CityAccess

Handhaaf met CityAccess digitaal op geslotenverklaringen en voetgangersgebiedens via Automatic Number Plate Recognition (ANPR) camera’s: van stadsafsluitingen en milieuzones tot busbanen en sluiproutes.

  Benieuwd wat Sigmax voor uw gemeente of organisatie kan betekenen? Onze adviseurs geven u graag vrijblijvend een demo. Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

  Brochure ontvangenVrijblijvend adviesgesprek

  Controle en handhaving via cameratoezicht

  Het aantal voertuigbewegingen in gemeenten neemt jaarlijks toe. Dat geldt vaak ook voor ongewenst verkeer in stadscentra, voetgangersgebieden, milieuzones, busbanen of sluiproutes. Omdat fysieke afsluitingen en handhaving van geslotenverklaringen arbeidsintensief zijn en relatief veel onderhoud vereisen, wordt er door gemeenten steeds meer gebruik gemaakt van digitalisering middels kentekenherkenning (ANPR) camera’s. CityAccess, een module binnen CityControl , faciliteert het complete handhavingsproces met slimme camera’s; van het beoordelen van de beelden tot en met de opvolging.

  Direct beoordelen, afhandelen en verwerken

  BOA’s kunnen in een oogopslag een beoordeling doen van de binnengekomen registratie met foto’s en de Voertuiggegevens van het RDW, aangevuld met de kentekenhoudergegevens. Met CityAccess accepteert of seponeert u met één druk op de knop een boete/registratie. Het systeem maakt van iedere overtreding een digitaal dossier aan, compleet met diverse kenmerken van de overtreding zoals foto’s en gps-locatie. In het geval van bezwaar is dus altijd volledige brondocumentatie beschikbaar. Dankzij de verrijking van gegevens bij de RDW worden altijd de juiste gegevens genoteerd. Boetes worden rechtstreeks naar het CJIB verstuurd.

  Gemakkelijk registreren, eenvoudig controleren

  Ontheffingen voegt u toe aan een zogenaamde whitelist in de BackOffice CityAccess. In deze lijst staan de voertuigen die bevoegd zijn om in een specifiek gebied op een bepaald tijdstip te rijden. Voertuigen die zich binnen een voor hen ‘verboden’ gebied bevinden, zijn direct zichtbaar. De voertuigen met ontheffingen in het gebied zijn niet weergegeven in het overzicht. Dit maakt handhaving op geslotenverklaringen efficiënter en effectiever omdat alleen de aandacht behoevende registraties overblijven. Dankzij de automatische koppelingen met de RDW en het CJIB is verbaliseren snel, gemakkelijk en inzichtelijk. CityAccess maakt fysieke afsluitingen overbodig en rekent daarmee af met storingsgevoeligheid en hoge kosten voor aanschaf en onderhoud.

  Alle voordelen op een rij

  • Fysieke afsluitingen zijn overbodig, geen hoge kosten in aanschaf en onderhoud
  • Gastvrije toegang voor vergunning- en ontheffinghouders;
  • Inzicht in passages door meegeleverde rapportages
  • Verrijking van tenaamstellingen en voertuiggegevens door de koppeling met de RDW en CJIB
  • Altijd een brondocument beschikbaar voor bijvoorbeeld bezwaar
  • CityAccess logt geseponeerde boetes
  • Exporteer gemakkelijk boetegegevens naar het CJIB

  Bent u benieuwd hoe CityAccess specifiek binnen uw gemeente kan worden ingezet?

   Benieuwd wat Sigmax voor uw gemeente of organisatie kan betekenen? Onze adviseurs geven u graag vrijblijvend een demo. Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

   Brochure ontvangenVrijblijvend adviesgesprek

   Sigmax empowers professionals samen met