Sigmax OneNote
Blog

Ontdek de ongekende mogelijkheden van OneNote

OneNote, wat is dat nu eigenlijk?

KristelPostel Kristel Postel

op 26 sep 2017

Kortgezegd is OneNote een digitaal notitieblok. Een krachtig stukje software, want OneNote werkt slim samen met de cloud. Met de tool van Microsoft kun je vanaf vrijwel elke locatie en elk apparaat (pc, tablet en je smartphone) met je notities werken. Gaaf is dat het zo uitgebreid is, dat het je op meerdere manieren écht helpt om je werk makkelijker te maken. Waar je misschien nu nog veel notities even in een Word document typt, of iets wel even naar jezelf via de mail stuurt, kun je dat in veel gevallen veel makkelijker via OneNote doen.

Samenwerken in hetzelfde notitieblok

Als een collega van mij tijdens een bespreking notities maakt, dan wil ook ik die graag terug kunnen lezen, zodat ik niet zelf hoef mee te schrijven. Je deelt met OneNote altijd direct je gehele notitieblok waarin meerdere losse notities opgeslagen staan. Ik weet uit ervaring dat het daarom handig is meerdere notitieblokken aan te maken, bijvoorbeeld per project of business unit en één of meerdere persoonlijke blokken waarin je brainstormt over nieuwe ideeën. Wanneer je een notitieblok deelt met anderen, heb je de mogelijkheid om rechten toe te kennen: iemand kan het notitieblok alleen bekijken of iemand kan het bewerken.

Door het delen van notitieblokken kan het traditionele notuleren, waarbij een notulist apart notities uitwerkt en per mail verstuurt, tijdens een vergadering verleden tijd zijn.

Taken syncen met Outlook

Taken worden automatisch verzameld in Outlook. Tijdens een vergadering of tijdens het bijwonen van een presentatie, ontwikkel ik regelmatig acties waar ik opvolging aan wil geven. Tussen mijn aantekeningen door, kan ik een taak voor mijzelf typen en vervolgens bovenin de takenbalk op ‘Outlook taken’ klikken. Direct staat de taak dan ook in mijn Outlook mailprogramma. En tussen Outlook en OneNote vindt synchronisatie plaats. Wanneer ik de taak in het ene pakket als voltooid markeer, dan wordt deze ook automatisch in  het andere als voltooid gemarkeerd.

OneNote luistert mee

Tijdens een presentatie wil je niet alles mee schrijven omdat je natuurlijk graag wilt luisteren. OneNote kan met je meeluisteren door audio op te nemen. De opname begint direct te lopen. En hier komt het mooiste: Als je tijdens de opname begint te typen, dan krijgt je regel automatisch een ‘Play’ knopje toegewezen. Klik je op ‘Play’, dan begint de opname af te spelen vanaf het moment dat je die regel typte.

En nog meer…

OneNote kan ook nog een video opnemen, rekenen, en makkelijk wijzigingen van anderen opzoeken. Productiever samenwerken wordt mogelijk door direct op te zoeken wat je collega er als laatste bij heeft gezet! En er is nog veel meer, waar ik je graag op een later moment meer over vertel.

Graag ga ik samen met jou aan de slag! Meld je daarom aan voor een workshop Office 365:

Sigmax Inspiratiesessies

KristelPostel

Kristel Postel

Kristel Postel is Business Developer bij Sigmax. Met een focus op Office 365 en Cisco-Meraki.

Meer blogs van Kristel
Sigmax praktijkcases

Carglass

Vanuit 56 vestigingen en een mobiele service zorgen de 250 monteurs van Carglass dagelijks voor een vakkundige reparatie en vervanging van autoruiten. Om landelijk een snelle service aan klanten mogelijk te maken, digitaliseerde Carglass de serviceplanning en de werkbonnen met Connect.

Lees deze caseCheck alle cases

Gemeente Zaanstad

In Zaanstad kunnen bewoners en bedrijven sinds kort hun parkeerzaken vanuit huis regelen, online of telefonisch. Sigmax hielp de gemeente bij de overstap naar digitaal parkeren, en de handhaving daarop.

Lees deze caseCheck alle cases

Maas International

Om ervoor te zorgen dat klanten dagelijks van hun kopje koffie kunnen genieten, stuurt Maas International BV een 800-tal monteurs en operators op weg om automaten te onderhouden, bij te vullen en waar nodig te repareren. Connect ondersteunt de monteurs en planners optimaal bij deze taak.

Lees deze caseCheck alle cases

Saval

Voorheen planden de monteurs van brandbeveiligingsspecialist Saval zelf hun route en hielden met de hand inspectierapporten bij. Nu gaat alles digitaal met de softwareoplossingen van ORTEC & Sigmax Field Service Solutions.

Lees deze caseCheck alle cases