Terugblik Security Event 15 juni 2017
Event

Security Event 2017

Terugblik

15 juni 2017

FC Twente, Colosseum, Enschede, Nederland
15 juni 2017

Cybersecurity: van risico naar kans

Security Event 2017 | Nu digitaal de norm is, worden ook de gevolgen voelbaar van wat er gebeurt als het een keer misgaat. Zo richtte de WannaCry cyberaanval in het weekend van 12 mei een spoor van verwoesting aan, waaronder gijzeling van computers in vele landen, wat bedrijven dwong tot betaling van grote sommen losgeld. U wilt uw bedrijfsomgeving beschermen tegen dreigingen als deze. Ook wilt u voldoen aan naderende Europese regelgeving (28 mei 2018) als de General Data Protection Regulation (GDPR), die gegevens van burgers beter beschermt. Tijdens het Security Event op 15 juni krijgt u inzicht in de gevolgen van zowel cyberaanvallen als de nieuwe wetgeving waar iedere organisatie mee te maken krijgt. U leert wat u kunt doen om uw informatiebeveiliging op peil te krijgen én hoe u aan de juiste regelgeving voldoet.

Bent u benieuwd de terugblik van het evenement?

Lees hier de terugblik op het event. Wilt u de presentaties nogmaals bekijken, klik dan op onderstaande links voor de downloads van de presentaties en de Privacy Impact Assessment handreiking.

Presentatie Dick van Loo – Nerds & Company

Presentatie Job Leemreize – Sigmax

Handreiking Privacy Impact Assessment (PIA)

Het programma

12.30 uur  |  Ontvangst inclusief lunchbuffet

13.30 uur  |  Dick van Loo – Nerds & Company
Online applicaties, geen enkel bedrijf kan meer zonder. Hoe bewaakt u de veiligheid en de kwaliteit? Dick licht toe hoe Software Testing organisaties hierbij helpt.

13.30 uur  |  Job Leemreize – Sigmax
Het verkrijgen van inzicht in informatiebeveiliging zal met de nieuwe wetgeving zoals de GDPR niet alleen relevanter, maar ook verplicht worden. Job Leemreize, Business Consultant bij Sigmax, laat zien hoe u inzicht in de informatiebeveiliging binnen uw organisatie krijgt. Hierbij staat de afweging van veiligheid versus functionaliteit continu centraal. Door concrete praktijkvoorbeelden te behandelen, weet u na de sessie op welke manier onnodige investeringen omtrent informatiebeveiliging worden voorkomen.

14.30 uur  |  Frank van Vliet – Certified Secure
Hacken om cybercrime te voorkomen! Frank van Vliet is ethical hacker en neemt ons mee in de wereld van digitale aanvallen. Tijdens de sessie demonstreert hij hoe een hacker werkt en welke gegevens hij binnen no-time weet te achterhalen bij een bekende webwinkel. Na deze sessie weet u de belangrijkste tips en tricks die nodig zijn om beveiliging van (web)applicaties te verbeteren.

15.30 uur  |  Afsluiting & borrel