News

Parkeercontrole in Schaarbeek middels Scanauto’s

Parking.Brussels zet vanaf 1 februari 2020 drie scanauto’s in. Door de overname door Parking.Brussels van de parkeerhandhaving in Schaarbeek verwacht de gemeente veel effectiever haar parkeerbeleid uit te kunnen voeren.

Gemeente Schaarbeek, deel van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, kent uitgebreide tariefzones en reglementen die lang parkeren ontmoedigen. Momenteel registreert Parking.Brussels gemiddeld 1.300 retributies per dag.

Effectieve parkeerhandhaving

De scanvoertuigen, geleverd door SCANaCAR, zijn uitgerust met hoogwaardige camera’s die kentekens en verkeersborden herkennen en de omgeving van het voertuig in beeld brengen. Controle vindt plaats via automatische koppelingen binnen CityControl met parkeerrechtendatabases, waarin informatie van parkeerautomaten, bewonersvergunningen en app-parkeren geregistreerd staat. De beelden van mogelijke overtreders worden samen met het kenteken, de GPS-positie en tijdstempel real-time vanaf het scanvoertuig naar de backoffice van Sigmax verstuurd. In deze digitale omgeving wordt zowel visueel als automatisch geverifieerd of een voertuig beschikt over een geldig parkeerrecht. Registraties die in aanmerking komen voor een retributie worden vervolgens overzichtelijk gepresenteerd en opgevolgd door parkeercontroleurs.

Duurzaam en op maat

Sigmax levert complete dienstverlening, inclusief deskundig advies van onze professionals over de keuze van (eventueel elektrische) voertuigen en de juiste inzet ervan. Zo maken gemeenten flexibel gebruik van de scanauto en is er één aanspreekpunt, ook voor aanvullende vraagstukken rondom digitale handhaving.

Meer weten? Of een pilot laten draaien binnen uw gemeente? Neem contact op en vraag naar de mogelijkheden!

    Uw gegevens