Security Laptop Mobiel Consultancy
News

Voorkom datalekken zonder verlamming van uw organisatie

Laat de angst voor lekken van gegevens niet overheersen. Verhoog uw securityniveau zonder productiviteit te beperken.

We hebben het graag over de kansen die het informatietijdperk biedt. Toename in connectiviteit en groei van data leidt tot tal van nieuwe toepassingen. Daar worden we met z’n allen enthousiast van. Maar er is ook een andere kant die om aandacht vraagt, namelijk die van bijkomende security-uitdagingen.  Journalisten smullen ervan als ze melding kunnen maken van een groot gegevenslek of een ernstig beveiligingsprobleem, terwijl organisaties liever wegkijken en de problematiek hierin bagatelliseren. ‘Het overkomt ons vast niet.’

Miljoenen persoonsgegevens vallen in verkeerde handen

Een kleine greep uit het grote aantal lekken van dit nog jonge jaar: duizenden rechtbankdossiers liggen op straat, patiëntgegevens gestolen bij het Amsterdamse OLVG en het per ongeluk verspreiden van shortposities op de beurs door toezichthouder AFM. En als klap op de vuurpijl: de jarenlange slechte beveiliging van 11 miljoen burgers en 2 miljoen bedrijven bij de Belastingdienst. Niet zo gek dus eigenlijk, dat specialisten op gebied van security eerder de noodklok luidden.

Voor organisaties wordt het met toenemende regeldruk steeds lastiger om invulling te geven aan geldende voorschriften. Ook in uw bedrijf gaan via uw servers en de apparaten vele gegevens rond. Klantinformatie, projectgegevens, financiële data, informatie over processen zijn allemaal voorbeelden van data die niet voor de ogen van onbevoegden zijn bestemd.

Risico op aantasting productiviteit

Helaas beperken securitymaatregelen veelal de productiviteit van medewerkers en daardoor ook uw organisatie. Data hoort met werknemers mee te reizen; dankzij mobiliteit van technologie is de snelheid en flexibiliteit van werken afgelopen decennium enorm toegenomen. De kunst is om ervoor zorgen dat bedrijfsgegevens binnen de organisatie blijven en dat medewerkers prettig kunnen werken zonder angst dat zij zichzelf schuldig maken aan een datalek. Naast de technologie zelf, kan bewustwording bij eindgebruikers hiervoor zorgen.

Geciteerde berichten in de media tonen aan dat goede beveiliging een vak op zich is. Naast het aantal risico’s en de impact van cybercrime, groeit gelukkig ook het aanbod in diensten en producten om uw organisatie te beschermen. Maar hoe bepaal je wat je wel en niet nodig hebt? Ook is allerminst vanzelfsprekend hoe technologie vervolgens op de juiste manier gekoppeld wordt aan processen. En menigmaal blijft de belangrijkste vraag onderbelicht: hoe gaan uw medewerkers hiermee werken?

Een onafhankelijke blik op security

De Sigmax Security Scan analyseert uw huidige beveiligingsniveau en brengt in kaart hoe u uw security beter kunt organiseren, zonder in te boeten op productiviteit. Maak direct een afspraak of bezoek ons aankomende event The Next Nature in ICT 2017. Tijdens deze interessante middag belichten we naast securityrisico’s ook andere uitdagingen van de moderne tijd vanuit verschillende invalshoeken.

Meer informatie over onze Security Scan  Meer over The Next Nature in ICT

Sigmax praktijkcases

Carglass

Vanuit 56 vestigingen en een mobiele service zorgen de 250 monteurs van Carglass dagelijks voor een vakkundige reparatie en vervanging van autoruiten. Om landelijk een snelle service aan klanten mogelijk te maken, digitaliseerde Carglass de serviceplanning en de werkbonnen met Connect.

Lees deze caseCheck alle cases

Gemeente Zaanstad

In Zaanstad kunnen bewoners en bedrijven sinds kort hun parkeerzaken vanuit huis regelen, online of telefonisch. Sigmax hielp de gemeente bij de overstap naar digitaal parkeren, en de handhaving daarop.

Lees deze caseCheck alle cases

Maas International

Om ervoor te zorgen dat klanten dagelijks van hun kopje koffie kunnen genieten, stuurt Maas International BV een 800-tal monteurs en operators op weg om automaten te onderhouden, bij te vullen en waar nodig te repareren. Connect ondersteunt de monteurs en planners optimaal bij deze taak.

Lees deze caseCheck alle cases

Saval

Voorheen planden de monteurs van brandbeveiligingsspecialist Saval zelf hun route en hielden met de hand inspectierapporten bij. Nu gaat alles digitaal met de softwareoplossingen van ORTEC & Sigmax Field Service Solutions.

Lees deze caseCheck alle cases