TeamsSkype
Blog

Waarom Teams voortaan Skype vervangt

Skype for Business gaat over in Microsoft Teams. Waarom vindt deze verandering plaats en wat betekent dit voor ONE Communications?

Ronald Vehof

op 05 sep 2018

Goed nieuws voor gebruikers van Microsoft Office 365: alle functionaliteiten van communicatiesoftware Skype for Business zijn voortaan beschikbaar in Teams. Deze consolidatie betekent dat bestaande Skype-gebruikers kennis kunnen maken met een veel rijker palet aan mogelijkheden. Met Teams als voornaamste client voor communicatie binnen Office 365, kunnen professionals op slimmere manieren overleggen en samenwerken, zowel met collega’s binnen de organisatie en externe partners. Teams is een platformonafhankelijke tool waarmee u eenvoudig chat en samen aan bestanden werkt.

Microsoft-Teams

Skype maar dan veel meer

Veel meer dan Skype is Teams een applicatie primair gericht op samenwerken en het delen van bestanden in de cloud. Teams brengt chat, vergaderingen, notities, Office, planning, PowerBI en een scala aan aanvullingen en applicaties samen om in minder tijd meer gedaan te krijgen. Teams werkt met verschillende kanalen waarin u per afdeling, projectgroep of business unit informatie uitwisselt en/of applicaties gebruikt. Hoewel de naam misschien anders suggereert, kunt u met Teams ook prima één-op-één communiceren in zowel chat, spraak als video. Uiteraard zijn ook videochats met groepen gebruikers mogelijk.

Sinds het uitbrengen van Teams in het voorjaar van 2017 heeft Microsoft gaandeweg functies toegevoegd. Inmiddels biedt de huidige Teams app zeer brede API-ondersteuning zodat veel applicaties – ook buiten Microsoft – hun weg naar de applicatie weten te vinden, wat Teams een handig startpunt én knoopunt maakt van uiteenlopende werkprocessen. Flexibiliteit is een niet te onderschatten toegevoegde waarde. De samenwerkingssoftware is namelijk op allerlei manieren toegankelijk: via een browser of als (mobiele) app.

Teams maakt onderdeel uit van ONE Communications. Door te kiezen voor ONE neemt Sigmax uw ICT-vraagstukken uit handen zodat u de vrijheid heeft om te doen waar u goed in bent.

Overstapplan passend bij elke situatie

Bedrijven die nu nog met Skype for Business werken, kunnen stapsgewijs overstappen naar Teams. Afhankelijk van de mate waarin en de manier waarop u als organisatie nu met beide tools werkt, zijn verschillende upgradepaden te bewandelen waarin collega’s gaandeweg functionaliteit in Teams leren gebruiken. Daarbij kan het zijn dat de ene groep eerder over is dan de andere, bijvoorbeeld omdat de ene afdeling een Unified Communications-koppeling gebruikt en een andere gekozen heeft voor een Skype for Business Server implementatie.

Wij helpen u graag met de overstap naar Teams. Gebruik onderstaand formulier voor het aanvragen van een consult, training of demonstratie.

[contact-form-7 404 "Not Found"]

 

 

Ronald Vehof

Ronald Vehof is Operationeel Directeur bij Sigmax ICT Specialisten.

Meer blogs van Ronald
Sigmax praktijkcases

Crematoria Twente

Dagelijks vinden in de verschillende vestigingen van Crematoria Twente tientallen plechtigheden plaats. Daarmee is het de grootste crematorium-organisatie van Nederland. Met de groei van het bedrijf en de toename in snelheid van technische ontwikkelingen, nam evenredig de ICT-behoefte toe. Om de ambities van Crematoria Twente te ondersteunen, werd overgestapt op Sigmax ONE Cloud en ONE Communications.

Lees deze caseCheck alle cases

Prescan

Sinds 2015 verzorgt Sigmax bij Prescan de werkplek oplossing ONE Workspace, aangevuld met telefonie via ONE Communications. Wij spraken ICT Manager Edwin Kortleve op de locatie in Baarn over het partnership.

Lees deze caseCheck alle cases

Pure Energie

In Nederland schakelen steeds meer huishoudens over op écht groene stroom. Pure Energie, de energieleverancier die liefst vijf keer op rij is uitgeroepen tot groenste aanbieder van Nederland, groeit samen met ICT-partner Sigmax explosief.

Lees deze caseCheck alle cases
Sigmax empowers professionals samen met