Handhaving

Sigmax biedt diverse oplossingen voor het openbaar vervoer. Van inspectie tot handhaving en (mobiele)validatie

  Robuuste handhavingssoftware

  Zwartrijden, overlast veroorzaken of het niet kunnen tonen van een geldig legitimatiebewijs; situaties waarbij je als vervoerder snel en effectief wilt optreden. Sigmax levert intuïtieve handhavingssoftware, waarmee kan worden gecontroleerd, gesanctioneerd én geïncasseerd. Ook OV-verboden inzien en opleggen kan via de applicatie. Door een koppeling met de landelijke persoonsregistratie worden NAW-gegevens direct gecontroleerd, waarna boeteoplegging mogelijk is.  

  Verbeterde boeteverwerking

  De handhavingssoftware wordt geleverd inclusief backoffice voor boeteverwerking. Via het backsysteem controleren backofficemedewerkers de boetes en indien nodig, worden foutieve of onvolledige boetes voorzien van feedback. Vervolgens kan, na een eventuele aanpassing van de controleur, de boete worden afgehandeld door de backofficemedewerkers. Ook voor het opstellen van heldere rapportages en overzichten kan de backoffice worden ingezet. 

  Voordelen van Sigmax OV-handhaving

  • Controleren, sanctioneren en incasseren via één handheld 
  • Inclusief overzichtelijke backoffice voor boeteverwerking 
  • Via backoffice directe terugkoppeling mogelijk richting controleur (supervisie module)
  • Naadloze aansluiting op workflows van vervoerders door 10+ jaar ervaring in handhaving 
  • Modulaire oplossing; eenvoudig te combineren met inspectie en checkin/checkout 

   

  Sigmax OV handhaving
  Deze vervoerders werken al efficiënter
  Sigmax praktijkcases

  Case

  Arriva

  Ruim 250 boa’s van vervoersmaatschappij Arriva werken met de OVPocket software van Sigmax Public Transport. Dé totaaloplossing voor controleren, beboeten en proces-verbalen opmaken.

  Lees deze caseCheck alle cases

  Case

  NS

  Met 760 treinen, 3000 conducteurs en voor Covid’19 gemiddeld 1,3 miljoen treinreizen per dag, is NS de grootste vervoerder binnen Nederland. Om een efficiënte vervoersbewijscontrole te garanderen, werkt NS sinds 2016 met de inspectie applicatie en handhelds van Sigmax voor controle op OV-chipkaarten en barcode tickets.

  Lees deze caseCheck alle cases

  Case

  RET

  Verbetering van infrastructuur in Rotterdam door middel van nieuwe betaalmogelijkheden? Voor het Rotterdamse openbaar vervoer is dit gelukt dankzij een partnership tussen Conduent en Sigmax met het openbaarvervoersbedrijf RET.

  Lees deze caseCheck alle cases