Neuchâtel Zwitserland Wapen CityControl
News

Neuchâtel bundelt handhavingstaken met CityControl

Waarom langer met meerdere systemen werken als dat niet nodig is? Door te kiezen voor CityControl, de integrale handhavingsoplossing van Sigmax, brengt het Zwitserse Neuchâtel politietaken en de parkeercontrole samen binnen één product. Met één applicatie werken agenten sneller en efficiënter.

Naast gebruikelijke politietaken, zoals het uitschrijven van boetes bij overtredingen, bevat het op maat in te richten systeem ook een module voor parkeercontrole. Met CityControl controleren handhavers op basis van het scannen van de nummerplaat direct parkeerpermissies. Het uniforme systeem maakt hiermee een nieuwe manier van werken mogelijk die aansluit op de behoeften van moderne politieteams.

CityControl is een applicatie die steden als Neuchâtel het voordeel biedt van flexibiliteit in processen en ruime keuze in het type device. De Android app kent een verfijnde, maar duidelijke interface, prettig bediengemak en een rijk palet aan functionaliteiten. Zo kunnen rapportages op locatie worden verrijkt met bijvoorbeeld GPS-coördinaten of bewijsmateriaal, en vindt real-time synchronisatie met de backoffice plaats. Dankzij CityControl behaalt Neuchâtel hiermee meer rendement uit politie-uren.

Oplevering aanstaande

Het contact tussen Sigmax en Neuchâtel is tot stand gekomen dankzij de inspanningen van onze Zwitserse partner Solid Solutions en Identification. De migratie van de huidige oplossing naar CityControl is in de laatste fase aanbeland. Neuchâtel verwacht eind mei volledig operationeel te zijn met de nieuwe handhavingsoplossing.

Sigmax expertises

Sigmax helpt professionals een stuk efficiënter en prettiger te werken. We ontwikkelen innovatieve software voor het openbaar vervoer, handhavingsorganisaties, gemeenten, field service organisaties en beveligingsbedrijven. Bekijk hier onze expertisegebieden.

Bekijk al onze oplossingen

Wat is uw doel?

Ontdek waarmee wij uw organisatie kunnen helpen. Of bekijk hier wat wij voor onze klanten realiseerden.

Waarmee kunnen wij u helpen?

Wat we voor klanten realiseerden
Sigmax praktijkcases

Gemeente Utrecht

Utrecht is de eerste gemeente die een volledig digitaal handhavingssysteem voor de fiets in gebruik heeft genomen: BikeControl. In het hele traject stond lean denken en met een duidelijke visie toewerken naar een integrale, aaneengesloten keten centraal.

Lees deze caseCheck alle cases

Gemeente Venlo

Gemeente Venlo past voor de eerste keer een nieuwe methodiek toe bij een aanbestedingstraject binnen de IT en parkeerdienstverlening. Middels the Best Value Procurement methodiek (BVP) koos gemeente Venlo Sigmax als partner.

Lees deze caseCheck alle cases

Gemeente Zaanstad

In Zaanstad kunnen bewoners en bedrijven sinds kort hun parkeerzaken vanuit huis regelen, online of telefonisch. Sigmax hielp de gemeente bij de overstap naar digitaal parkeren, en de handhaving daarop.

Lees deze caseCheck alle cases

Stad Leuven

“We weten nu precies: die specifieke fiets staat daar. Zouden we dit systeem niet hebben, dan zouden we in het depot fietsen met de hand nog steeds zelf moeten opzoeken. Het was een huzarenwerk om binnen een jungle van tweewielers een bepaalde fiets ertussenuit te halen.”

Koen Wouters, hoofdcommissaris Leuven

Lees deze caseCheck alle cases