Industriële techniek

 ✔ Flexibel in te richten
✔ Meerdere assets in één keer servicen
✔ Tevreden klanten

  Deze servicebedrijven werken al efficiënter

  Optimaal functionerende installaties, door goede service

  De industriële installaties die u produceert of levert hebben onderhoud nodig om goed te blijven functioneren. Dat moet nauwkeurig én efficiënt gebeuren. Sigmax Connect helpt u hierbij, door uw serviceprocessen optimaal te ondersteunen.

  Voorkom problemen of los ze snel op

  Brandblussers moeten het altijd doen, een drinkwaterpomp die uitvalt is ook niet handig en een kapotte heftruck kan een volledig productieproces stilleggen. Als installaties bedrijfskritisch zijn is onderhoud nóg belangrijker. Met Sigmax Connect.

  Demo aanvragen

  Werkt u nog met papieren werkbonnen, checklists en formulieren? 

  Dan herkent u dit vast wel:

  • Monteurs hebben niet altijd de juiste informatie bij zich, waardoor ze niet efficiënt kunnen werken
  • Het maken, invullen en verwerken van werkbonnen kost veel tijd
  • Werkbonnen en formulieren raken kwijt of zijn onleesbaar
  • De administratie kost veel tijd en er moeten regelmatig zaken dubbel geregistreerd worden
  • Er worden fouten gemaakt, waardoor de administratie onnauwkeurig is
  • Voor de facturatie moeten veel extra handelingen verricht worden
  • Het aanpassen van processen kost veel tijd en gedoe

  Door uw workflows te digitaliseren bespaart u tijd, verbetert u uw service en is de administratie altijd op orde.

  Digitaliseer uw workflows

  Connect helpt u uw totale field service-proces te optimaliseren. Van planning tot facturatie en alles wat er tussenin zit:

  • De monteur reist zo efficiënt mogelijk naar de klant, doordat het adres automatisch wordt ingevuld in zijn navigatie
  • Op locatie heeft de monteur in Connect direct inzicht in relevante klant- en contractgegevens, die worden opgehaald uit uw ERP-systeem
  • Reistijd, werktijd en verbruikte materialen worden automatisch geregistreerd
  • Door de automatische registratie van verbruikte materialen heeft u altijd inzicht in de actuele voorraad
  • 100% eliminatie van papierwerk: werkbonnen, meetrapporten, inspecties en vragenlijsten worden allemaal gedigitaliseerd
  • Zodra de monteur de deur uit loopt heeft de backoffice alle benodigde gegevens om de factuur op te stellen en te versturen (of nog beter: de factuur wordt automatisch opgesteld en direct verstuurd naar de klant)

  Ontdek Connect 

  Sluit perfect aan op uw processen, in welke niche u ook actief bent

  Als leverancier of producent van industriële installaties heeft u te maken met processen de specifiek zijn voor uw niche. Standaard field service software voldoet dan niet. Maar maatwerksoftware heeft ook nadelen: het is duur, moet onderhouden worden en is inflexibel.

  Sigmax Connect is de perfecte middenweg. Het bestaat uit vaste componenten, maar is flexibel in te richten én wordt voortdurend uitgebreid. Bovendien is onze software betrouwbaar en stabiel. Wij brengen uw processen in kaart en zorgen ervoor dat de software deze optimaal ondersteunt. En verandert er iets in uw proces? Dan past u de workflows moeiteloos aan, zonder torenhoge kosten.

  Demo aanvragen

  Groei naar preventief en voorspellend onderhoud (IoT)

  Het liefst voorkomt u problemen, door middel van preventief onderhoud. In Sigmax Connect kunt u per installatie de frequentie van onderhoud aangeven, zodat u nooit te laat bent. Bovendien kunt u Sigmax Connect koppelen met oplossingen voor Internet of Things. Zo voorspelt u nog beter wanneer een installatie onderhoud nodig heeft.

  “Op dit moment draaien we pilots waarbij installaties de storingen direct doorgeven aan Duijvelaar Pompen, zodat we direct kunnen schakelen om de klant te helpen. Ook hierin denkt Sigmax mee en bewijzen ze dat ze niet alleen een leverancier zijn maar ook een echte partner.”
  Niels Breedijk – ICT-Manager bij Duijvelaar Pompen

  Lees de hele klantcase 

  Altijd werken aan de juiste asset

  In de praktijk komt het vaak voor dat een verkeerd object gekoppeld is aan de opdracht. Bijvoorbeeld doordat de klant dit verkeerd heeft doorgegeven of doordat het juiste object niet beschikbaar is. Monteurs gaan hier vaak pragmatisch mee om en vinden wel een manier om de werkzaamheden af te ronden. Fijn dat de klant geholpen wordt, maar het leidt wel tot foutieve administratie. Wat daarna handmatig weer opgelost moet worden.

