ANPR Camera Sigmax

CityAccess

Handhaaf met CityAccess digitaal op afsluitingen en toegangscontroles via ANPR camera’s: van stadsafsluitingen, milieuzones en busbanen tot gesloten-verklaringen. De camera scant de kentekenplaat van het voertuig waarna CityAccess automatisch bepaalt of het voertuig in een gebied mag rijden.

CityAccess: controle en handhaving via cameratoezicht

Observatie, herkenning, verrijking en controle; er komt veel kijken bij toegangs- en afsluitingscontroles. Ook de administratieve afhandeling van deze controles kan bijzonder complex zijn. CityAccess bestaat uit een backoffice systeem voor de registratie en boeteverwerking van voertuigen zonder ontheffing of vergunning voor specifieke (milieu-)zones.  Het systeem koppelt aan vaste en mobiele ANPR camerasystemen, scanauto’s en actieve toegangssystemen d.m.v. bijvoorbeeld transponders en pasjes.

Gemakkelijk registreren, eenvoudig controleren

Ontheffingen voegt u toe aan een zogenaamde whitelist in de BackOffice CityAccess. In deze lijst staan de voertuigen die bevoegd zijn om in een specifiek gebied op een bepaald tijdstip te rijden. Voertuigen die zich binnen een voor hen ‘verboden’ gebied bevinden, zijn direct zichtbaar. De voertuigen met ontheffingen in het gebied zijn niet weergegeven in het overzicht. Dit maakt handhaving op gesloten verklaringen efficiënter en effectiever omdat alleen de aandacht behoevende registraties overblijven. Dankzij de automatische koppelingen met de RDW en het CJIB is verbaliseren snel, gemakkelijk en inzichtelijk. CityAccess maakt fysieke afsluitingen overbodig en rekent daarmee af met storingsgevoeligheid en hoge kosten voor aanschaf en onderhoud.

Direct boetes afhandelen en verwerken

Met CityAccess accepteert of seponeert u met één druk op de knop een boete/registratie. Het systeem maakt van iedere overtreding een digitaal dossier aan, compleet met diverse kenmerken van de overtreding zoals foto’s en gps locatie. In het geval van bezwaar is dus altijd volledige brondocumentatie beschikbaar. Dankzij de verrijking van gegevens bij de RDW worden altijd de juiste gegevens genoteerd. Boetes worden rechtstreeks naar het CJIB verstuurd. Ook alle seponeringen van boetes worden gelogd waardoor fraude tegen wordt gegaan.

Alle voordelen op een rij

  • Fysieke afsluitingen zijn overbodig, geen hoge kosten in aanschaf en onderhoud
  • Ontheffingen invoeren in een whitelist waardoor een automatische filtering plaatsvindt
  • Door de camera gegenereerde informatie is direct zichtbaar in BackOffice
  • Verrijking van tenaamstellingen en voertuiggegevens door de koppeling met de RDW en CJIB
  • Altijd een brondocument beschikbaar voor bijvoorbeeld bezwaar
  • CityAccess logt geseponeerde boetes
  • Exporteer gemakkelijk boetegegevens naar het CJIB
  • Alle informatie en boetes, ook van parkeren en openbare ruimte in één systeem
  • Gemakkelijk aanvragen van ontheffingen via web portaal en mobiele applicatie

Waarom kiezen voor Sigmax

21

Jaar ervaring

4

Business units

4

Landen

360+

Klanten

160+

Sigmax professionals

27

IT specialisten

91

Software Developers

100%

Empowering Professionals Everywhere

Ontdek Sigmax
Sigmax praktijkcases

Gemeente Alkmaar

Gemeente Alkmaar is trots op een prachtig historisch centrum met vele honderden rijksmonumenten, grachten en een wereldberoemde kaasmarkt. Sigmax helpt de Noord-Hollandse gemeente toegang van voertuigen tot het hart van de stad te controleren.

Lees deze caseCheck alle cases

Gemeente Amstelveen

Gemeente Amstelveen moderniseerde en digitaliseerde haar gehele parkeerbeleid door CityPermit in gebruik te nemen. Dit is het online parkeervergunningensysteem van Sigmax.

Lees deze caseCheck alle cases

Gemeente Venlo

Gemeente Venlo past voor de eerste keer een nieuwe methodiek toe bij een aanbestedingstraject binnen de IT en parkeerdienstverlening. Middels the Best Value Procurement methodiek (BVP) koos gemeente Venlo Sigmax als partner.

Lees deze caseCheck alle cases

Gemeente Zaanstad

In Zaanstad kunnen bewoners en bedrijven sinds kort hun parkeerzaken vanuit huis regelen, online of telefonisch. Sigmax hielp de gemeente bij de overstap naar digitaal parkeren, en de handhaving daarop.

Lees deze caseCheck alle cases
Sigmax empowers professionals samen met