Security in 1 minuut: Intel risico’s
News

Security in 1 minuut: Intel risico’s

Onderzoekers van meerdere universiteiten openbaarden dinsdag meerdere lekken in Intel processors. Dit is in 60 seconden leestijd wat je moet weten over de risico’s van deze kwetsbaarheden.

Security-onderzoekers van de Vrije Universiteit Amsterdam en twee buitenlandse universiteiten (in Leuven en Graz) hebben informatie gepubliceerd over een drietal lekken in Intel processors geproduceerd na 2008. Deze maken het mogelijk om vertrouwelijke informatie te achterhalen door middel van het uitvoeren van code op een client of server. Het gaat om kwetsbaarheden met de codenamen ‘Rogue In-Flight Data Load’,‘Fallout’ en ‘ZombieLoad’.

Missende barrière in geheugenverwerking

De zakelijk populaire Intel processors worden gebruikt in duizenden pc’s, laptops en servers. De kwetsbaarheden maken dat applicaties elkaars werkgeheugen kunnen opvragen, iets wat normaal gesproken afgeschermd wordt. De lekken zijn te misbruiken door JavaScript-toepassingen op een website en maken het bijvoorbeeld mogelijk dat bij gevirtualiseerde servers vertrouwelijke informatie uit onderliggende gastsystemen wordt verkregen.

Leverancier Intel is vorig jaar op de hoogte gesteld van genoemde lekken en heeft maatregelen getroffen. Voor zover bekend zijn de lekken niet door aanvallers misbruikt. Instructies om de gevaren te misbruiken worden door de onderzoekers geheimgehouden.

Updates worden uitgerold

Intel stelt microcode patches beschikbaar om gewoon veilig te kunnen blijven werken. Sigmax voert de benodigde aanpassingen en updates door bij beheerde klanten. Mocht je niet beschikken over een supportovereenkomst die deze activiteiten afdekken, maar toch ondersteuning wensen kun je via onderstaande button contact met ons opnemen.

Sigmax Support

Sigmax expertises

Sigmax helpt professionals een stuk efficiënter en prettiger te werken.  We verzorgen de volledige ICT infrastructuur keten voor bedrijven. En ontwikkelen innovatieve software: op handhelds, smartphones en tablets. Bekijk hier onze expertisegebieden.

Bekijk al onze oplossingen

Wat is uw doel?

Ontdek waarmee wij uw organisatie kunnen helpen. Of bekijk hier wat wij voor onze klanten realiseerden.

Waarmee kunnen wij u helpen?

Wat we voor klanten realiseerden
Sigmax empowers professionals samen met