CityAccess

Handhaaf met CityAccess digitaal op geslotenverklaringen en voetgangersgebiedens via Automatic Number Plate Recognition (ANPR) camera’s: van stadsafsluitingen, milieuzones en busbanen tot sluiproutes.

Benieuwd wat Sigmax voor uw gemeente of organisatie kan betekenen? Onze adviseurs geven u graag vrijblijvend een demo. Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Brochure ontvangenVrijblijvend adviesgesprek

CityAccess: controle en handhaving via cameratoezicht

Het aantal voertuigbewegingen in uw gemeente neemt jaarlijks toe. Dat geldt ook voor ongewenst verkeer in stadscentra, voetgangersgebieden, milieuzones, busbanen of sluiproutes. Fysieke afsluitingen en handhaving van geslotenverklaringen kosten gemeenten veel tijd en geld door personele inzet en onderhoud.

Steeds meer gemeenten maken daarom de stap om de handhaving van geslotenverklaringen te digitaliseren met kentekenherkenning (ANPR) camera’s. CityAccess binnen CityControl faciliteert het complete handhavingsproces met slimme camera’s; van het beoordelen van de beelden tot en met de opvolging.

Direct beoordelen, afhandelen en verwerken

De BOA kan in een oogopslag een beoordeling doen van de binnengekomen registratie met foto’s en de Voertuiggegevens van het RDW, aangevuld met de kentekenhoudergegevens. Met CityAccess accepteert of seponeert u met één druk op de knop een boete/registratie. Het systeem maakt van iedere overtreding een digitaal dossier aan, compleet met diverse kenmerken van de overtreding zoals foto’s en gps locatie. In het geval van bezwaar is dus altijd volledige brondocumentatie beschikbaar. Dankzij de verrijking van gegevens bij de RDW worden altijd de juiste gegevens genoteerd. Boetes worden rechtstreeks naar het CJIB verstuurd.

Gemakkelijk registreren, eenvoudig controleren

Ontheffingen voegt u toe aan een zogenaamde whitelist in de BackOffice CityAccess. In deze lijst staan de voertuigen die bevoegd zijn om in een specifiek gebied op een bepaald tijdstip te rijden. Voertuigen die zich binnen een voor hen ‘verboden’ gebied bevinden, zijn direct zichtbaar. De voertuigen met ontheffingen in het gebied zijn niet weergegeven in het overzicht. Dit maakt handhaving op gesloten verklaringen efficiënter en effectiever omdat alleen de aandacht behoevende registraties overblijven. Dankzij de automatische koppelingen met de RDW en het CJIB is verbaliseren snel, gemakkelijk en inzichtelijk. CityAccess maakt fysieke afsluitingen overbodig en rekent daarmee af met storingsgevoeligheid en hoge kosten voor aanschaf en onderhoud.

Alle voordelen op een rij

  • Fysieke afsluitingen zijn overbodig, geen hoge kosten in aanschaf en onderhoud
  • Gastvrije toegang voor vergunning- en ontheffinghouders;
  • Inzicht in passages door meegeleverde rapportages
  • Verrijking van tenaamstellingen en voertuiggegevens door de koppeling met de RDW en CJIB
  • Altijd een brondocument beschikbaar voor bijvoorbeeld bezwaar
  • CityAccess logt geseponeerde boetes
  • Exporteer gemakkelijk boetegegevens naar het CJIB
  • Alle informatie en boetes, ook van parkeren en openbare ruimte in één systeem
  • Gemakkelijk aanvragen van ontheffingen via web portaal en mobiele applicatie

Bent u benieuwd hoe CityAccess specifiek binnen uw gemeente kan worden ingezet?

Benieuwd wat Sigmax voor uw gemeente of organisatie kan betekenen? Onze adviseurs geven u graag vrijblijvend een demo. Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Brochure ontvangenVrijblijvend adviesgesprek

Sigmax empowers professionals samen met