  Met Sigmax Connect kan de monteur tijdens de opdracht van object wisselen, zodat hij over de juiste (contract)informatie beschikt. Is de asset nog niet bekend in uw systeem? De monteur voegt eenvoudig een nieuwe asset toe. Dat maakt het werk van de monteur makkelijker en voorkomt administratieve fouten.

  Asset management Sigmax

  Meerdere assets op één locatie?

  Met Sigmax Connect kan de monteur alle assets als één opdracht doorlopen en de klus zonder dubbele handelingen afhandelen. Door de locatieboom-functionaliteit ziet hij snel waar de assets zich bevinden. Ontbreekt er een asset of kloppen de gegevens niet? De monteur kan eenvoudig gegevens aanpassen of een nieuw asset opvoeren en direct zijn werkzaamheden hierop registreren. 

  Naadloze integratie

  Connect koppelt simpel met ERP- en planningssystemen. Zo werken uw systemen optimaal samen en wordt data makkelijk onderling uitgewisseld. 

  Bekijk alle partners & integraties 

  Zeer stabiele software

  Software die uitvalt, waardoor uw monteurs hun werk niet meer kunnen doen. Het is een scenario dat u graag voorkomt. Connect is zeer stabiel, doordat onze software bestaat uit vaste componenten die uitgebreid getest en geoptimaliseerd zijn. Daardoor kunt u er altijd op vertrouwen. 

  Klanten beoordelen de betrouwbaarheid
  van Connect met een 9.

  De handigste features voor de industriële techniek:
  Akkoord geven
  De klant zet na afloop van de werkzaamheden een handtekening in Connect ter akkoord. Bij opdrachten met meerdere te servicen objecten, is het mogelijk om de klant slechts 1 keer akkoord te laten tekenen. Wel zo klantvriendelijk en tijdsbesparend.
  Arbeidstijdregistratie
  Voor de facturatie van werkzaamheden is het correct registreren van arbeidstijden van groot belang. In Connect is het mogelijk dit te automatiseren.
  Bijlages
  Voeg foto's, schetsen, PDF- en Excel bestanden toe.
  Bundelen van opdrachten
  Voeg verschillende te servicen objecten toe aan één opdracht.
  Communiceer met de buitendienst
  Stuur de monteurs berichten of documenten via Connect. De monteur kan ook direct in Connect spoedopdrachten ontvangen.
  Configurabele vragenlijsten
  Voeg verplichte vragen toe of maak ze dynamisch door conditionele vragen toe te voegen. De mogelijkheden hierin zijn eindeloos!
  Commerciële kansen registreren
  Monteurs kunnen op locatie service- en onderhoudscontracten afsluiten in Connect. Daarnaast kunnen ze in vragenlijsten commerciële kansen registreren voor de sales-afdeling.
  Customer engagement
  Stuur klanten automatisch informatie over planningen & werkbonnen.
  Direct betalen
  Laat de klant direct na afloop van de werkzaamheden betalen aan de deur. Direct in Connect en zonder externe pinterminal.
  Facturatie en betaling
  Facturen worden automatisch opgemaakt op basis van de tijdsregistratie en verbruikte artikelen. Hierbij wordt rekening gehouden met eventuele garantiebepalingen, contactdekkingen en betalingsvoorwaarden. Daarna heeft de klant de mogelijkheid om de factuur direct te voldoen in Connect, bijvoorbeeld via een contactloze pinbetaling of een automatische machtiging.
  Foto's en schetsen
  Voeg (meerdere) foto's, schetsen en andere bijlage's toe aan uw werkbon. Foto's en/of bijlagen kunnen verplicht of optioneel worden geconfigureerd op verschillende plekken in uw werkproces
  Integratie met meetinstrumenten
  Neem de meetwaardes van externe meetapparatuur automatisch over in Connect dankzij de integratie met externe meetinstrumenten. Hierdoor hoeft de monteur waardes niet meer handmatig over te nemen.
  IoT-ondersteuning
  Inzicht in de performance, status en exacte locatie van assets. Automatische alarmeringen bij storingen.
  Koudemiddelregistratie
  Registratie van F-gassen vindt plaats op basis van de BRL100. De monteur boekt zijn cilinders in, registreert het verbruik en stuurt lege flessen retour naar het magazijn. Elke mutatie wordt geregistreerd en uitgewisseld met het ERP systeem.
  Locatieboom
  Wanneer een gebouw meerdere te servicen objecten heeft, is het wel zo handig dat de monteur de exacte locaties hiervan weet. Dankzij de locatieboom zijn alle objecten en bijbehorende exacte locaties inzichtelijk in Connect.
  Logistiek & voorraadbeheer
  100% foutloos voorraadbeheer dankzij registratie van alle artikelbewegingen. Inzicht in eigen magazijn & dat van derden (o.a. monteurs in de buurt). Het corrigeren van voorraadverschillen tussen magazijnen en controle van ontvangen goederen.
  Materiaalregistratie
  Scan gebruikte materialen of voeg ze handmatig toe. Pas aantallen aan en heb te allen tijden inzicht in het artikelbestand.
  Navigatie en track&trace
  Adresgegevens worden automatisch ingevuld. Navigeer direct vanuit Google Maps via Connect. Real-time inzicht in de locatie van de monteur. Automatische registratie van locatie van de monteur bij statuswisselingen.
  Objectbeheer
  In Connect is het onder andere mogelijk om objecten te koppelen aan locaties (locatieboom), contractuele afspraken in te zien en objecteigenschappen aan te passen. Daarnaast kan de monteur nieuwe objecten toevoegen of wisselen.
  Ongeplande taken
  Via Connect krijgt de monteur inzicht in ongeplande taken. Dit kan van toepassing zijn als hij onverwacht tijd over heeft.
  Online klantinformatie
  In geval van storingen (buiten kantoortijden) is het efficiënt om voorafgaand aan de opdracht inzicht te hebben in informatie als: betalingsachterstanden, contracten en objectgeschiedenis. Hierdoor kan de monteur voorafgaand aan de opdracht beslissen of er daadwerkelijk een opdracht moet worden aangemaakt in het ERP-of plansysteem.
  Probleemregistratie
  Registreer een probleem of defect eenvoudig in Connect. Op basis van een geselecteerd probleem, wordt de monteur automatisch in het analyse en registratie proces begeleid.
  Slimme notificaties
  Informeer uw klanten proactief en in real-time over het tijd vak van de geplande werkzaamheden of wijzigingen hiervan. De klant krijgt automatisch een e-mail, sms- of Whatsappbericht met het geplande tijdsvak van de werkzaamheden.
  Urenregistratie
  De monteur registreert in Connect zijn gewerkte uren of diensten eenvoudig en snel.
  Vervolgafspraak plannen
  Kan een opdracht toch niet in één keer worden afgemaakt? Plan direct samen met de klant op een ander moment een nieuwe afspraak in. Wel zo klantvriendelijk.
  Voorraadbeheer
  Uw servicemedewerkers tellen meerdere keren per jaar de artikelen uit hun eigen busvoorraad. Hierdoor kunnen monteurs de voorraadtelling tussen de werkopdrachten door uitvoeren en hoeven ze niet één hele dag hun servicewerkzaamheden neer te leggen om de voorraad te tellen.
  Werken aan projecten
  Werk met meerdere monteurs aan 1 project & krijg inzicht in elkaars werkzaamheden. Creëer structuur in projecten, bezoeken en activiteiten. Krijg inzicht in eerder uitgevoerde bezoeken/activiteiten als onderdeel van een project.
  Sigmax praktijkcases

