Antwerpen parkeren
News

Slagboomloos parkeren verovert Antwerpen

Flexibel en snel parkeren is niet langer een wens maar realiteit. Dankzij Sigmax parkeren automobilisten in Antwerpen voortaan zonder papieren ticket op afgebakende terreinen. Door het betaalproces te digitaliseren en te controleren via een scan van de nummerplaat, schept Sigmax met slagboomloos parkeren voor bewoners, bedrijven en overheden de nieuwe norm.

Antwerpen is vorig jaar met slagboomloos parkeren gestart. Hierbij waakt een camera over de in- en uitrit van parkings en vindt de betaling en handhaving volledig digitaal plaats. Door van de slagboom af te stappen, betreden en verlaten bestuurders een parkeerterrein sneller, met minder kans op schade.

Vereenvoudiging en automatisering van het parkeerproces

Dankzij de webbased softwareoplossing van Sigmax parkeren automobilisten zonder onnodig te hoeven wachten. Wie zich niet aan de geldende regels houdt, krijgt na ANPR-nummerplaatherkenning en de daarop volgende validatie in de CityControl backoffice, een parkeerretributie thuisgestuurd. Deze nummerplaatscanning vindt plaats bij het op- en afrijden van de parking plaats, wat de periode van parkeren met hoge precisie vaststelt.

Op termijn flinke kostenbesparing

De stad Antwerpen kiest via opdrachtnemer Apcoa met Sigmax voor slagboomloos parkeren via een volledig geautomatiseerd digitaal proces, waarbij inzet van parkeerwachters niet langer nodig is. Dit spaart tevens kosten uit als het onderhoud op slagbomen en parkeerterreinen. Momenteel worden meerdere parkings in Antwerpen van deze oplossing voorzien.

Sigmax praktijkcases

Carglass

Vanuit 59 vestigingen en een mobiele service zorgen de servicemonteurs van Carglass dagelijks voor een vakkundige reparatie en vervanging van autoruiten. Om landelijk een snelle service aan klanten mogelijk te maken, digitaliseerde Carglass de serviceplanning en de werkbonnen met Connect.

Lees deze caseCheck alle cases

Gemeente Zaanstad

In Zaanstad kunnen bewoners en bedrijven sinds kort hun parkeerzaken vanuit huis regelen, online of telefonisch. Sigmax hielp de gemeente bij de overstap naar digitaal parkeren, en de handhaving daarop.

Lees deze caseCheck alle cases

Maas International

Om ervoor te zorgen dat klanten dagelijks van hun kopje koffie kunnen genieten, stuurt Maas International BV een 800-tal monteurs en operators op weg om automaten te onderhouden, bij te vullen en waar nodig te repareren. Connect ondersteunt de monteurs en planners optimaal bij deze taak.

Lees deze caseCheck alle cases

Saval

Voorheen planden de monteurs van brandbeveiligingsspecialist Saval zelf hun route en hielden met de hand inspectierapporten bij. Nu gaat alles digitaal met de softwareoplossingen van ORTEC & Sigmax Field Service Solutions.

Lees deze caseCheck alle cases