Intune
Blog

Volg met Intune het tempo van uw professionals

De zakelijke wereld is dynamisch: dingen veranderen snel op gebied van veiligheid en productiviteit. Met toenemende complexiteit in de beheeromgeving, lijkt het er voor de ICT-afdeling niet eenvoudiger op te worden.

Sigmax Cloud Team

op 08 dec 2017

Security staat ongetwijfeld op uw netvlies gebrand. Phishing, ransomware of lekken in populaire softwarepakketten als Java, PDF Reader en Flash, maken dat u altijd op uw hoede moet zijn. Of u nu werkt bij een groot of klein bedrijf. Tel daarbij op dat professionals allerlei exotische privéapparaten en stiekeme software gebruiken voor hun werk en u aan de privacywetgeving van de GDPR moet voldoen, en de chaos is al snel compleet. In zo’n situatie wenst u overzicht en controle. Eén probleem: bestaande beveiligingssoftware schiet al snel tekort.

Microsoft Intune is een oplossing om pc’s, laptops en smartphones vanuit één simpele omgeving centraal te beheren. U brengt ermee in kaart welke apparaten deel uitmaken van uw bedrijfsnetwerk, welke versies en updates zij draaien en welke policies actief zijn. Het prettige van Intune is dat de software veel verder gaat dan alleen het brengen van overzicht. U kunt met de cloudtool ook op afstand software installeren, updates toepassen, nieuwe regels aanmaken en zelfs de besturing van apparaten overnemen. Ook het op afstand vergrendelen van een device en/of het wissen van data is mogelijk. Een investering in Microsoft Intune kan zichzelf snel terugverdienen omdat u altijd een actueel overzicht van in gebruuik zijnde licenties heeft waardoor u nooit meer te veel betaalt.

Hoge snelheid van introductie nieuwe features

In hoog tempo worden door Microsoft aan Intune nieuwe onderdelen toegevoegd. Ook is de interface herzien; sinds kort maakt de beheersuite deel uit van de Azure Portal. Dit laat de software door een beheerder vanaf ieder apparaat met iedere browser besturen. Daarnaast koppelt Intune voortaan met Azure Information Protection diensten (meer daarover in deze blog) en Azure Active Directory (AD). De recente integratie met Microsoft Graph – waarmee ontwikkelaars allerlei sofware en services in de cloud verbinden – is zeer interessant en veelbelovend voor toekomstige implementaties. Hiermee ontstaan mogelijkheden voor vergaande automatiseringen om te acteren op veranderingen en sneller meer te weten te komen over uw ICT-omgeving. Meer over Graph leest u in een volgende blog.

Met beheer van apparaten in Azure AD zorgt u ervoor dat professionals niet alleen veilig met data van lokale applicaties omspringen, maar ook met data binnen webdiensten. Door uw gebruikers te laten werken met Azure AD, verkrijgt uw ICT-organisatie volledige controle over wat er met applicaties zowel on- als offline gebeurt. U kunt bijvoorbeeld zorgen voor regelmatig vernieuwen van (sterke) wachtwoorden, inloggen met multifactor-authenticatie, aangeven wat professionals wel en niet binnen een applicatie mogen en zien op welk apparaat zij met applicaties werken. Azure AD in combinatie met Intune geeft ook uitgebreide statistieken weer: u krijgt inzichtelijk op welke links wordt geklikt en hoe vaak applicaties worden gebruikt.

Veel meer dan enkel beheer van Windows machines

De vele mogelijkheden van Intune bieden uw ICT-organisatie niet alleen meer grip op security, maar verbeteren ook de productiviteit van uw professionals. Het laat professionals veilig werken op het device waarop ze het liefste werken, dus ook op een Mac of iPad. Uitgebreide rapportagemogelijkheden van Intune voeden een tool als Microsoft PowerBI met gebruiksgegevens over Office 365 en andere webapplicaties; zodat u beter beslissingen kunt maken over welke tool u voor bepaalde doeleinden gebruikt. In volgende blogs zal ik dieper op de mogelijkheden van Intune en Graph ingaan door te kijken naar voorkomende bedrijfsvraagstukken die de software kan oplossen. Bijvoorbeeld op gebied van GDPR.

Sigmax Cloud Team

Het Sigmax Cloud Team bestaat uit meerdere ICT Specialisten van Sigmax. Afwisselend bloggen Don Hellwich, Bob Raamsman en Erjen Rijnders over technische onderwerpen die raken aan de actuele uitdagingen van onze klanten.

Meer blogs van Sigmax Cloud
Sigmax praktijkcases

Intersnack

Een leverancier moet de wensen van een klant niet alleen begrijpen, maar ook kunnen doorgronden. Alleen zo bouw je een partnerschap op dat rust op wederzijds vertrouwen. Voor foodfabrikant Intersnack vormt de betrouwbare ICT-infrastructuur van Sigmax de hoeksteen van duurzaam zakelijk succes.

Lees deze caseCheck alle cases

Pure Energie

In Nederland schakelen steeds meer huishoudens over op écht groene stroom. Pure Energie, de energieleverancier die liefst vijf keer op rij is uitgeroepen tot groenste aanbieder van Nederland, groeit samen met ICT-partner Sigmax explosief.

Lees deze caseCheck alle cases

Timing Uitzendbureau

Beschikken over actuele, aan de vraag beantwoordende ICT zonder zelf eigenaar te zijn van infrastructuur? Het partnership met Sigmax stelt Timing in staat onderscheidend in de markt te opereren met krachtige technologie.

Lees deze caseCheck alle cases