ZorgOffice365
Blog

Office 365 binnen de zorg

Een aantal jaren geleden heb ik een carrière move gemaakt; na een periode werkzaam te zijn geweest binnen de gezondheidszorg ben ik inmiddels alweer wat jaartjes actief in de ICT-branche. Vanuit die invalshoek vind ik het interessant om te kijken naar ontwikkelingen in de zorg in relatie tot Office 365.

KristelPostel Kristel Postel

op 07 feb 2018

De zorg verandert. Sinds een aantal jaren zijn veel sociale taken en bevoegdheden van de Rijksoverheid naar gemeenten overgeheveld. Belangrijke thema’s hierin zijn Werk en inkomen, uitbreiding van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en Jeugdzorg.

Het takenpakket van lokale dienstverleners neemt door deze transfers toe. Dit heeft uiteraard een behoorlijke invloed op de werkprocessen. Zo hebben veranderingen in de jeugd- en thuiszorg niet alleen veel invloed op de werkprocessen van dienstverleners, maar ook op betrokken samenwerkingsorganisaties. In de praktijk betekent dit dat er efficiënter gewerkt moet worden met voor elke tijd minder beschikbare tijd. Maar hoe spelen we dit klaar? Een slimme manier om met deze veranderingen om te gaan, is kennis en kunde delen in samenwerkingen. Hierdoor kan de productiviteit worden verhoogd en efficiënter en effectiever worden gewerkt, wat leidt tot resultaatverbetering.

Office 365 schiet te hulp!

Office 365 beschikt over specifieke apps die zich goed lenen voor zorgtaken. Het bevat bijvoorbeeld toepassingen voor het schrijven van uren en roosters, het eenvoudig vinden van protocollen, nieuws delen, het toegankelijk maken van ECD’s, planning, teamschriftjes, evenementen organisern, e-mail, directe communicatie, sociaal netwerken en het vinden van collega’s. In de praktijk betekent dit bijvoorbeeld dat medewerkers die bij cliënten thuiskomen, niet meer telkens naar het kantoor hoeven komen om een overdracht te doen. Tevens kunnen ze bijvoorbeeld hun diensten snel (online) ruilen.

Dankzij deze grotere technische mogelijkheden is er meer ruimte voor de menselijke kant van de zorg, blijft er vanuit de zorgverlener meer tijd over voor persoonlijke aandacht aan de cliënt. Daarnaast kunnen de apps van Office 365 het werk van de zorgverleners vereenvoudigen en de dienstverlening naar de cliënt optimaliseren.

Yammer en SharePoint

Zorgverleners kunnen vaak thuis zeer goed overweg met online applicaties als Facebook, Marktplaats en YouTube, dus waarom niet met een digitale werkplek? Met de Office 365-tool Yammer kunnen medewerkers op een Facebook-achtige manier discussies voeren, meningen peilen en snel met externe partijen samenwerken. Voeg daar SharePoint aan toe, en er kunnen projecten worden gemanaged, documenten worden gedeeld en werkstromen worden opgezet zonder de IT-afdeling te hoeven raadplegen.

OneNote

Rapporteren en notuleren bij een vergadering, is een dagelijks terugkerende taak waarbij OneNote uitstekend kan helpen. OneNote is een digitaal notitieblok en vanaf vrijwel elke locatie en elk apparaat (pc, tablet en smartphone) beschikbaar. Neem met OneNote eindelijk afscheid van papier; lever zo meteen een mooie bijdrage aan de duurzaamheidsdoelstellingen van uw organisatie.

Skype voor Bedrijven

Snel kijken of een collega online en beschikbaar is of een teamoverleg organiseren waarbij niet iedereen naar de locatie hoeft te komen: met Skype voor Bedrijven kan er zelfs een video- of audiogesprek met de cliënt thuis gehouden worden, of een sessie met meerdere cliënten.

Alle apps binnen Office 365 werken geïntegreerd met elkaar samen. Stap af van losse eilanden van informatie, maar maak gebruik van een krachtige omgeving voorzien van een zoekmachine, waarbij het vinden van informatie en productief samenwerken centraal staan.

Inspiratiesessie Office 365

Om meer te halen uit Office 365 of weten wat de softwaresuite precies inhoudt, moet je weten welke mogelijkheden Office 365 te bieden heeft, wat de voordelen zijn voor je organisatie en hoe de weg naar online werken met Office 365 eruitziet. Ik organiseer in 2018 meerdere inspiratiesessies met verschillende thema’s zoals productiever werken, slimmer vergaderen, en werken in SharePoint. Meer informatie en aanmelden via onderstaande knop:

Sigmax Inspiratiesessies Dossier: Blogs Office 365

KristelPostel

Kristel Postel

Kristel Postel is Business Developer bij Sigmax. Zij is een expert in Office 365 en betrokken bij lead generation.

Meer blogs van Kristel
Sigmax praktijkcases

Crematoria Twente

Dagelijks vinden in de verschillende vestigingen van Crematoria Twente tientallen plechtigheden plaats. Daarmee is het de grootste crematorium-organisatie van Nederland. Met de groei van het bedrijf en de toename in snelheid van technische ontwikkelingen, nam evenredig de ICT-behoefte toe. Om de ambities van Crematoria Twente te ondersteunen, werd overgestapt op Sigmax ONE Cloud en ONE Communications.

Lees deze caseCheck alle cases

Maars Living Walls

Wie op zoek is naar een wand voor een kantoor, winkel of ander zakelijke bestemming, komt al snel uit bij Maars Living Walls. Sigmax levert bij wereldwijde marktleider in flexibele wandoplossingen uit Harderwijk de complete IT-infrastructuur en voert supporttaken uit.

Lees deze caseCheck alle cases

Nationaal Muziekkwartier

Het Muziekkwartier is het bruisend cultureel hart van Enschede. Sigmax realiseerde voor vier verschillende partners binnen deze samenwerking een stevig ICT-fundament.

Lees deze caseCheck alle cases