  Bendertechniek

  Bendertechniek levert draai-, frees- en slijpmachines voor de verspanende metaal- en kunststofverwerkende industrie. De servicedienst bestaat uit 20 buitendienstmedewerkers die dagelijks in zowel Nederland als België machines plaatsen en onderhouden. Om de administratieve afhandeling van de servicewerkzaamheden verder te optimaliseren koos Bendertechniek voor de field service software van Sigmax.

  Lees deze caseCheck alle cases

  Duijvelaar Pompen

  Met ruim 335 medewerkers en een productiecapaciteit van 100.000 pompen per jaar is Duijvelaar Pompen marktleider op het gebied van centrifugaalpompen en drukverhogingsinstallaties voor drink- en proceswatertoepassingen. Om een optimale service te garanderen maken de 50 monteurs van Duijvelaar Pompen al negen jaar gebruik van Connect, de field service software van Sigmax.

  Lees deze caseCheck alle cases

  Saval

  Voorheen planden de monteurs van brandbeveiligingsspecialist Saval zelf hun route en hielden met de hand inspectierapporten bij. Nu gaat alles digitaal met de softwareoplossingen van ORTEC & Sigmax Field Service Solutions.

  Lees deze caseCheck alle cases

  Veld Koeltechniek

  Producent en leverancier van koel- en vriesoplossingen Veld Koeltechniek kiest voor een best-of-breed oplossing met Sigmax en ORTEC. “Met deze combinatie hebben we voor onze organisatie optimale ondersteuning gevonden voor onze werkprocessen. Deze technische vooruitgang zal ook zeker helpen tijdens de werving en selectie van nieuwe medewerkers”, aldus Kees Kuiperije.

  Lees deze caseCheck alle cases

  Benieuwd hoe Sigmax Connect uw resultaten helpt verbeteren?

   

  Wij laten het u graag zien! Vraag een gratis demo aan.

   U ontvangt binnen enkele werkdagen een reactie van ons