantal dat jaarlijks met zo’n drie procent toeneemt.

KristelPostel Kristel Postel

op 09 nov 2017

Deze stroom aan informatie stopt niet vanzelf. Met Microsofts Yammer maak je niet alleen een einde aan de berg interne mails, maar je werkt er bovendien slimmer mee samen!

Yammer is een sociale intranetpagina binnen Office 365 waarmee medewerkers op meerdere manieren content binnen de organisatie kunnen delen. Ideeën, discussies en peilingen worden op een manier gepresenteerd die sterk aan LinkedIn en Facebook doet denken. Met Yammer haal je de kracht van social media binnen de bedrijfsmuren. Via korte berichten houden mensen elkaar op de hoogte en wisselen zij kennis en meningen uit om elkaar te versterken. Yammer is effectiever dan e-mail, mede omdat reacties overzichtelijk en altijd voor iedereen zicht- en vindbaar blijven.

Weten wat er speelt, zonder afleiding

Mijn eigen ervaring met Yammer is dat het simpel en laagdrempelig werkt. Ik stel sneller een vraag of deel informatie dan ik met e-mail zou doen. Daarnaast blijf ik op beter op de hoogte van werkzaamheden van collega’s. Ik krijg meer mee over de projecten waarmee ze bezig zijn en klantbezoeken. Hierdoor kan ik beter zien welke kennis collega’s hebben onderwerpen. Het helpt mij in het benaderen van hen voor mijn eigen projecten.

In gesprekken met klanten en collega’s komt vaak snel de vrees naar voren dat er met Yammer nóg een plek met berichten ontstaat om bij te houden. Maar het fijne is dat je bij Yammer zelf kunt bepalen welke onderwerpen en personen je volgt. Waar e-mail gevraagd en ongevraagd informatie naar je slingert, beperkt Yammer zich tot één plek waarin je zelf bepaalt wat je wilt volgen.

De organisatiethermometer

Een gave functie van Yammer is de mogelijkheid om zelf een poll op te zetten. Bepaal je vraag en daarbij de meerkeuze antwoorden om te weten wie aanwezig is bij je productupdate of hoe je collega’s over een plan denken.

Door gebruik te maken van de poll functie binnen Yammer in plaats van het versturen van een mail, scheelt je dit van elke collega een reply-mail. Je kunt je voorstellen hoeveel tijd je hiermee bespaart wanneer je meer dan 100 collega’s hebt. Over productiviteit gesproken…

Natuurlijk zijn er ook nog vele andere mogelijkheden hoe je Yammer kunt inzetten. Denk aan het delen van successen, het volgen van externe groepen bij een klant of leverancier en het gebruik van hashtags rond onderwerpen. Gebruikt jouw organisatie Yammer? Ik ben benieuwd naar je gouden tip!

Dossier: Blogs Office 365 Meer Sigmax blogs

KristelPostel

Kristel Postel

Kristel Postel is Business Developer bij Sigmax. Met een focus op Office 365 en Cisco-Meraki.

Meer blogs van Kristel
Sigmax praktijkcases

Maars Living Walls

Wie op zoek is naar een wand voor een kantoor, winkel of ander zakelijke bestemming, komt al snel uit bij Maars Living Walls. Sigmax levert bij wereldwijde marktleider in flexibele wandoplossingen uit Harderwijk de complete IT-infrastructuur en voert supporttaken uit.

Lees deze caseCheck alle cases

Pure Energie

In Nederland schakelen steeds meer huishoudens over op écht groene stroom. Pure Energie, de energieleverancier die liefst vijf keer op rij is uitgeroepen tot groenste aanbieder van Nederland, groeit samen met ICT-partner Sigmax explosief.

Lees deze caseCheck alle cases

Timing Uitzendbureau

Beschikken over actuele, aan de vraag beantwoordende ICT zonder zelf eigenaar te zijn van infrastructuur? Het partnership met Sigmax stelt Timing in staat onderscheidend in de markt te opereren met krachtige technologie.

Lees deze caseCheck alle cases